Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

WTA par māsu Viljamsu aizskaršanu diskvalificē Krievijas tenisa šefu Tarpiščevu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

WTA par māsu Viljamsu aizskaršanu diskvalificē Krievijas tenisa šefu Tarpiščevu
Šamils Tarpiščevs
Foto: AP/Scanpix

WTA piektdienas vakarā izplatīja paziņojumu par Krievijas Tenisa Federācijas prezidenta Šamila Tarpiščeva diskvalifikāciju saistībā ar viņa izteikumiem attiecībā uz ASV tenisistēm Serēnu un Venusu Viljamsu.

Tarpiščevs 7. oktobra raidījumā "Вечерний Ургант" pašreizējo WTA ranga līderi Serēnu Viljamsu un viņas māsu Venusu nosauca par brāļiem Viljamsiem, norādot uz abu māsu fizisko pārspēku, salīdzinot ar vairumu citu spēlētāju.

Krievijas tenisa šefam par viņa izteikumiem uzlikts 25 000 dolāru liels naudas sods (maksimāli atļautais) un piespriesta viena gada diskvalifikācija no visām ar WTA saistītām aktivitātēm. WTA tāpat izskata variantus, kā Tarpiščevam piespiest pamest Kremļa kausa priekšsēdētāja amatu. Viņa atjaunošana amatā būtu atkarīga no labas uzvedības.

WTA ziņojumā sacīts: "Šamila Tarpiščeva izteikumi Krievijas televīzijā attiecībā uz divām izcilākajām sportistēm tenisa vēsturē ir aizskaroši un pazemojoši, tādiem nav vietas tenisā. Serēna un Venusa ir čempiones gan kortā, gan ārpus tā. Viņas ir lieliskas personības, apbrīnojamas sportistes un devušas iedvesmu daudzām jaunām meitenēm piepildīt savus sapņus. Tarpiščeva izteikumi, apšaubot Viljamsu dzimumu, ir pazemojoši un pelnījuši sodu."

WTA tāpat paudusi cerību sagaidīt no Tarpiščeva privātu atvainošanos māsām Viljamsām un publisku atvainošanos visai tenisa sabiedrībai.

Tarpiščevs raidījumā "Вечерний Ургант", "brāļu incidents" no 8. minūtes

Izmantotie resursi:
News | WTA Tennis English

  -3 [+] [-]

, 2014-10-18 11:46, pirms 10 gadiem
"strašno kogdo smotriš na ņix" - labāk, lai paskatās uz sevi! Kā viņam nav kauna televīzijā ņirgāties par sievietēm.

     [+] [-]

, 2014-10-18 12:00, pirms 10 gadiem
Nu vairāk jau tur runāja raidījuma vadītājs nevis Šamils. Arī izteikums par "brāļiem" bija no vadītāja puses.

     [+] [-]

, 2014-10-18 12:01, pirms 10 gadiem
Krievs vienmēr ir teicis ko domā, viņam vienalga tas kādu aizskar vai nē.

  -1 [+] [-]

, 2014-10-18 14:35, pirms 10 gadiem
vnk mutes bajāram ierādīja savu vietu un piezemēja, bet Ernestam kremlin cup pārdomas laikam gan neizraisa globālās ekonomikas apstākļos