Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Čiličs atspēlē mačbumbu pret Rubļovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Čiličs atspēlē mačbumbu pret Rubļovu
Marins Čiličs
Foto: AP/Scanpix

Otrdienas vakarā ļoti tuvu kārtējam zaudējumam bija "US Open" čempions Marins Čiličs, taču viņam izdevās izglābties mačā pret 17 gadus veco krievu talantu Andreju Rubļovu – 4:6, 7:6(7), 6:1.

Horvātijas labākais tenisists Marins Čiličs Šveicē ieradās ar pieticīgu 3-5 bilanci un no 1. kārtas bija brīvs, bet otrajā bija viena punkta attālumā no izstāšanās. Čiličam 2. seta taibreikā vispirms izdevās atspēlēties no 2:5, bet vēlāk arī novērst vienu mačbumbu, ko viņš pie rezultāta 5:6 paveica ar labu pirmo servi.

Andrejs Rubļovs bija tik ļoti tuvu karjeras lielākajai uzvarai – tas būtu viņa pirmais panākums pret Top 10 spēlētāju, taču uzvaras vietā notika salūšana. Krievijas tīnis pēdējā setā vienīgo geimu ieguva, kad bija iedzinējos ar 0:4. Rubļova kontā ir viena Top 40 uzvara, aprīlī Barselonā pieveicot Fernando Verdasko (#37).

Interesanti, ka gan Čiličs, gan Rubļovs savulaik uzvarējuši "French Open" junioru turnīrā – Marins to paveica 2005. gadā, bet Rubļovs pērn. Andrejs sesto reizi spēlēja ATP turnīrā. Debijā oktobrī Maskavā zaudējums jau 1. kārtā, bet nākamajos piecos turnīros ik reizi gūta viena uzvara, bet otrai pietrūcis.

Bez Čiliča, kuram nepieciešama spēļu prakse pirms "French Open", šonedēļ spēlē vēl tikai viens Top 10 spēlētājs – arī Stens Vavrinka startē Ženevā, kur lūkos izcīnīt karjeras pirmo titulu Šveicē. Ženēvā ATP turnīrs notiek pirmo reizi kopš 1991. gada, aizstājot pirms gada šajā nedēļā Diseldorfā notikušās sacensības.

"Geneva Open". "ATP World Tour 250" turnīrs uz māla seguma

1. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
Andrey Kuznetsov – (5) Andreas Haider-Maurer6:2 6:4
(6) Joao Sousa – Joao Souza7:5 6:3
Thomaz Bellucci – (7) Marcos Baghdatis6:7(5) 6:3 6:3
(8) Mikhail Youzhny – Jan-Lennard Struff7:6(2) 7:6(5)
Federico Delbonis – Teymuraz Gabashvili6:3 6:4
Santiago Giraldo – Ricardas Berankis6:3 6:7(5) 6:3
Denis Istomin – Janko Tipsarevic6:0 6:2
Adrian Mannarino – Carlos Berlocq4:6 6:1 6:4
Jurgen Melzer – Damir Dzumhur6:2 6:3
Albert Ramos – Marinko Matosevic7:6(2) 6:2
Lukas Rosol – Yen-Hsun Lu1:6 7:6(1) 7:5
Andrey Rublev – Jarkko Nieminen6:3 6:7(4) 7:6(4)

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Marin Cilic – Andrey Rublev4:6 7:6(7) 6:1
Santiago Giraldo – (8) Mikhail Youzhny6:4 6:4

     [+] [-]

, 2015-05-19 21:40, pirms 9 gadiem
Andrejs Rubļovs nākotnes Top-10? Eksperti?

     [+] [-]

, 2015-05-19 22:34, pirms 9 gadiem
pēc pirmajiem 2 setiem - jā, 3. - davaj dasvidaņija

     [+] [-]

, 2015-05-19 23:07, pirms 9 gadiem
Fanīgākais ir tas, ka Ženēvā sacentās 2 Žoao Souzas - viens no Brazīlijas, otrs no Portugāles (atšķirība tikai vienā burtā rakstībā). Interesanti, kā tiesnesis sauca rezultātu?
-Advantage Sousa
-Which Sousa?

     [+] [-]

, 2015-05-20 09:30, pirms 9 gadiem
chester89 rakstīja: Andrejs Rubļovs nākotnes Top-10? Eksperti?
Eksperte neesmu, bet pilnīgi piekrītu Tev

  +1 [+] [-]

