Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

ATP izveido jaunu finālturnīru U-21 vecuma talantiem

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

ATP izveido jaunu finālturnīru U-21 vecuma talantiem
19 gadus vecais Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs šobrīd ATP rangā atrodas 24. vietā
Foto: TASS/Scanpix

ATP sestdien paziņoja par jauna finālturnīra izveidošanu 2017. gadā, novembrī Milānā pulcējoties labākajiem jaunās paaudzes talantiem, perspektīvākajiem U-21 vecuma spēlētājiem, kuri jau kādu laiciņu tiek likti kategorijā "Next Gen".

Šonedēļ Londonā notiek prestižais "ATP World Tour Finals", kur startē sezonas astoņi produktīvākie tenisisti. Parasti šajās sacensībās pulcējas veterāni ar dažiem izņēmumiem. Piemēram, šogad jaunākais dalībnieks bija 23 gadus vecais austrietis Dominiks Tīms.

Dažus gadus pastāv arī finālturnīrs "Challenger" tūres izcilniekiem, bet no nākamās sezonas savas sacensības būs arī nākotnes lielajām cerībām. Septiņas no astoņām vietām turnīrā tiks noteiktas pēc reitinga, bet vēl vienu vietu ieņems "wild card" ieguvējs.

Pirmos piecus gadus turnīrs notiks Milānā no 7. līdz 11. novembrim. Šajās sacensībās plānots eksperimentēt ar tenisa spēles noteikumu izmaiņām un jauninājumiem.

Lai arī "ATP Next Gen Finals" turnīra kvalifikācija tiks balstīta uz reitinga punktiem, par spēlēšanu šajā finālturnīrā punktus iegūt nevarēs, toties būs 1.25 miljonu liels prēmiju fonds. Turnīra formāts tāds pats kā "ATP World Tour Finals". Proti divas grupas ar četriem spēlētājiem, katram garantējot trīs spēles. Pēc grupu turnīra pusfināli un fināls.

     [+] [-]

, 2016-11-20 00:44, pirms 7 gadiem
mūsu talantiem tas nespīd

     [+] [-]

, 2016-11-20 22:06, pirms 7 gadiem
Jā, ar puišiem mums ir pavisam vāji, bet uz meitenēm skats ir cerīgāks.