Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Medvedevs Montekarlo "Masters" ceturtdaļfinālā apspēlē Džokoviču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Medvedevs Montekarlo "Masters" ceturtdaļfinālā apspēlē Džokoviču
Daniils Medvedevs un Novaks Džokovičs. Foto: Reuters/Scanpix

Karjeras lielāko uzvaru piektdien Montekarlo svinēja 23 gadus vecais krievs Daniils Medvedevs (ATP 14.), kurš savā pirmajā "Masters 1000" ceturtdaļfinālā ar 6:3, 4:6, 6:2 sakāva divreiz šajā turnīrā uzvarējušo pašreizējo reitinga līderi Novaku Džokoviču.

Novaks Džokovičs šodienas mačā ieradās ar perfektu 3-0 bilanci pret Daniilu Medvedevu, kuru janvārī ar 6:4, 6:7(5), 6:2, 6:3 uzvarēja ceļā uz "Australian Open" titulu. Abi Melburnā tikās astotdaļfinālā. Džokovičs divas no trim uzvarām pret Medvedevu guva uz "hard", bet vienu uz zālāja seguma, šodien bija pirmā tikšanās uz krievam neērtā māla, tāpēc Džokoviča zaudējums ir īpaši pārsteidzošs.

Serbijas tenisists bija spiests iet ārā no komforta zonas un daudz spēlēt uzbrukumā, jo Medvedevs pārsvarā darbojās no aizsardzības un to darīja ļoti efektīvi. Džokovičs apmierinošā līmenī nospēlēja tikai vidējā setā, kur viņam 13 nepiespiestās kļūdas, bet pārējos divos bija virs 20.

Šķita, ka cīņas lūzums notika 2. seta otrajā geimā, kad Džokovičs 8,5 minūtes ilgā geimā nosargāja servi, tobrīd panākot 1:1. Medvedevs neizmantoja breikbumbu, bumbiņu ar "forehand" raidot pāri gala līnijai. Nākamajā geimā sekoja gaidīts Džokoviča breiks, kuru viņš ieguva ar trešo breikbumbu, sekmīgi izpildot "dropšota" un "sveces" kombināciju. Seta turpinājumā vairāk breikbumbu nebija.

Džokovičs pēkšņi salūza 3. seta ceturtajā geimā, kad no 40:30 pieļāva trīs kļūdas pēc kārtas – auts, "dropšots" tīklā un vēl viens auts. Novaks tika nobreikots arī nākamajās divās reizes. Medvedevs pie 5:1 nespēja izservēt maču, bet tūlīt izcēlās ar trešo breiku pēc kārtas un mača pēdējā geimā uzvarēja no 0:30, punktu pieliekot ar neatvairāmu diagonālo "backhand".

Medvedevs svinēja karjeras trešo Top 10 uzvaru un arī lielāko panākumu. Viņam pirms Montekarlo turnīra bija tikai viena uzvara pret pirmā desmitnieka tenisistiem, to gūstot 2017. gadā Vimbldonā ar 6:4, 3:6, 6:4, 6:1 pret tā laika trešo numuru Stenu Vavrinku. Savukārt šonedēļ gūtas pārējās divas uzvaras, pirms Džokoviča izslēgšanas 3. kārtā ar 6:2, 1:6, 6:4 pieveicot astoto numuru Stefanu Cicipu, pret kuru Medvedevam ir 4-0 bilance.

Medvedevs pirms šīs nedēļas uz māla ATP līmenī bija uzvarējis tikai divos mačos (2-11), bet Montekarlo negaidīti uz sev neērtākā seguma pirmoreiz tika līdz "Masters 1000" līmeņa ceturtdaļfinālam un arī pirmoreiz iekļuva pusfinālā. Montekarlo garantēts šī līmeņa turnīru finālu debitants, jo arī Medvedeva nākamais pretinieks Dušans Lajovičs (ATP 48.) sestdien pirmoreiz spēlēs pusfinālā.

"Rolex Monte-Carlo Masters", ATP "Masters 1000" turnīrs Montekarlo uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(10) Daniil Medvedev – (1) Novak Djokovic6:3 4:6 6:2
(2) Rafael Nadal – Guido Pella7:6(1) 6:3
(13) Fabio Fognini – (9) Borna Coric1:6 6:3 6:2
Dusan Lajovic – Lorenzo Sonego6:4 7:5

  +1 [+] [-]

, 2019-04-19 17:49, pirms 5 gadiem
Pēdējo šķērsli Nadalam novāca no kārtējā Monte Carlo.