Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Visas trīs "WTA Finals" debitantes ielozētas vienā grupā

Visas trīs "WTA Finals" debitantes ielozētas vienā grupā
2017. gada "WTA Finals" čempione Karolīna Vozņacki. Foto: Reuters/Scanpix

Piektdien Singapūrā notika pēc divām dienām startējošā "WTA Finals" turnīra izloze, kas deva divas pieredzes ziņā nevienlīdzīgas grupas – vienu ar trim debitantēm, bet otru ar divām šī turnīra iepriekšējo gadu čempionēm.

"WTA Finals 2018" grupas

Sarkanā grupaBaltā grupa
Andželika Kerbere (#1)Karolīna Vozņacki (#2)
Naomi Osaka (#3)Petra Kvitova (#4)
Slouna Stīvensa (#5)Eļina Svitoļina (#6)
Kiki Bertensa (#8)Karolīna Pliškova (#7)

Muguras savainojuma dēļ turnīrā nepiedalīsies sezonas līdere Simona Halepa, kur jau bez "WTA Finals" punktiem garantējusi gada pabeigšanu ranga 1. vietā. "French Open" čempioni aizstās viena no trim debitantēm – Kiki Bertensa. Pirmoreiz finālturnīrā spēlēs arī pēdējo divu gadu "US Open" čempiones Slouna Stīvensa un Naomi Osaka. Visas tika salozētas vienā grupā ar Vimbldonas čempioni Andželiku Kerberi, kura pirms diviem gadiem Singapūrā sasniedza finālu, zaudējot Dominikai Cibulkovai.

Šī gada turnīrā būs tikai divas iepriekšējo gadu "WTA Finals" čempiones – 2017. gada čempione Karolīna Vozņacki un 2011. gadā Stambulā uzvarējusī Petra Kvitova. Abas sacentīsies otrajā grupā, kas pieredzes ziņā ir daudz spēcīgāka par pirmo. Turnīrs sāksies jau svētdien. Abu grupu pirmo divu vietu ieguvējas tiksies pusfinālos, pēc tam lielais fināls.

Singapūra šomēnes pabeigs "WTA Finals" piecu gadu rīkošanas posmu. Nākamajos 10(!) gados "WTA Finals" organizēs Ķīnas pilsēta Šeņdžeņa. Janvārī tika paziņots par grandiozu jaunu līgumu, Ķīnai iegūstot vēl vienu lielu turnīru pēc Pekinas "Premier Mandatory" un Uhaņas "Premier 5". Šeņdžeņā tiks dubultots pašreizējais "WTA Finals" prēmiju fonds, sasniedzot 14 miljonus dolāru.

Latvija otro gadu pēc kārtas tiks pārstāvēta "WTA Finals". Pērn kvalificējās un grupu turnīrā vienu uzvaru guva Aļona Ostapenko, bet šogad rezervistes statusā uz Singapūru dosies Anastasija Sevastova.


, 2018-10-19 19:17, pirms 6 gadiem
Pa lielam, mazsvarīgi. Dažas ir atslābušas bez spēļu prakses, dažas ir pilnīgi izšautas tukšas. Pieredzējušajām viens pluss, kad zin, ka nebūs iespēlēšanās pret vājākām kā turnīros, bet fināls katru dienu.
, 2018-10-21 13:47, pirms 5 gadiem
Jā, Kvitova zaudēja Svitoļinai vienos vārtos!
Marta Kostjuka. Foto: Jimmie48 / WTA

Švjonteka, Ribakina, Vondroušova un Kostjuka tiek Štutgartes pusfinālā

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Piektdien pusfinālu sasniedza poliete Iga Švjonteka, kazahiete Jeļena Ribakina, čehiete Marketa Vondroušova un ukrainiete Marta Kostjuka.
Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.