Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Īstbornas ATP titulu izcīna Tursunovs

Īstbornas ATP titulu izcīna Tursunovs
Dmitrijs Tursunovs
Foto: AP

Ar Krievijas tenisista Dmitrija Tursunova uzvaru noslēdzies Īstbornas ATP "AEGON International" turnīrs, kura finālā ar 2.numuru izliktais Tursunovs divos setos ar 6:3, 7:6(5) pieveica kanādieti Franku Danceviču un ieguva karjeras sesto titulu.

Dancevičs (126.vieta ATP) diezgan negaidīti no kvalifikācijas turnīra bija spējis aizkļūt līdz pat finālam. Jau pamatturnīra pirmajā kārtā kanādietis paziņoja par saviem nopietnajiem nolūkiem turnīrā, uzvarot ar pirmo numuru izlikto krievu Igoru Andrejevu. Finālā viņu gaidīja cits Krievijas pārstāvis Dmitrijs Tursunovs, kurš uzvarējis abās līdzšinējās savstarpējās spēlēs.

Mača pirmajā setā visu izšķīra viens breiks, kas astotajā geimā padevās Tursunovam, kurš setu noslēdza savā labā ar 6:3. Otrajā setā abi tenisisti turpināja sacensties ar pārliecinošu spēli pie savas serves, geimi noslēdzās ātri, vienīgās breika iespējas radās Tursunovam, taču krievs tās neprata izmantot. Lieta nonāca līdz taibreikam, pirms kura Tursunovs pieprasīja medicīnisko pārtraukumu – krievam problēmas ar kreiso potīti. Taibreikā vadībā izvirzījās Tursunovs, kuram pie 6:4 bija divas mačbumbas un pašam jāservē, taču pēc ilgas izspēles Dancevičs vienu mačbumbu atspēlēja, taču pēc tam zaudēja izspēlei pie Tursunova serves, līdz ar to panākums mačā ar 6:3, 7:6(5) Tursunovam.

26 gadus vecajam Tursunovam šis ir sestais karjeras tituls un pirmais uz zāles seguma, visi iepriekšējie bija izcīnīti uz hard. Par uzvaru turnīrā Tursunovs saņems 71 700 eiro un 250 ranga punktus, bet Dancevičs – 37 700 eiro un 150 punktus.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com


Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.