Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Švarcmans ar desmito mēģinājumu uzvar Nadalu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Švarcmans ar desmito mēģinājumu uzvar Nadalu
Rafaels Nadals pirmoreiz 10 mačos nespēja uzvarēt Djēgo Švarcmanu. Foto: Reuters/Scanpix

Sestdienas vakarā Romā karjeras lielāko uzvaru guva Argentīnas tenisists Djēgo Švarcmans (ATP 15.), kurš "Masters 1000" turnīra ceturtdaļfinālā ar 6:2, 7:5 sakāva deviņkārtējo čempionu Rafaelu Nadalu (ATP 2.).

Rafaelam Nadalam pirms lielu problēmu sākšanās bija iespēja pirmajam iegūt breiku, taču viņš ceturtajā geimā breikbumbas izspēlē bumbiņu iesita tīklā ar "forehand". Tobrīd vēl būdams vadībā ar 2:1, viņš setu pabeidza ar piecu pēc kārtas zaudētu geimu sēriju. Spānis piektajā geimā ar servi neieguva nevienu punktu, bet septītajā geimā, ar "dropšotu" atvairījis vienu breikbumbu, tādu pašu gājienu nespēja atkārtot otrās breikbumbas izspēlē, kad viņa raidītā bumbiņa bija par īsu.

Māla karalis savu sniegumu nespēja uzlabot arī 2. setā, kur Djēgo Švarcmana izšķērdība ļāva rezultātam būt līdzīgam. Nadals pirmajā geimā atspēlējās no 15:40, vēl vienu breikbumbu atspēlēja piektajā geimā, bet turpinājumā no 3:2 zaudēja trīs serves geimos pēc kārtas. Nadalam uzbrukumos trūka jaudas un dažādības, lai tiktu galā ar izveicīgo argentīnieti.

Švarcmanam vajadzēja divus mēģinājumus, lai izservētu maču. Argentīnietis pirmajā piegājienā pie 5:4 palika "uz nulles", bet otrajā reizē pie 6:5 maču izservēja no 15:30. Nadalam divi auti pēc kārtas, Švarcmans mačbumbas izspēlē sekmīgi uzsita pa kreiso līniju un pēc tam pie tīkla nobloķēja spāņa diagonālo apvedošo sitienu.

Nadals, kuram Romā bija pirmais turnīrs kopš februāra beigām, pirmajos divos mačos kopā zaudēja tikai sešos geimos, bet trešajā mačā kļūdījās pārāk daudz. Viņam bija 21 tīri uzvarēta izspēle un 30 nepiespiestās kļūdas (18 ar "forehand"), kamēr Švarcmanam pozitīva statistika ar 31 un 17.

Švarcmanam pirms sestdienas mača bija 0-9 bilance pret Nadalu, uzvarot tikai divos setos (2-22). Švarcmans ne vien pirmoreiz uzvarēja Nadalu, bet arī pirmoreiz pieveica Top 5 spēlētāju (1-22). Švarcmans otro reizi sasniedza "Masters 1000" pusfinālu, abi bijuši pēdējo divu sezonu laikā Romā.

Švarcmans pusfinālā tiksies ar Denisu Šapovalovu (ATP 14.), kurš pirmoreiz trīs mačos uzvarēja Grigoru Dimitrovu (ATP 22.), esot pārāks ar 6:2, 3:6, 6:2. Simto ATP līmeņa uzvaru guvušajam Šapovalovam tagad ir 5-0 bilance "Masters 1000" ceturtdaļfinālos.

"Internazionali BNL d'Italia", ATP "Masters 1000" turnīrs Romā uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – Dominik Koepfer6:3 4:6 6:3
(8) Diego Schwartzman – (2) Rafael Nadal6:2 7:5
Casper Ruud – (4) Matteo Berrettini4:6 6:3 7:6(5)
(12) Denis Shapovalov – (15) Grigor Dimitrov6:2 3:6 6:2