Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Čiličs ar 71. mēģinājumu sasniedz pirmo "Masters" pusfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Čiličs ar 71. mēģinājumu sasniedz pirmo "Masters" pusfinālu
Marins Čiličs
Foto: AFP/Scanpix

Horvātijas tenisists Marins Čiličs ir uzvarējis "Grand Slam" turnīrā, bet tādās zemāka līmeņa sacensībās kā "Masters 1000" līdz šim vēl ne reizi nebija ticis tālāk par ceturtdaļfinālu. Pirmā reize notika Sinsinati, kur viņam 6:2 uzvara pār savu tautieti Bornu Čoriču, kurš vairāk par vienu setu nevarēja nospēlēt ceļgala savainojuma dēļ.

2014. gada "US Open" čempionam Čiličam šī nedēļa Ohaio ir īpaša vismaz divu iemeslu dēļ. Iekļūšanu vēlāk uzvarētajā ceturtdaļfinālā viņš nopelnīja ar 6:3, 4:6, 6:4 uzvaru pār Tomāšu Berdihu. Čehijas tenisistam tas bija pirmais turnīrs Gorana Ivaniševiča vadībā. Ivaniševičs līdz šai vasarai trenēja Čiliču.

Čiličs, kurš bija zaudējis visus iepriekšējos astoņus "Masters 1000" līmeņa ceturtdaļfinālus, šodien par vietu finālā sacentīsies ar Grigoru Dimitrovu. Arī bulgāram tikšana līdz pusfinālam ir labākais sasniegums "māsteros", tiesa, viņš četriniekā bija ticis arī iepriekš – 2014. gadā Romā un Toronto.

Čiličs uzvarējis divus no trim mačiem pret Dimitrovu. Abi pēdējo reizi tikās pavisam nesen uz Riodežaneiro olimpiskās skatuves, un Brazīlijā ar vieglu 6:1, 6:4 uzvarēja Horvātijas tenisists.

Otrajā pusfinālā gaidāms Vimbldonas fināla atkārtojums starp Endiju Mareju un Milošu Raoniču. Marejs ir vienīgais no turnīrā palikušajiem spēlētājiem, kura kontā ir "Masters 1000" tituli. Viņam ir 12, no tiem divus izcīnot Sinsinati, kur viņš nepārspēts palika 2008. un 2011. gadā.

"Western & Southern Open". ATP "Masters 1000" turnīrs Sinsinati uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Andy Murray – Bernard Tomic6:4 6:4
(4) Milos Raonic – (8) Dominic Thiem6:3 6:4
(12) Marin Cilic – Borna Coric6:2 izst.
Grigor Dimitrov – Steve Johnson7:6(8) 6:2