Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Čehijas un Vācijas tenisistes ļoti tuvu Federācijas kausa finālam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Čehijas un Vācijas tenisistes ļoti tuvu Federācijas kausa finālam
Barbara Ritnere un Andrea Petkoviča
Foto: AP/Scanpix

Šodien Brisbenā un Ostravā sākās Federācijas kausa pusfināli. Abos pāros viss gandrīz jau skaidrs jeb kādai no komandām ir 2-0 pārsvars. Vācijai tāds handikaps viesos pret Austrāliju, bet Čehijai savās mājās pret pagājušā gada čempioni Itāliju.

Austrālijas pirmā rakete Samanta Stousura spēlē pret Andrea Petkoviču ar nepiespiestajām kļūdām izgāza 1. setu, tajā spējot uzvarēt tikai vienā geimā. 2. setā Stousura bija vadībā ar 5:3, taču šomēnes Čārlstonas "Premier" turnīrā uzvarējusī Petkoviča atspēlējās un cīņu pabeidza divos setos – 6:1, 7:6(7). Petkovičai taibreikā vajadzēja piecas mačbumbas, lai pieliktu punktu.

Viesu komandai komfortablu 2-0 pēc pirmās dienas nodrošināja Andželike Kerbere, kura Keisijai Delakvai zaudēja tikai vienu geimu – 6:1, 6:0. Austrālija savstarpējos mačos ir vadībā ar 8-4 un vācieties apspēlēja pēdējā tikšanās reizē, kad to paveica pretinieču laukumā Štutgartē. Toreiz Stousura ar 3-2 uzvarētajā mačā guva uzvaras abās vienspēlēs. Šoreiz pēc sestdienas vienspēlēm vēl vienas uzvaras gūšana mačā izskatās neiespējama.

Vācija ir viena panākuma attālumā no pirmā fināla kopš 1992. gada. Toreiz Vācija ar 2-1 uzveica Spāniju. Vācijas komandas sastāvā bija tagadējā valstsvienības kapteine Barbara Ritnere, kura piedalījās zaudētajā dubultspēlē.

Čehija pēc pilnas programmas izmantojosi telpu apstākļus, kas ir labākā vide spēlēšanai ne tikai Petrai Kvitovai, bet arī Lucijai Šafaržovai. Abas šodien guva vieglas uzvaras divos setos – vispirms Šafaržova ar 6:4, 6:1 sagrāva Sāru Erani, bet pēc tam Kvitova ar 6:4, 6:2 uzveica Kamilu Džordži. Čehija pērn Itālijai pusfinālā izbraukumā zaudēja ar 1-3. Tas bija uz itālietēm tik ļoti ērtā māla seguma.

Svētdien notiks divas vienspēles, bet pēc tam dubultspēle. Abi šīs nedēļas pusfināli notiek uz "hard" seguma. Fināls ieplānots no 8. līdz 9. novembrim.

Federācijas kauss. Pasaules grupas pusfināli

Austrālija – Vācija, 0-2

SpēleRezultāts
Samanta Stousura – Andrea Petkoviča1:6 6:7(7)
Keisija Delakva – Andželike Kerbere1:6 0:6

Čehija – Itālija, 2-0

SpēleRezultāts
Lucija Šafaržova – Sāra Erani6:4 6:1
Petra Kvitova – Kamila Džordži6:4 6:2

Pasaules grupas "play-off"

SpēleRezultāts
ASV – Francija1-1
Kanāda – Slovākija2-0
Krievija – Argentīna2-0
Spānija – Polija1-1