Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Hertogenbošas ATP tituls Stahovskim

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Hertogenbošas ATP tituls Stahovskim
Sergejs Stahovskis
Foto: AFP/Scanpix

Hertogenbošas ATP turnīrs noslēdzies ar Ukrainas pārstāvja Sergija Stahovska uzvaru. Finālā viņš divos setos ar 6:3, 6:0 sagrāva serbu Janko Tipsareviču, izcīnot karjeras trešo vienspēļu titulu.

Hertogenbošas turnīrā šogad no ranga pirmā divdesmitnieka bija ieradies tikai horvāts Ivans Ļubičičs, kurš šajā turnīrā triumfēja 2007. gadā. Horvātijas otrais numurs no pirmās kārtas bija brīvs, bet otrajā piekāpās kolumbietim Alehandro Faljam. Finālu bija sasnieguši Janko Tipsarevičs (ATP 51.) un Sergijs Stahovskis (71.). Tipsarevičs ceļā uz finālu apspēlēja Žeremī Šardī, Arno Klemānu, Peteru Lučaku un vakar pusfinālā aŗi pērnā gada čempionu Benjaminu Bekeru. Savukārt Stahovskim visas uzvaras divos setos – pret Kristofu Vlīgenu, Igoru Saislingu, Santjago Hiraldo un Ksavjēru Malisu. Abiem tā bija trešā tikšanās, līdz šim pa uzvarai katram. Favorīta loma pirms fināla atvēlēta Serbijas tenisistam.

Maču ar servi sāka Stahovskis un savas serves geimos bija nesatricināms, ko nevarētu teikt par Tipsareviču. 4 geimā ukrainis pacietīgi spēlēja no gala līnijas, divreiz uzvarot garajās izspēlēs, bet pēc tam ar diagonālu uzvarošo sitienu uzņēma serba servi un tika pie trim breikbumbām. Divas Tipsarevičam izdevās novērts, bet trešās izspēlē viņam saguris sitiens tīklā – 3:1. Seta turpinājumā Stahovskim bija trīs iespējas tikt pie dubultbreika, taču tas nenotika, un, kā vēlāk izrādījās, nebija nepieciešams, jo savu servi viņš noturēja salīdzinoši viegli, pirmajā setā uzvarot ar 6:3.

Otrajā setā pirmais servēja Tipsarevičs un darīja to pagalam neveiksmīgi. Jau pirmajā geimā dots pretiniekam handikaps. Serbs dusmās trieca pret zemi raketi... Stahovskis pēc tam viegli "paņēma" otro geimu un bija priekšā ar 2:0. Nedaudz vēlāk ukrainis tika pie vēl viena breika, bet Tipsarevičs seta otro pusi veica treniņu režīmā, reaģējot tikai uz viegliem sitieniem. Tā rezultātā Stahovskim otrajā setā graujoša uzvara ar 6:0. Visā mačā viņam panākums ar 6:3, 6:0.

24 gadus vecajam Stahovskim trešais tituls vienspēlēs. Pirmie divi izcīnīti pērn Zagrebā un Sanktpēterburgā. Par uzvaru šajā turnīrā Stahovskis nopelnījis 250 ranga punktus un 72 150 eiro prēmiju, savukārt gadu vecākajam Tipsarevičam otrais zaudētais fināls no diviem (pērn neveiksme arī Kremļa kausā). Viņam jāsamierinās ar 150 punktiem un 37 900 eiro.

Pēdējo desmit gadu čempioni

GadsČempionsValsts
2010.Sergijs StahovskisUkraina
2009.Benjamins BekersVācija
2008.Davids FerersSpānija
2007.Ivans ĻubičičsHorvātija
2006.Mario AnčičsHorvātija
2005.Mario AnčičsHorvātija
2004.Mikels LodrāFrancija
2003.Sjengs ŠalkensNīderlande
2002.Sjengs ŠalkensNīderlande
2001.Leitons HjuitsAustrālija

Izmantotie resursi:
unicefopen.nl

     [+] [-]

, 2010-06-19 14:04, pirms 14 gadiem
Stajkovskis sini turnira ne zaudeja ne vienu setu kas mani loti parsteidz un apsveicu ar treso titulu domaju vins ir loti labi sagatavojies Vimblodonai