Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Romas "Masters" finālā Džokoviča un Nadala sezonas otrais duelis

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Romas "Masters" finālā Džokoviča un Nadala sezonas otrais duelis
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix

Šodien plkst. 17:00 gaidāmajā Romas "Masters 1000" finālā būs pasaules pirmo divu numuru sadursme. Astoņkārtējais čempions Rafaels Nadals pirmajā pusfinālā ar 6:3, 6:4 uzvarēja Stefanu Cicipu, bet četras reizes Romā triumfējušais Novaks Džokovičs sarežģītākā mačā ar 6:3, 6:7(2), 6:3 apspēlēja Djēgo Švarcmanu.

Rafaels Nadals pagājušajā nedēļā Stefanam Cicipam ar 4:6, 6:2, 3:6 zaudēja Madrides pusfinālā, kur grieķis guva savu vienīgo uzvaru pret Nadalu. Spānijas tenisistam pārējos četros mačos ir 4-0 bilance, turklāt viņš uzvarējis arī visos deviņos setos.

Nadals šoreiz spēja sekmīgi realizēt taktiku daudz spēlēt uz Cicipa vājo "backhand" pusi, ar tādu tenisu regulāri atverot kortu un uzbrūkot pa pretējo līniju. Madrides mačā viņam tas neizdevās pietiekami daudz, bet Romā tāds teniss bija redzams regulāri. Rafa abos setos izcēlās ar vienu breiku, to iegūstot agri – attiecīgi Stefana pirmajā un otrajā servēšanas reizē, bet pats netika nobreikots, atspēlējot abas breikbumbas. Abas bija mača trešajā geimā.

Novaks Džokovičs mačā pret "Masters 1000" pusfinālu debitantu Djēgo Švarcmanu ar grūtībām nesaskārās līdz 2. seta vidum. Serbijas tenisists divreiz pēc kārtas zaudēja savas serves geimos, bet argentīnietis divreiz pēc kārtas breiku uzreiz zaudēja, kad bija vadībā ar 4:2 un 5:3. Švarcmans drīz dominēja taibreikā, kur beidzot nodrošināja uzvaru setā.

Izšķirošajā setā bija tikai viena breikbumba, kuru Džokovičs ieguva sestajā geimā. Švarcmans atspēlējās no 0:30, bet piektā punkta izspēlē Džokovičs bija pārāks "dropšotu" sacensībā un aizraujošu izspēli pie tīkla pabeidza ar diagonālo sitienu, iegūstot breikbumbu. Švarcmans neizturēja, pieļaujot nepiespiesto kļūdu ar sitienu tīklā no kreisās puses. Džokovičs tā izvirzījās vadībā ar 4:2 un drīz nogurumā svinēja uzvaru.

Džokovičs iepriekšējo maču, kurā trīs stundās ar 4:6, 7:6(6), 6:4 pieveica Švarcmana tautieti Huanu Martinu Del Potro, pabeidza 65 minūtes pēc pusnakts. Arī pusfināls viņam bija jāspēlē vakarā, tiesa, ar ne tik vēlu finišu. Nadals pirmajā pusfinālā uzvarēja stundā un 42 minūtēs, kamēr Džokovičs spēlēja 2,5 stundas. Spānim pirms fināla būs par piecām stundām ilgāka atpūta.

Nadalam svētdien būs 50. "Masters 1000" fināls, bet Džokovičam 49. Abi šajā līmenī izcīnījuši 33 titulus. Šodien būs abu grandu otrā tikšanās šogad. Džokovičs janvārī "Australian Open" finālā Nadalu sagrāva ar 6:3, 6:2, 6:3. Džokovičam savstarpējo maču bilancē 28-25 pārsvars, bet uz māla Nadals vadībā ar 16-7, ieskaitot 4-3 Romā notikušos mačos. Katram Itālijā ir divas uzvaras finālā – Nadals Džokoviču pieveica 2009. un 2012. gadā, bet viņam zaudēja 2011. un 2014. gadā.