Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Halepa revanšējas Makarovai, nodrošina pusfinālu pret Vozņacki

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Halepa revanšējas Makarovai, nodrošina pusfinālu pret Vozņacki
Karolīna Vozņacki
Foto: Reuters/Scanpix

Ceturtdaļfinālu diena Dubaijas WTA "Premier 5" turnīrā izvērtās ļoti ilga, jo tikai vienu no četriem mačiem izdevās izspēlēt divos setos. Tādā veidā uzvarēja 2011. gada čempione Karolīna Vozņacki, kura ar 7:5, 6:0 pārspēja Flāviju Pennetu.

Mačs Dānijas tenisistei sākās neveiksmīgi, jau pirmajā geimā zaudējot servi. Karolīna Vozņacki 1. setā ar breiku iedzinējos bija divreiz, abos gadījumos izlīdzinājumu panākot jau nākamajā geimā. Mačs, kas sākās daudzsološi, Flāvijai Pennetai pārvērtās par kārtējo fiasko pret Vozņacki, viņai zaudējot jau septīto reizi astoņos mačos.

Karolīna 12. geimā ieguva breiku, bet 2. setā nopietna cīņa izpalika, jo Itālijas tenisiste palika "sausā". Vozņacki maču izdevās pabeigt ar astoņu pēc kārtas uzvarētu geimu sēriju un labi, ka tā. Vozņacki spēlēja pēdējā ceturtdaļfinālā, pirms kura visos pirmajos trīs bija trīs seti. Ātrs pēdējais sets viņai ļāva kortu pamest pirms pusnakts (23:46).

Grūti gāja Vozņacki nākamajai pretiniecei Simonai Halepai, kurai vajadzēja ne tikai trīs setus, bet arī lielu palīdzību no Jekaterinas Makarovas, Krievijas otro raketi uzveicot ar 6:3, 1:6, 7:5. Halepa Makarovai janvārī "Australian Open" ceturtdaļfinālā kapitulēja ar 4:6, 0:6, toreiz nospēlējot samērā vienaldzīgu maču. Šoreiz Simonai cīņasspara netrūka, kas atspoguļojās rezultātā.

Halepa pēdējā seta astotajā geimā ar milzu pūlēm beidzot nopelnīja kāroto breiku, to iegūstot ar septīto mēģinājumu setā. Izservēt maču rumānietei neļāva, jo Makarova spoži nospēlēja uzbrukumā. Tāda tenisa viņai nebija 12. geimā, kad Makarovai vairākas kļūdas liedza tikt līdz taibreikam. Katja atspēlēja divas mačbumbas, Simona vēl divas izniekoja ar lieliem autiem, taču tad tika pie piektās iespējas, un šoreiz neprecīzs sitiens Makarovai. Halepai pret savu pusfināla pretinieci Vozņacki 1-1 bilance.

Pirmo pusfināla pāri veidos divas tenisistes, kuras vēl nav uzvarējušas "Premier" līmeņa turnīrā – Karolīna Pliškova un Garbinje Mugurusa. Pliškova otro nedēļu pēc kārtas pieveica savu tautieti Luciju Šafaržovu – 3:6, 7:6(5), 6:1. Pliškova 2. setā atspēlēja 1:3 deficītu. Karolīna Šafaržovu arī pagājušajā nedēļā pārspēja "Premier" līmeņa turnīra ceturtdaļfinālā, Antverpenē uzvarot divos setos ar rezultātu 7:6(5), 6:3.

Arī Mugurusa trīs setos uzvarēja vienas valsts derbijā, ar 6:7(4), 6:3, 6:3 pieveicot savu dubultspēļu pārinieci Karlu Svaresu Navarro. Mugurusai bija iespējas uzvarēt arī 1. setā, taču viņa palaida vējā trīs setbumbas, tiesa, visas bija uzņemšanā. Mugurusa Pliškovu vienīgajā iepriekšējā savstarpējā mačā 2013. gadā "French Open" apspēlēja trīs setos – 4:6, 7:5, 6:3. Mugurusa ir vienīgā no vienspēļu turnīra dalībniecēm, kura pusfinālu sasniedza arī dubultspēlēs.

"Dubai Duty Free Tennis Championships". WTA "Premier 5" turnīrs uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Simona Halep – (6) Ekaterina Makarova6:3 1:6 7:5
(3) Caroline Wozniacki – (10) Flavia Pennetta7:5 6:0
(17) Karolina Pliskova – (11) Lucie Safarova3:6 7:6(5) 6:1
Garbine Muguruza – (13) Carla Suarez Navarro6:7(4) 6:3 6:3

Pusfinālu pāri

Spēle
(1) Simona Halep – (3) Caroline Wozniacki
(17) Karolina Pliskova – Garbine Muguruza

"Rio Open". WTA "International" sērijas turnīrs Riodežaneiro uz māla seguma

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Sara Errani – Lourdes Dominguez Lino6:0 7:5
(2) Irina-Camelia Begu – Bethanie Mattek-Sands6:2 6:4
Veronica Cepede Royg – (3) Roberta Vinci6:2 6:3
Dinah Pfizenmaier – (4) Madison Brengle7:5 0:6 7:5
(5) Johanna Larsson – Gabriela Ce7:6(4) 6:4
(6) Anna Schmiedlova – Paula Ormaechea6:0 6:2
Beatriz Haddad Maia – (7) Polona Hercog6:1 6:2
Julia Glushko – Grace Min6:3 6:1

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(1) Sara Errani – Beatriz Haddad Maia
(2) Irina-Camelia Begu – Julia Glushko
(5) Johanna Larsson – Dinah Pfizenmaier
(6) Anna Schmiedlova – Veronica Cepede Royg