Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Konta atlaiž treneri, nespēlēs sezonas finālturnīros

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Konta atlaiž treneri, nespēlēs sezonas finālturnīros
Johanna Konta
Foto: AP/Scanpix

Karjeras labāko sezonu aizvadījusī Lielbritānijas tenisiste Johanna Konta pēdas savainojuma dēļ šogad vairs nespēlēs, bet nākamo sezonu sāks jauna trenera vadībā, šķiroties no Beļģijas speciālista Vima Fisetes.

Visete par Kontas treneri kļuva pirms šīs sezonas. Viņš pagājušā gada izskaņā uz neilgu brīdi pārbaudes laika režīmā bija kopā ar Latvijas labāko tenisisti Aļonu Ostapenko, taču ilgtermiņa sadarbība abiem neizveidojās. Ostapenko 2018. gadā var nākties palikt bez Anabelas Medinas Garigesas palīdzības, jo viņa tikusi pie "sapņu darba" – vadīt Spānijas izlasi.

Kontai šogad bija karjeras produktīvākais gads, sakrājot 36-16 bilanci un uzvarot divos "Premier" turnīros – "Premier 700" turnīrā Sidnejā un "Premier Mandatory" turnīrā Maiami. Viņa jūlijā sasniedza savu rekordu rangā, tiekot līdz 4. vietai, bet pēc Vimbldonas, kur tika līdz pusfinālam, spēlējusi nesekmīgi.

Konta sezonu pabeidza ar 2-7 bilanci pēdējos deviņos mačos, turklāt zaudēja pēdējās piecās cīņās. Iespaidīgā zaudējumu sērija viņai lika otro gadu pēc kārtas palikt bez spēlēšanas "WTA Finals", jo viņu finiša taisnē apsteidza Karolīna Garsija.

Konta sezonas rangā atrodas 9. vietā un būtu bijusi pirmā rezerviste svētdien Singapūrā startējošajā turnīrā. Tagad viņas vietu ieņems 10 mačos pēc kārtas zaudējusī Kristina Mladenoviča, bet otrā rezerviste šobrīd ir Svetlana Kuzņecova, kurai gan arī pašlaik aktuālas ir savainojuma problēmas, "US Open" laikā gūtā plaukstas locītavas savainojuma dēļ nespējot aizstāvēt titulu Maskavā.

Pēdas savainojuma dēļ, kas viņai lika atsaukt dalību no turnīriem Honkongā un Maskavā, Konta nevarēs piedalīties arī sezonas otrajā finālturnīrā "WTA Elite Trophy", atbrīvojot vienu vietu sacensībās, kurās startēs 12 tenisistes. Šī turnīra sastāvs tiek noteikts pēc sezonas ranga, uz "WTA Elite Trophy" dodoties 9.-19. vietu īpašniecēm, kā arī vienai tenisistei ar "wild card". Īpašo uzaicinājumu šoreiz saņēma ķīniete Šuaja Punga. "WTA Elite Trophy" spēlēs arī Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova, bet pilns sastāvs būs zināms sestdien, kad beigsies regulārās sezonas pēdējie divi turnīri.