Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Zverevam pirmais "Masters" fināls

Zverevam pirmais "Masters" fināls
Aleksandrs Zverevs
Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas tenisa talants Aleksandrs Zverevs svētdien Romā spēlēs pirmo "Masters 1000" finālu, sacenšoties ar četrkārtējo čempionu Novaku Džokoviču.

Pirmoreiz spēlējot šāda līmeņa sacensību pusfinālā, Aleksandrs Zverevs ar 6:4, 6:7(5), 6:1 pieveica Džonu Isneru. 20 gadu un viena mēneša vecumā Saša kļuva par jaunāko "Masters 1000" finālistu kopš 2007. gada, kad Maiami uzvarēja 19 gadus vecais Novaks Džokovičs.

Tieši Serbijas tenisists, kura kontā jau ir četri Romas tituli, būs Zvereva pretinieks svētdienas finālā. Džokovičam sestdien bija pusotra spēle. Viņš vispirms pabeidza vakar lietus dēļ līdz galam neizspēlēto pusfinālu pret Huanu Martinu Del Potro (6:1, 6:4), šodien šajā cīņā nospēlējot septiņus geimus.

Nole vakarā pusfinālā ar 6:1, 6:0 pamatīgi sagrāva Dominiku Tīmu, savstarpējo maču bilanci pret austrieti uzlabojot līdz 5-0. Džokovičs šim mačam bija izvēlējies sev neierasti agresīvu taktiku, ierobežojot Dominika uzbrukuma iespējas. Brīžos, kad Tīmam bija iespējas dominēt ar uzbrukuma tenisu, viņš to darīja pārāk neprecīzi, lai cerētu uz pozitīvu rezultātu. Tīms tik smagi ATP līmeņa mačos vēl nebija zaudējis.

Džokovičs ar savu fināla pretinieku Zverevu līdz šim nav sacenties. Novakam vēl viena uzvara Romā ļautu atkal vienatnē būt "Masters 1000" tituliem bagātākajam tenisistam (pašreiz abiem ar Rafaelu Nadalu ir 30 tituli), bet Zverevam triumfs finālā ļautu ielauzties ranga pirmajā desmitniekā. Zverevs šobrīd jau nodrošinājis jaunu rekordu ar 14. vietu (+3).


Marta Kostjuka. Foto: Jimmie48 / WTA

Švjonteka, Ribakina, Vondroušova un Kostjuka tiek Štutgartes pusfinālā

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Piektdien pusfinālu sasniedza poliete Iga Švjonteka, kazahiete Jeļena Ribakina, čehiete Marketa Vondroušova un ukrainiete Marta Kostjuka.
Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.