Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Viljamsa "WTA Finals" vienā grupā ar Ivanoviču un abām debitantēm

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsa "WTA Finals" vienā grupā ar Ivanoviču un abām debitantēm
Serēna Viljamsa
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Singapūrā notika sieviešu tenisa sezonas finālturnīra, kas no šā gada tiek saukts par "WTA Finals", izloze. Tajā noskaidrojās, ka pašreizējā čempione Serēna Viljamsa spēlēs vienā grupā ar Anu Ivanoviču, Simonu Halepu un Juženiju Bušāru.

Izlozes pasākums notika lielveikalā, tādā veidā pulcējot lielu klātienes auditoriju. Kā ierasts, būs divas grupas – Sarkanā un Baltā. Iepriekš jau bija noteikts, ka ar pirmajiem diviem numuriem izliktās tenisistes – Serēna Viljamsa un Marija Šarapova – būs atsevišķās grupās.

Sarkanā grupā skaidri redzams līdzvērtīgāks sastāvs – bez Viljamsas tur būs arī Ana Ivanoviča un abas turnīra debitantes Simona Halepa un Južnija Bušāra. Tikmēr otrajā grupā ir izteiktas divas līderes Šarapovas un Petras Kvitovas personās.

Sacensību formāts ierastais – pēc viena apļa grupu turnīra katras grupas divas labākās tenisistes iekļūs pusfinālā, kam sekos lielais fināls. Šacensības Singapūrā notiks uz "hard" seguma telpās, pirmās spēles tiks aizvadītas pirmdien, bet fināls notiks 26. oktobrī.

"WTA Finals", kas līdz šai sezonai bija zināms ar nosaukumu "WTA Championships", pēdējos trīs gadus notika Stambulā. Pagājušā gada finālā Viljamsa ar 2:6, 6:3, 6:0 pieveica Na Lī. Serēna uzvarēja arī 2012. gadā, toreiz finālā pārspējot Šarapovu (6:4, 6:3). Viljamsa finālturnīros nav zaudējusi jau 15 mačus, jo kopš 2009. gada, kad uzvarēja Dohā, divus turnīrus izlaida.

"WTA Finals 2014". Sieviešu vienspēles

Sarkanā grupa

TenisisteValsts
(1) Serēna ViljamsaASV
(4) Simona HalepaRumānija
(5) Juženija BušāraKanāda
(7) Ana IvanovičaSerbija

Baltā grupa

TenisisteValsts
(2) Marija ŠarapovaKrievija
(3) Petra KvitovaČehija
(6) Agņeška RadvaņskaPolija
(8) Karolīna VozņackiDānija

  +1 [+] [-]

, 2014-10-18 14:41, pirms 9 gadiem
Baltā grupa - nāves grupa!

     [+] [-]

, 2014-10-18 14:41, pirms 9 gadiem
Viegla grupa.

     [+] [-]

, 2014-10-18 16:20, pirms 9 gadiem
Rūķītis un septiņas sniegbaltītes