, 2015-05-20 10:30, pirms 9 gadiem
chester89 rakstīja: Andrejs Rubļovs nākotnes Top-10? Eksperti?
Par TOP-10 gruti teikt - ja pat tāds talants ka Dimitrovs tikai tagad iekluvis tur, tad nedomā, ka tur kads tā ipasi gaida...
Stabils TOP-30, nu, plus minus Mihails Juznija limenis tur gan varētu sanakt, protams, ja strādās, nevis ka Eugenie Bouchard - tiklidz paradijas pirmie panakumi, uzreiz zvaigznes pierē.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-20 10:31, pirms 9 gadiem
double_fault rakstīja: Fanīgākais ir tas, ka Ženēvā sacentās 2 Žoao Souzas - viens no Brazīlijas, otrs no Portugāles (atšķirība tikai vienā burtā rakstībā). Interesanti, kā tiesnesis sauca rezultātu?
-Advantage Sousa
-Which Sousa?
Tu neticēsi, bet tiesnesis sauca rezultātu, norādot... Tautību.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-20 11:07, pirms 9 gadiem
Rubļovs liels talants, ar labu skillu, bet šausmīgi kalsns puika pagaidām. Tur masa būs jāuzliek, lai varētu ar lielajiem vīriem nopietnos mačos cīnīties. 6 turnīrus pie večiem nospēlējis un tālāk par 2. kārtu vēl nav ticis. Piemēram, Čoričs tajā vecumā jau bija skapis. Protams, tas nav noteicošais, taču nav arī mazsvarīgi.

Džīniju es vēl nenorakstītu. Man šķiet, ka te spilgts otrās sezonas sindroma gadījums. Spēle jau viņa ir laba. Kad netaisa 50 kļūdas mačā... Uz dullo 3 Grand Slam pusfinālus vienā sezonā nevar sasniegt. Vienu varbūt var ar ļoti labu izlozi, bet ne jau trīs. Otrgadnieki.. tas ir individuāli - kā kurš tiek galā. Kirjosam nav problēmu, Tīms gan buksē šogad un pats to ir atzinis, ka cita pasaule.

  +2 [+] [-]

, 2015-05-20 11:56, pirms 9 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: Rubļovs liels talants, ar labu skillu, bet šausmīgi kalsns puika pagaidām. Tur masa būs jāuzliek, lai varētu ar lielajiem vīriem nopietnos mačos cīnīties. 6 turnīrus pie večiem nospēlējis un tālāk par 2. kārtu vēl nav ticis. Piemēram, Čoričs tajā vecumā jau bija skapis. Protams, tas nav noteicošais, taču nav arī mazsvarīgi.

Džīniju es vēl nenorakstītu. Man šķiet, ka te spilgts otrās sezonas sindroma gadījums. Spēle jau viņa ir laba. Kad netaisa 50 kļūdas mačā... Uz dullo 3 Grand Slam pusfinālus vienā sezonā nevar sasniegt. Vienu varbūt var ar ļoti labu izlozi, bet ne jau trīs. Otrgadnieki.. tas ir individuāli - kā kurš tiek galā. Kirjosam nav problēmu, Tīms gan buksē šogad un pats to ir atzinis, ka cita pasaule.
Džīniju jau neviens arī nenoraksta - Daniela Hantuchova līmena speletāja jau bus līdz karjeras beigam, bet nu ne jau čempione, par kādu te vinu viens otrs sludina. Lai cik skaisti tu vicinātu raketi, tomer bez rakstura nekadīgi. Ja 20 gadīgs cilvēks pēc pirmajiem vērā nemaniem panākumiem aizskreja uz kaut kādu modeļu agenturu, tas parāda, ka vins domāja, ka to līdera kroni var panemt plikām rokām. Ja viss butu tik vienkārsi… Anna Kurņikova to apvienot tā ari neprata. Bet vina bija nevis lellite, ka daudzi uzskata, bet gan cilveks ar visnotal lielu gribasspeku.
Un neaizmirsisim, ka jaunai meitenei (Bouchard) kāpt augsā un aizstāvet pozicijas, kad konkurenti tā vien grib padzerties tavu asinu – ir divas dažādas lietas. Sajā vecumā vajag kapāt, kapāt un velreiz kapāt, kamer tumšs gar acīm nepaliek, nevis rotalu treniņi ar Bīberu, modeļu aģentūras. Tu kļūsi par neko, ja nestrādāsi, nepilnveidosi sevi. Cik gan daudz talantu nenoturējās tenisā! Tas pats čīlietis Marselo Rioss – kamēr strādāja – ar visu savu mazo augumu bija pat pirmais reitingā. Kā pārstāja pret lietu izturēties nopietni – nācās aiziet no sporta.
Par Rubļovu un massu pilnīgi piekrītu. Musdienās kalsnam puisim uz ātrajiem segumiem cīnīties pret tadiem džekiem ka Raoničs un Grots (es jau nemaz nerunaju par eliti, kuri VISU prot!) ir pašnāvība. Tas pats Rubļova tautietis Kuznecovs – kaulu kambaris – 2009. gada junioru Vimbldonas čempis, bet ko vins, Raoniča vienaudzis, sasniedza pieaugušo tenisā?
Tīms jau ari neko izcilu (vēl?) nav sasniedzis, lai gan Dimitrovs jau ar cik tur gadus "jaunajos un daudzsolosajos" staigāja pirms pagājuša gada.