Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

"ATP Finals" pusfināli: Federers un trīs debitanti

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"ATP Finals" pusfināli: Federers un trīs debitanti
Rodžers Federers un Davids Gofāns
Foto: Reuters/Scanpix

Londonā notiekošajā "ATP Finals" turnīrā klāt pusfinālu laiks. No četriem pusfinālistiem tik tālu iepriekš ticis tikai sešu "ATP Finals" trofeju ieguvējs Rodžers Federers, kurš pirmajā pusfinālā plkst. 16:00 sacentīsies ar vienmēr pieveikto Davidu Gofānu. Vakarā mačā 22:00 gaidāms Grigora Dimitrova un Džeka Soka duelis.

Rodžers Federers – Davids Gofāns

Federers bez zaudējumiem izspēlēja potenciāli sarežģītu grupu ar Soku, Aleksandru Zverevu un Marinu Čiliču. Sākot ar pusfinālu, Rodžeram nosacīti vieglāki sāncenši. Pirmajā mačā tas ir droši apgalvojams, jo Rodžera fans Gofāns viņu līdz šim nopietni apdraudēt nav spējis.

Federers beļģi pieveicis visos sešos mačos, tajos uzvarot 16 no 18 setiem, ieskaitot astoņos pēc kārtas. Abi pēdējo reizi sacentās pirms dažām nedēļām Bāzeles pusfinālā, kur Federers Davidu nežēloja, sagraujot ar 6:1, 6:2.

Neskatoties uz divu uzvaru gūšanu grupu turnīrā, Gofāns nevienā mačā šonedēļ nav izcēlies ar iespaidīgu spēli. Tikmēr Federers, lai arī esot labākas kvalitātes tenisa meklējumos, bija pārliecinošāks savā grupā, 10. reizi "ATP Finals" karjerā grupu turnīru izspēlējot bez zaudējumiem. Seškārtējam čempionam pusfinālos ir 10-3 bilance.

Grigors Dimitrovs – Džeks Soks

Otrajā mačā ir pamats gaidīt lielāku intrigu, turklāt šajā cīņā mača favorītam nav pārsvara statistikā. Grupā perfektais Dimitrovs tiksies ar 2-1 bilanci sasniegušo Soku, kurš pagaidām zaudējis tikai Federeram, kas notika turnīra atklāšanas mačā.

Amerikānim ir 3-1 pārsvars savstarpējos mačos pret Bulgārijas tenisa līderi, uzvarot trīs cīņās pēc kārtas. Tiesa, pēdējās divās – 2015. gadā Monreālā un šogad Indianvelsā – Soks bija ļoti tuvu zaudējumam, atspēlējot attiecīgi vienu un četras mačbumbas. Sokam pirms šodienas tikšanās pluss ir arī lielāka atpūta. Viņam vakar bija brīvdiena, kamēr Dimitrovam bija jāspēlē, tiesa, par lielu slodzi runas nav – Dimitrovs ar Pablo Karenjo Bustu (6:1, 6:1) izrēķinājās 59 minūtēs.