Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

papildināts "WTA Finals": Viljamsai 16. uzvara pēc kārtas, Halepa sagrauj Bušāru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"WTA Finals": Viljamsai 16. uzvara pēc kārtas, Halepa sagrauj Bušāru
Serēna Viljamsa
Foto: AFP/Scanpix

Pirmdien Singapūrā startēja WTA tūres sezonas finālsacensības "WTA Finals", kas Singapūrā notiek pirmo no pieciem gadiem. Turnīra ievadmačā čempione Serēna Viljamsa ar 6:4, 6:4 pārspēja Anu Ivanoviču, gūstot jau 16. uzvaru pēc kārtas finālturnīros. Sarkanās grupas otrajā mačā Simona Halepa divu debitantu mačā ar 6:2, 6:3 viegli uzveica Juženiju Bušāru, kurai tikai epizodiski spēja nodemonstrēt savu labāko tenisu.

Viljamsai 16. uzvara pēc kārtas finālturnīros

Serēna Viljamsa maču sāka smagnēji, pirmajā geimā servi noturot 5.5 minūtes ilgā cīņā, kurā viņai pēc vairākām kļūdām, ieskaitot divām ar servi, nācās atspēlēt divas breikbumbas. Abos gadījumos ranga līderei talkā nāca ļoti laba pirmā serve. Čempione pirmo breiku ieguva ceturtajā geimā, kurā viņa spēja izmantot iespējas pie pretinieces otrās serves.

Viljamsa tūlīt bija vadībā ar 4:1, bet Ana Ivanoviča nepadevās un panāca izlīdzinājumu, bet pēc tam palaida garām iespēju izvirzīties vadībā un ātri zaudēja setu. Serbijas pirmajai raketei breiku atgūt palīdzēja gan "forehand" uzbrukums, gan veiksme. Ivanoviča Viljamsu septītajā geimā atstāja "sausā" pie viņas serves, divus no četriem punktiem iegūstot ar tīkla palīdzību. Viljamsa neveiksmīgo geimu pabeidza ar dubultkļūdu – 4:4.

Ivanovičai bija iespēja uzvarēt jau ceturto geimu pēc kārtas, taču Ana devītajā geimā pēc lieliskā uzbrukumā spēlē nopelnītas breika iespējas vienkāršā situācijā pārcentās ar sitienu pie tīkla – bumbiņa piezemējās nedaudz aiz gala līnijas, kad Ivanoviča kontrolēja izspēli. Ivanoviča pēc tādas notikumu attīstības zaudēja nākamo geimu, ko nevarēja atļauties darīt. Anai pie 4:5 ļoti slikts geims, uzvarot tikai vienu izspēli. Geims sākts un pabeigts ar dubultkļūdu. Anai setā piecas neprecīzas otrās serves, Viljamsai par vienu mazāk. Viņai arī uzvara setā – 6:4.

Viljamsa šodien pusotru setu servēja nestabili, kas Ivanovičai deva labas iespējas garajās izspēlēs no gala līnijas. Anai arī 2. seta ievadā bija breikbumba, šoreiz to izdevās realizēt, sagaidot Serēnas "backhand" autu. Arī Ivanovičai seta ievadā lielas grūtības servējot, kā rezultātā Viljamsa breiku uzreiz atguva – 1:1. Pēc tam bija septiņos geimos pēc kārtas uzvarēja servētāja. Ivanovičai izdevās trīs "sausie" serves geimi. 12 pēc kārtas ar servi uzvarēto punktu sērijai loģiskas beigas pienāca geimā, kurā viņai vajadzēja servēt par mača turpināšanu. Ivanoviča atkal ar vairākām kļūdām zaudēja seta desmito geimu, tādējādi Viljamsai abos setos uzvara ar 6:4.

Ivanoviča Viljamsai zaudēja astoto reizi deviņos mačos. Vairāk nekā puse no abu savstarpējām cīņām notikušas šogad. Ana sezonas un arī karjeras vienīgo uzvaru pret Viljamsu guva "Australian Open", bet kopš tā laika ranga līderei zaudējusi četras reizes pēc kārtas. Pirms šodienas neveiksmes arī Romā, Stenfordā un Sinsinati.

Četrkārtējā "WTA Finals" uzvarētāja Viljamsa sezonas finālturnīros nav zaudējusi jau 16 mačus pēc kārtas. Viņai pēdējais zaudējums bija 2008. gadā Dohas finālā pret māsu Venusu. Serēna 2010. un 2011. gada turnīros nepiedalījās. Tikmēr Ivanoviča prestižajā turnīrā spēlē pirmo reizi kopš 2008. gada. Savu labāko rezultātu Ana sasniedza iepriekšējā gadā, kad tika līdz pusfinālam.

Viljamsa Top 10 spēlētājām šogad vēl ne reizi nav zaudējusi (9-0), bet pēdējo zaudējumu pret pirmā desmitnieka tenisistēm cieta pagājušā gada augustā Sinsinati finālā pret Viktoriju Azarenku. Kopš tā laika viņai 18 uzvaras pēc kārtas pret elites sportistēm.

Halepa viegli sakauj bezcerīgo Bušāru

Šodienas otrajā mačā Sarkanajā grupā abu debitantu cīņā Simona Halepa ar 6:2, 6:3 sagrāva Juženiju Bušāru. Var teikt, ka šodien ranga 5. vietu sasniegusī Bušāra pati sevi sagrāva, jo pirmajam mačam tik nozīmīgā turnīrā nebija psiholoģiski gatava. Kanādas pirmā rakete šodien pieļāva 30 nepiespiestās kļūdas. Halepa pusi no 60 punktiem ieguva, pateicoties pretinieces dāvanām.

Džīnija pirmos divus geimus zaudēja no 40:15 pārsvara, bet pirmo geimu uzvarēja, kad rezultāts jau bija 0:4. Halepa nospēlēja ļoti gudru maču – pati uzbruka, kad to uzskatīja par vajadzīgu, tāpat izmantoja iespējas nospēlēt pacietīgāk un gaidīt pretinieces dāvanas. Bušāra pēc katastrofālā sākuma saņēmās, bet izglābt 1. setu Simona viņai neļāva. Savukārt 2. setā Bušāra savu servi zaudēja 3. un pēdējā geimā, maču simboliski pabeidzot ar dubultkļūdu.

Abām iepriekš "WTA Finals" nespēlējušajām tenisistēm pirmdien bija tikai trešā savstarpējā spēle. Iepriekšējos divos mačos uzvaras dalītas uz pusēm. Halepa martā trīs setos uzvarēja Indianvelsā, bet Bušāra divos setos revanšējās Vimbldonas pusfinālā. Abas spēlētājas ir turnīra divas jaunākās dalībnieces – Bušārai 20, bet Halepai 23 gadi.

Baltā grupa sāks rīt, vispirms 14:30 Marija Šarapova tiksies ar Karolīnu Vozņacki, bet pēc tam Petras Kvitovas un Agņeškas Radvaņskas mačs. Pēc viena apļa grupu turnīra divas labākās tenisistes no katras grupas iekļūs pusfinālā, kam svētdien sekos lielais fināls.

     [+] [-]

, 2014-10-20 18:49, pirms 9 gadiem
Prieks par Simonu.. bet nu ar sho veel nekas nav garanteets..

     [+] [-]

, 2014-10-20 19:04, pirms 9 gadiem
Nav gan, visticamak vajadzes ari Anu uzvaret lai ieklutu pusfinalaa