Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federers Hallē: 50 uzvaras un 10 fināli

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers Hallē: 50 uzvaras un 10 fināli
Rodžers Federers
Foto: AP/Scanpix

Septiņkārtējais Halles čempions Rodžers Federers šodien pusfinālā divos taibreikos ar rezultātu 7:3 un 7:4 pieveica Ivo Karloviču, gūstot 50. uzvaru šajā Vācijas turnīrā.

Pirmajā setā breika iespēju nebija, bet taibreika atrisinājums notika septītā punkta izspēlē. Ivo Karlovičam neizdevās trāpīt pirmo servi, bet Rodžers Federers otro lieliski atsita ar "backhand" – šveicietim izdevās apvedošais sitiens, sodot pie tīkla izskrējušo horvātu milzi. Karlovičs taibreika beigās pie rezultāta 3:6 izcēlās ar dubultkļūdu.

Karlovičs 2. seta ceturtajā geimā sagaidīja vairākas Federera kļūdas un ieguva savu vienīgo breikbumbu mačā. Rodžeram kritiskā brīdī izdevās laba serve uz pretinieka "backhand", un Karlovičs bumbiņu atsita tīklā. Federeram breikbumbu šodien nebija, taču arī tās nebija nepieciešamas, jo viņš spēja uzvarēt divos taibreikos.

Otrais taibreiks gan viņam varēja beigties nepatīkami. Federers piektā punkta izspēlē ar apvedošo sitienu ieguva minibreiku, kuru uzreiz zaudēja, nospēlējot pasīvi. Karlovičs sagaidīja iespēju un precīzi sita labajā stūrī – 3:3. Federers gandrīz zaudēja nākamo punktu ar servi, jo viņa "forehand" sistā bumbiņa pavisam nedaudz no ārpus skāra sānu līniju. Tas tika apstiprināts ar "Hawk-Eye" palīdzību, pirms tam bija nosaukts auts.

Federers tādējādi 3:4 deficīta vietā ieguva 4:3 pārsvaru. Karlovičs otro reizi šajā taibreikā ar savu servi punktu zaudēja pie rezultāta 4:4, kad viņš vienkāršā situācijā pie tīkla kļūdījās ar "volley" sitienu. Tas arī bija viss. Federers uzvarēja ar rezultātu 7:6(3), 7:6(4). Federeram pret Karloviču taibreikos ir 15-3 bilance, uzvarot pēdējos septiņus. Interesanti, ka Ivo šonedēļ zaudēja visus piecus taibreikus.

Karlovičs pēc vakar gūtajiem 45 eisiem (rekords trīs setu mačā) šodien spēja trāpīt "tikai" 20. Karlovičs šonedēļ četros mačos saservēja 114 eisus. Horvātu veterānam karjeras laikā 10 turnīros izdevies izcelties ar 100+ eisiem. Visvairāk eisu vienā turnīrā viņam bija 2009. gadā Vimbldonā, kur viņš tika līdz ceturtdaļfinālam. Karlovičam toreiz bija 158 eisi.

Halle kļuva par septīto turnīru, kurā Federers guvis vismaz 50 uzvaru. Rodžeram šajā Vācijas turnīrā ir 50-5 bilance. Federers rīt spēlēs savā 10. Halles finālā, viņš uzvarējis septiņus no iepriekšējiem deviņiem. Federers Halles finālu sasniedzis pēdējos 10 turnīros, kuros šeit piedalījies. Pēdējo reizi līdz finālam neizdevās tikt 2002. gadā, kad pusfinālā piedzīvots zaudējums pret Nikolasu Kīferu.

Federera pretinieks finālā būs Andreass Sepi, kuram viņš janvārī pārsteidzoši zaudēja "Australian Open". Itālijas tenisists finālu sasniedzis ar milzīgu veiksmes devu. Vakar ceturtdaļfinālā pret viņu savainojuma dēļ tikai vienu setu izturēja Gaels Monfīss, bet šodien pusfinālā vien piecus geimus nospēlēt varēja Kei Nišikori, kuram uzvaras gadījumā būtu karjeras pirmais zālāja seguma fināls. Federeram pret Sepi ir 11-1 bilance. Kopš zaudējuma Melburnā abi jau vienreiz tikušies, un Federers martā Indianvelsā uzvarēja viegli ar 6:3, 6:4.

Visi turnīri, kuros Federeram ir 50+ uzvaras

TurnīrsU-Z
Australian Open75-12
Vimbldona73-9
US Open72-10
French Open65-16
Bāzele56-9
Indianvelsa52-11
Halle50-5

"Gerry Weber Open". "ATP World Tour 500" turnīrs Hallē uz zālāja seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Roger Federer – (8) Ivo Karlovic7:6(3) 7:6(4)
Andreas Seppi – (2) Kei Nishikori4:1 izst. (kāja)

"Aegon Championships". "ATP World Tour 500" turnīrs Londonā uz zālāja seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Andy Murray – Viktor Troicki3:3 (lietus)
Kevin Anderson – (7) Gilles Simon6:3 6:7(6) 6:3