Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Halepa vēlreiz nokļūst uzvaras attālumā no ranga 1. vietas

Halepa vēlreiz nokļūst uzvaras attālumā no ranga 1. vietas
Simona Halepa
Foto: PA Wire/Scanpix

Sekojot Karolīnas Pliškovas zaudējumam Sinsinati "Premier 5" turnīra pusfinālā un pašas iekļūšanai finālā, Simona Halepa jau ceturto reizi šogad nokļuvusi ļoti tuvu ranga pirmajai pozīcijai. Lai to sasniegtu, viņai svētdien jāpieveic Garbinje Mugurusa.

Spānijas tenisiste vakar ar iespaidīgu sniegumu izslēdza pagājušā gada čempioni Pliškovu, Čehijas tenisisti sagraujot ar rezultātu 6:3, 6:2. Mugurusa Pliškovai bija zaudējusi sešas reizes pēc kārtas, ieskaitot arī bezcerīgi pirms gada Sinsinati pusfinālā (1:6, 3:6).

Šoreiz Mugurusa bija apņēmusies uzvarēt, jau pirmajā geimā nobreikojot Pliškovu un dominējot arī cīņas turpinājumā. Vimbldonas čempione teicami darbojās gan aizsardzībā, gan uzbrukumā un ar asiem sitieniem dziļumā steidzināja čehieti, kurai trūka pacietības, lai nospēlētu precīzi. Pliškovai 17 geimos 28 kļūdas, kamēr Mugurusai tikai 13.

Mugurusai tagad ir 4-2 bilance pret ranga līderēm, divreiz uzveicot Serēnu Viljamsu, bet vienreiz Pliškovu un Andželiki Kerberi. Abi zaudējumi piedzīvoti Viljamsai.

Arī Halepa savā pusfinālā uzvarēja bez sarežģījumiem un 6:2, 6:1 uzvaru pār Slounu Stīvensu pēcāk nosauca par savu sezonas labāko maču uz "hard" seguma. Pliškovas zaudējums pusfinālā un pašas tikšana līdz finālam nozīmē to, ka Halepu no čehietes šobrīd šķir tikai pieci punkti.

Tādējādi Simonai nepieciešama uzvara finālā, lai kļūtu par ranga līderi. Halepai pret Mugurusu ir negatīva 1-2 bilance, vienīgo uzvaru gūstot uz māla seguma (tas viņai ir ērtākais segums), bet zaudējot abas cīņas uz "hard". Fināla sākums šovakar plkst. 21:00.

Šodien būs jau trešā reize, kad Halepa šovasar ir vienas uzvaras attālumā no ranga 1. vietas, kā arī kopumā ceturtā reize, kad viņai uzvara turnīrā būtu garantējusi kļūšanu par pasaules līderi. Visās iepriekšējās reizēs Simona neizturēja spriedzi.

Halepas neizmantotās iespējas kļūt par ranga līderi

#TurnīrsNepieciešamais RezultātsIznākums
1French OpenUzvara finālāZaudē Aļonai Ostapenko ar seta un 3:0 pārsvaru
2ĪstbornaUzvara turnīrāCeturtdaļfinālā zaudē Karolīnai Vozņacki ar seta un 3:0 pārsvaru
3VimbldonaUzvara ceturtdaļfinālāZaudē Johannai Kontai; esot divu punktu attālumā no uzvaras

, 2017-08-20 10:43, pirms 7 gadiem
Ja Mugurusa paņem USAopen, tad tiek top1?
Man viņa šobrīd šķiet vispiemērotākā...
, 2017-08-20 12:10, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Ja Mugurusa paņem USAopen, tad tiek top1?
Man viņa šobrīd šķiet vispiemērotākā...
Seva parūpējās, lai viņai pirms turnīra atskaitītu vismazāk punktu. Virtuāli, viņa vai Svitoļina vistuvāk ranga 1. vietai. Tas atkarīgs no šodienas fināla. Pēc tam seko Halepa, Pliškova, Konta un Vozņacki.
, 2017-08-20 12:19, pirms 7 gadiem
Halepa neuzvarēs Mugurusu
, 2017-08-20 13:01, pirms 7 gadiem
pūce rakstīja: Halepa neuzvarēs Mugurusu
No visām 4 reizēm šī patiešām ir visgrūtākā (vismazvarbūtīgākā).
Tajā pat laikā varbūt tieši tas samazinās Halepas expectations un mazinās spriedzi? Apsssssstīsimies
, 2017-08-20 13:57, pirms 7 gadiem
cigan
, 2017-08-20 22:36, pirms 7 gadiem
Halepa tika vienkārši sagrauta - visā spēlē paņēma tikai 1 vienīgu geimu.
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
4

Ostapenko mēģinās otro reizi sasniegt Madrides "WTA 1000" trešo kārtu

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Pēc plkst. 13.30 Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā cīnīsies pret spānieti Džesiku Bousasu.
Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix
6

Nadals nav pārliecināts par savu dalību "French Open"

LETA--AP. Bijušais pasaules ranga līderis Rafaels Nadals sacentīsies Francijas atklātajā čempionātā, ja spēs turnīram pienācīgi sagatavoties un būt konkurētspējīgs tajā, teica tenisists.
Paula Badosa un Džesika Bousasa. Foto: Mutua Madrid Open
1

Bousasa uzvar Badosu un kļūst par Ostapenko oponenti Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Spānijas spēlētāju cīņā Džesika Bousasa šodien apspēlēja Paulu Badosu (2:6, 6:3, 6:3) un kļuva par Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko pretinieci otrajā kārtā.