Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Abos "Fed Cup" pusfinālos pēc pirmās dienas neizšķirts

Abos "Fed Cup" pusfinālos pēc pirmās dienas neizšķirts
Karolīna Garsija. Foto: EPA/Scanpix

"Fed Cup" pusfinālu pirmajā dienā visās četrās vienspēlēs uzvarēja reitingā augstāk esošās spēlētājas, tāpēc gan Austrālijas un Baltkrievijas mačā Brisbenā, gan Francijas un Rumānijas cīņā Ruānā ir rezultāts 1:1.

Austrālijas un Baltkrievijas mačā uz "hard" seguma pirmajās divās spēlēs pašreizējās Top 10 tenisistes uzvarēja bijušās pirmā desmitnieka spēlētājas – 10. vietā esošā Arina Sabaļenka ar 7:5, 5:7, 6:3 pieveica Samantu Stousuru (WTA 77.), un devītās pozīcijas īpašniece Ešlija Bārtija ar 7:6(2), 6:3 apspēlēja Viktoriju Azarenku (WTA 61.).

Sabaļenka pēc seta un 2:0 pārsvara iegūšanas uzvaru nodrošināja tikai ar papildus seta spēlēšanu, tādējādi kortā pavadot nepilnas trīs stundas (2:47). Sabaļenka uzvarēja, neskatoties uz 15 dubultkļūdām, nestabilo servēšanu kompensējot ar pietiekami sekmīgu spēli uzbrukumā. Viņa sakrāja 37 tīri uzvarētas izspēles un 52 reizes piespieda pretinieci kļūdīties.

Bārtija savā pirmajā mačā kopš iekļūšanas Top 10 (tas notika pēc uzvaras Maiami "Premier Mandatory" turnīrā) izturēja Azarenkas sistemātisko spēlēšanu uz austrālietes vājo "backhand" pusi. Bārtija 1. setā divreiz atspēlēja breiku un kritiskā situācijā 11. geimā pie rezultāta 5:5 servi nosargāja no 0:40, neļaujot Azarenkai iegūt iespēju servēt par uzvaru setā.

Bārtijai tā ir 12. uzvara pēc kārtas izlases spēlēs, pozitīvā noskaņojumā dodoties svētdien gaidāmajā abu komandu pirmo numuru duelī. Viņai ir 1-2 bilance pret Sabaļenku, tiesa, vienīgā uzvara gūta Austrālijā notikušā mačā – 2018. gadā "Australian Open" 1. kārtā ar rezultātu 6:7(2), 6:4, 6:4. Savukārt Azarenkai, kurai sestdien bija pirmā "Fed Cup" vienspēle kopš 2016. gada, ir graujoša 9-1 bilance pret Stousuru.

Baltkrievija cenšas sasniegt otro finālu trīs gadu laikā. Baltkrievija 2017. gadā bez Azarenkas tika līdz savam pirmajam finālam, kur Minskā ar 2:3 zaudēja ASV izlasei. Tikmēr septiņkārtējā čempione Austrālija, kas pēdējo titulu izcīnīja 1974. gadā, finālā nav spēlējusi kopš 1993. gada.

Francija Rumāniju uzņem uz māla seguma. Sestdiena deva gaidītus rezultātus, jo arī šajā pusfinālā uzvaras guva abu komandu pirmie numuri. Pasaules otrā rakete Simona Halepa ar 6:3, 6:1 viegli uzveica Kristinu Mladenoviču (WTA 66.), kurai tā bija pirmā spēle kopš Naomi Osakas bijušā trenera Saša Bajina pievienošanās Francijas tenisistes komandai. Karolīna Garsija (WTA 21.) ar 6:3, 6:3 uzvarēja Mihaelu Buzarnesku (WTA 30.).

Februārī 1. kārtā pagājušā gada čempioni Čehiju pieveikusī Rumānija cenšas pirmoreiz sasniegt finālu, bet divkārtējā čempione Francija (1997, 2003) finālā pēdējo reizi spēlēja 2016. gadā.

"Fed Cup" pirmās grupas pusfināli

Austrālija – Baltkrievija 1:1

SpēleRezultāts
Samanta Stousura – Arina Sabaļenka5:7 7:5 3:6
Ešlija Bārtija – Viktorija Azarenka7:6(2) 6:3

Francija – Rumānija, 1:1

SpēleRezultāts
Kristina Mladenoviča – Simona Halepa3:6 1:6
Karolīna Garsija – Mihaela Buzarnesku6:3 6:3

Pirmās grupas "play-off"

MačsRez.
ASV – Šveice1:1
Beļģija – Spānija1:1
Čehija – Kanāda2:0
Latvija – Vācija1:3

Otrās grupas "play-off"

MačsRez.
Japāna – Nīderlande2:0
Krievija – Itālija2:0
Lielbritānija – Kazahstāna1:1
Slovākija – Brazīlija2:0

Marta Kostjuka. Foto: Jimmie48 / WTA

Švjonteka, Ribakina, Vondroušova un Kostjuka tiek Štutgartes pusfinālā

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Piektdien pusfinālu sasniedza poliete Iga Švjonteka, kazahiete Jeļena Ribakina, čehiete Marketa Vondroušova un ukrainiete Marta Kostjuka.
Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.