Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Moija pamet Spānijas izlasi

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Moija pamet Spānijas izlasi
Karloss Moija nebija iztēlojies, ka pirmais numurs viņa vadītajā komandā būs Roberto Bautista Aguts
Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas tenisa izlasei pēc neveiksmīgās sezonas, kurā nācās pirmo reizi kopš 1996. gada pamest elites divīziju, būs jauns kapteinis, jo līdzšinējais izlases vadītājs Karloss Moija pēc viena gada ilga darba komandu pameta.

Par Spānijas fiasko jau ziņojām svētdien. Vakar Dubaijā notikušajā izlozē kļuva zināms, ka spāņi nākamo sezonu neierastā līmenī sāks no 2. kārtas, tajā sacenšoties ar Krieviju vai Dāniju. Uzvara šajā mačā Spānijai nodrošinās tikšanu uz "play off" raundu, tajā cīnoties par atgriešanos elitē.

Tas titulētajai komandai būs jādara jauna kapteiņa vadībā, jo Karloss Moija amatu pēc neveiksmes Brazīlijā pameta. Moija par izlase vadītāju kļuva tikai pirms gada, kad stājās Aleksa Korethas vietā. Moija atzina, ka nebija gadījis, ka būs tik lielas grūtības pierunāt valsts labākos tenisistus spēlēt izlasē.

Karlosam ar federāciju bija viena gada līgums piedāvāto divu gadu vietā. Pēc nostrādāta termiņa Moija nolēmis atkāpties, kā galveno iemeslu minot ģimeni. Viņam ir trīs bērni, kurus ceļošanas dēļ neredzot tik bieži kā ierasts. Tas esot bijis ļoti grūts pārbaudījums.

Kā reālākais kandidāts uz Moijas atbrīvoto vakanci tiek nosaukts cits bijušais pasaules pirmais numurs un "French Open" čempions Huans Karloss Ferero, kurš agrāk esot izrādījis interesi par izlases kapteiņa pienākumu pildīšanu. Moija savam potenciālajam pēctecim novēlēja pacietību.

Ja neskaita Rafaela Nadala ikgadējo uzvaru "French Open", Spānijai 2014. gada vasara sportā bija reti neveiksmīga. Futbola izlase Pasaules kausā šokējoši netika ārā no grupas. Arī tas notika Brazīlijā. Savukārt basketbola valstsvienība savās mājās notikušajā Pasaules kausā, būdama teju droša fināliste, palika bez medaļām. Spānijas tenisa izlase Deivisa kausā kopš 2000. gada izcīnīja pecus titulus, ieskaitot trīs no 2008. līdz 2011. gadam.

Izmantotie resursi:
“Mi cabeza me dicta no seguir como...

     [+] [-]

, 2014-09-19 16:23, pirms 10 gadiem
Nu, uzskatu, ka daļēji Moija ir vainīgs gan. OK, Nadals traumēts, bet Ferers, Lopess, pat Verdasko... Visi tā uzmeta izlasi un nekas par to nebūs?! 2008. gadā Simone Bolelli atteicās spēlēt Deivisa kausā, un par to viņu pat draudēja izslēgt no tās pavisam (ja nav, tad nav!). Bet šeit... Nedomāju arī, ka no Moskīta būs labāks kapteinis - tomēr pārāk jauns, mazliet vecāks par izlases večiem, diez vai spēs piesaistīt izlasei labākos spēkus.

     [+] [-]

, 2014-09-19 16:25, pirms 10 gadiem
OK, Latvijai kapteinis ir vēl daudz jaunāks par Ferero, bet mēs jau saprotam, ka tur ir tikai viens jautājums - vai Gulbis spēlēs vai nē. Kapteiņa uzdevums pēc būtības ir... pielauzt Gulbi, bet KAS ir pats kapteinis... Kaut vai Filips Kirkorovs, kā tik pielauž Gulbi. Spānijā tomēr tā lieta bik savādāka.

     [+] [-]

, 2014-09-19 18:32, pirms 10 gadiem
Jāņem arī vērā ka Moijam ar lielāko daļu Spānijas TOP tenisistiem ir ļoti labas attiecības! Vismaz kādreiz bija..