Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Mladenoviča pārspēj Birmingemas pirmo raketi Halepu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Mladenoviča pārspēj Birmingemas pirmo raketi Halepu
Kristina Mladenoviča
Foto: Reuters/Scanpix

Francijas tenisiste Kristina Mladenoviča šodien guva vienu no karjeras lielākajām uzvarām, Birmingemas WTA "Premier" turnīra ceturtdaļfinālā ar 2:6, 6:0, 7:6(4) pieveicot ar pirmo numuru izlikto Simonu Halepu.

Kristina Mladenoviča uzvaru nopelnīja ar labāku servi, prasmīgu "forehand" izmantošanu, kā arī spēles variēšanu. Mladenoviča regulāri ar labu precizitāti izpildīja saīsinātos sitienus un, apliecinot savas dubultspēļu prasmes, lieliski nospēlēja pie tīkla (17/19).

Jāatzīmē tas, ka Mladenoviča nesalūza pēc tam, kad pie rezultāta 5:3 nespēja izservēt maču. Viņa svarīgo geimu pabeidza ar dubultkļūdu, bet vēlāk triumfēja taibreikā. Simona Halepa brīžiem demonstrēja brīnumus aizsardzībā, taču pretinieces uzbrukums tomēr ņēma virsroku.

Mladenoviča piekto reizi uzveica Top 10 spēlētāju. Zīmīgi, ka šodien tas pirmoreiz notika ārpus Francijas, jo visas četras iepriekšējās uzvaras pār pirmā desmitnieka tenisistēm tika gūtas Parīzē – divreiz vairs neeksistējošā turnīrā uz "hard" seguma telpās un divreiz arī "French Open" uz māla seguma.

Starp citu, Mladenoviča Halepu uzveikusi abos mačos. Pirmais bija jau pieminētajā turnīrā Parīzē, kur Francijas tenisiste pagājušā gada janvāra beigās slēgtajos kortos bija pārāk ar rezultātu 7:6(1), 6:4. Halepa tobrīd rangā bija 10. vietā, bet pašreiz Simonai trešā pozīcija. Mladenoviča ir vienreiz uzveikusi rangā vēl augstāk esošu spēlētāju, pērn "French Open" pārspējot tobrīd 2. vietā bijušo Na Lī.

"Aegon Classic Birmingham". WTA "Premier" turnīrs uz zālāja seguma

3. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Simona Halep – Klara Koukalova6:1 6:3
(3) Carla Suarez Navarro – (13) Svetlana Kuznetsova6:3 6:4
(4) Angelique Kerber – (15) Jelena Jankovic6:4 6:2
(6) Karolina Pliskova – Zarina Diyas6:2 6:2
(8) Sabine Lisicki – Magdalena Rybarikova7:6(7) 6:4
Kristina Mladenovic – (10) Barbora Strycova7:6(4) 6:2
Daniela Hantuchova – Michelle Larcher De Brito6:4 7:5
Katerina Siniakova – Christina McHale6:4 6:0

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
Kristina Mladenovic – (1) Simona Halep2:6 6:0 7:6(4)
(6) Karolina Pliskova – (3) Carla Suarez Navarro6:2 6:2
(4) Angelique Kerber – Katerina Siniakova6:2 6:4
(8) Sabine Lisicki – Daniela Hantuchova7:6(2) 6:2

Pusfinālu pāri

Spēle
(4) Angelique Kerber – (8) Sabine Lisicki
(6) Karolina Pliskova – Kristina Mladenovic