Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Mugurusai kārtējais savainojums, Svitoļina kļūst par sezonas līderi

Mugurusai kārtējais savainojums, Svitoļina kļūst par sezonas līderi
Garbinje Mugurusa
Foto: AP/Scanpix

"French Open" čempione Garbinje Mugurusa astoņas dienas pirms prestižā turnīra sākuma kakla savainojuma dēļ izturēja tikai 22 minūtes Romas "Premier 5" turnīra pusfinālā pret Eļinu Svitoļinu. Ukrainas tenisiste ar 4:1 uzvaru kļuva par sezonas līderi ne vien uzvaru, bet arī punktu ieskaitē.

Garbinje Mugurusa, kura Romā centās sasniegt pirmo finālu kopš "French Open", šogad jau ceturto reizi izstājusies, nenospēlējot pilnu maču. Zīmīgi, ka trijās no četrām reizēm Spānijas tenisiste padevās pie rezultāta 1:4, bet vēl vienā gadījumā izturēja vienu pilnu setu. Mugurusa vakar uzvarētajā ceturtdaļfinālā pret Venusu Viljamsu spēlēja ar nosaitētu kreiso kāju, bet šodien viņai bija nosaitēta labā. Tiesa, izstāšanās oficiālais iemels ir kakla savainojums.

Eļinai Svitoļinai panākums pret Mugurusu ir 30. uzvara šogad, par līderi kļūstot ne vien uzvaru, bet arī punktu ieskaitē, kur, pateicoties Romas fināla sasniegšanai, apsteigta Karolīna Pliškova. Svitoļinai šogad arī visvairāk WTA titulu, uzvarot trīs turnīros.

Svitoļina finālā sacentīsies ar Madrides čempioni Simonu Halepu, kura šobrīd sasniegusi 10 uzvaru sēriju. Halepa pusfinālā ar 7:5, 6:1 pieveica Kiki Bertenu. Halepai 1. seta pabeigšanai vajadzēja sešas setbumbas, bet 2. setā uzvara nāca daudz vieglākā cīņā. Halepa nospēlēja samērā kvalitatīvu maču ar tikai deviņām nepiespiestajām kļūdām. Bertensai bija 31.

Halepa uz māla seguma uzvarējusi 26 no pēdējiem 30 mačiem! Simona Svitoļinu uzveikusi abās iepriekšējās spēlēs – 2013. gadā ar 6:1, 6:1 esot pārāka "Tournament of Champions" sacensībās Sofijā un 2014. gadā ar 6:3, 7:5 uzvarot Budapeštā notikušajā "Fed Cup" spēlē. Abas minētās cīņas bija uz "hard" seguma.


, 2017-05-20 19:41, pirms 7 gadiem
Simonai ir jāņem Roma un...FO galvenā favorīte
, 2017-05-20 19:44, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Simonai ir jāņem Roma un...FO galvenā favorīte
nespīd viņai rīt zvaigznes,es apskatījos.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
4

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.