Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Marseļā uzvar Lodra

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marseļā uzvar Lodra
Mikels Lodra
Foto: AP/Scanpix

Par Marseļas ATP ''World Tour 250'' turnīra uzvarētāju kļuvis Francijas tenisists Mikels Lodra, kurš finālā pārspēja savu tautieti Žuljēno Beneto – 6:3, 6:4, izcīnot karjeras ceturto vienspēļu titulu.

Marseļā šonedēļ, kā jau to varēja gaidīt, bija daudz franču tenisistu – no izlozē esošajiem 28 sportistiem 12 pārstāvēja Franciju. Tāpēc nav pārsteigums, ka finālā iekļuva tieši divi mājinieki. Mikels Lodra ceturtdaļfinālā izslēdza turnīra pirmo numuru Robinu Soderlingu, bet vēl līdz finālam tika galā arī ar Markosu Bagdati, Mišu Zverevu un Eduardu Rožē Vazelānu.

Otrs finālists Žuljēns Beneto. Viņš turnīra gaitā apspēlēja abus Francijas pirmos numurus – pērnā gada čempionu Žo-Vilfrīdu Tsongu un Gaelu Monfīsu, kā arī vēl vienu tautieti Florēnu Serrā un Stefanu Boli no Šveices. Abi finālisti vienspēlēs savā starpā vēl nebija spēlējuši, bet viens otru ļoti labi pazīst, jo kopā spēlē dubultspēlēs. Arī šajā turnīrā sasniegts fināls, kas notiks pēc vienspēļu fināla.

Pirmajā setā visu izšķīra viens breiks, kas notika sestajā geimā. Lodra pie Beneto serves izvirzījās vadībā ar 30:0, Beneto atspēlējās līdz 30:30, bet tad Lodra uzbruka pretinieka otrajai servei un tika pie breikbumbas. Tās izspēlē Lodram paveicās ar no tīkla nokritušo bumbiņu, kas piezemējās Beneto laukuma pusē. Taisnības labad gan jāsaka, ka Lodra tāpat kontrolēja izspēli – 4:2. Beneto iespēju atspēlēties nebija, un Lodra diezgan droši pabeidza setu savā labā ar 6:3.

Arī otrajā setā vadību uzņēmās Lodra, kurš piektajā geimā aizspēlējās līdz breika iespējai. Beneto, cenšoties atspēlēties, pēc serves nolēma iet pie tīkla, taču šāda taktika nedeva panākumu, jo Lodra apspēlēja Žuljēnu ar apvedošo sitienu pa līniju un tika pie 3:2 pārsvara. Tāpat kā pirmajā setā, arī šoreiz Lodra spēja noturēt iegūto pārsvaru un pabeidza setu savā labā ar 6:4. Visā mačā Mikelam uzvara ar 6:3, 6:4.

29 gadus vecajam Lodram šis ir ceturtais vienspēļu tituls. Iepriekšējie trīs izcīnīti 2008. gadā Adelaidā un Roterdamā uz hard seguma, kā arī 2004. gadā uz zāles Hertogenbošā. Par uzvaru Marseļā Lodra nopelnījis 250 ranga punktus un 92 400 eiro prēmiju, savukārt Beneto tiks pie 150 punktiem un 48 700 eiro. Jāpiebilst, ka 28 gadus vecais Beneto joprojām nav izcīnījis nevienu vienspēļu titulu, lai gan iespējas bijušas – zaudēti visi četri fināli, kuros viņš piedalījies.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com