Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Ranga līderis Nadals Ņujorkā gūtā savainojuma dēļ izlaidīs Ķīnas tūri

Agris Suveizda

Ranga līderis Nadals Ņujorkā gūtā savainojuma dēļ izlaidīs Ķīnas tūri
Rafaels Nadals. Foto: SIPA/Scanpix

Spāņu tenisists Rafaels Nadals sociālo tīklu vietnē Twitter paziņojis, ka veselības problēmu dēļ nolēmis neriskēt un izlaist oktobra sākumā gaidāmos turnīrus Pekinā un Šanhajā.

"Kā jau zināt, man bija jāizstājas no US "Open" pusfināla, un biju Barselonā pie ārstiem, lai izmeklētu situāciju ar manu ceļgalu. Lai arī diskomforts ceļgalā man nav nekas jauns, kopā ar mediķiem un pārējo komandu izlēmām nepiedalīties Āzijas tūrē, lai ceļgals varētu atlabt," raksta Nadals.

"Man ir ļoti žēl, ka nevarēšu būt kopā ar faniem, kuru Ķīnā ir tik daudz, un Pekinas un Šanhajas turnīru organizatoriem, kuri man un manai komandai allaž izrādījuši lielu uzmanību," 32 gadus vecais tenisists turpināja. Pēc otrā zaudētā seta US "Open" pusfinālā Nadals pieņēma lēmumu neturpināt cīņu, un viņam ceļgala dēļ nācās izlaist arī Deivisa kausa pusfinālu, kurā Spānija izbraukumā ar 2-3 atzina Francijas pārākumu.

Pekinas turnīra sākums paredzēts 1. oktobrī, bet Šanhajas turnīrs sāksies 7. oktobrī. Iepriekšējā gadā Nadals Pekinas finālā ar 6:2, 6:1 apspēlēja austrālieti Niku Kirjosu, šajā turnīrā uzvarot otro reizi karjerā, bet Šanhajā viņš iepriekšējā rudenī ar 4:6 un 3:6 atzina Rodžera Federera pārākumu. Šanhajā Nadals vēl nav triumfējis, zaudējot abos finālos.

Nadals ierindā varētu atgriezties oktobra beigās, kad norisināsies Parīzes "Masters" turnīrs.