Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Raoničs neizmanto iespēju pirmoreiz uzvarēt Džokoviču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Raoničs neizmanto iespēju pirmoreiz uzvarēt Džokoviču
Milošs Raoničs
Foto: PA Images/Scanpix

Novakam Džokovičam arvien ir perfekta bilance pret Milošu Raoniču (9-0), kuru piektdien Sinsinati "Masters 1000" turnīrā izdevās uzvarēt ar milzu pūlēm – 7:5, 4:6, 6:3.

Milošs Raoničs iepriekšējos astoņos mačos pret Novaku Džokoviču uzvarēja tikai vienā setā, bet tagad viņam bija lieliskas iespējas uzvarēt divos setos jeb visā mačā. Milošs 1. setā no 5:3 zaudēja četros geimos pēc kārtas, setu pabeidzot ar dubultkļūdu, 2. setā breika pārsvaru nosargāja, bet pēdējā setā atkal ļāva pretiniekam atspēlēties.

Kanādas tenisists trešajā geimā ar apvedošo sitienu realizēja otro breikbumbu, iegūstot 2:1 pārsvaru. Tas uzreiz zaudēts. Raoničs ceturtajā geimā atspēlēja trīs breikbumbas, bet ar ceturto galā netika, arī tiekot apspēlēts ar apvedošo sitienu. Nespēja gūt vieglus punktus ar savu vareno servi kombinācijā ar Džokoviča kvalitatīvo spēli uzņemšanā un nepiekāpību garajās izspēlēs noveda pie vēl viena breika astotajā geimā. Džokovičs pēc tam izservēja maču.

Septiņkārtējais čempions Rodžers Federers bija divu punktu attālumā no zaudējuma Stenam Vavrinkam – 6:7(2), 7:6(6), 6:2. Federers 2. setā taibreikā izsēja 5:2 pārsvaru, arī neizmatoja divas setbumbas no rezultāta 6:4, bet Vavrinka pēc tam pie 6:6 ar savu servi nespēja iegūt mačbumbu. Līdz tam brīdim spēlējis bez liela riska, Vavrinka taibreikā gāja "uz visu banku" un pārāk bieži kļūdījās.

Federeram pret Vavrinku tagad ir 21-3 bilance, visus trīs zaudējumus piedzīvojot uz māla seguma, bet uz "hard" viņš ir perfekts (16-0). Vavrinka šonedēļ pirmoreiz 2018. gadā guva trīs uzvaras pēc kārtas un, pateicoties ceturtdaļfināla sasniegšanai, varētu nākamajā nedēļā atgriezties Top 100. Tas atkarīgs no "Challenger" turnīru rezultātiem. Šobrīd ranga 151. vietā esošajam Vavrinkam līdz sezonas beigām punkti nav jāaizstāv, jo viņš 2017. gadā pēdējo maču nospēlēja Vimbldonā.

Federera nākamais pretinieks Davids Gofāns ar 7:6(5), 7:6(4) uzvaru panāca 3-1 pārsvaru savstarpējo maču vēsturē pret Huanu Martinu Del Potro. Argentīnas tenisistam, kurš 2. setā pie rezultāta 5:4 uzņemšanā nespēja realizēt trīs setbumbas, Sinsinati bija pirmais numurs ATP ranga 3. numura statusā.

2016. gada čempions Marins Čiličs ar 7:6(7), 6:4 uzveica Pablo Karenjo Bustu, kurš nemācēja izservēt 1. setu un arī taibreikā neizmantoja vienu setbumbu ar savu servi. Spānis darbojās pārāk pasīvi, par to tiekot sodīts. Čiličs pats punktu setam, kurā viņam arī bija breika pārsvars, pielika ar ceturto setbumbu. Horvātam savstarpējo maču rēķinos perfekts 4-0 ar zaudētu tikai vienu setu.

"Western & Southern Open", ATP "Masters 1000" turnīrs Sinsinati uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Roger Federer – Stan Wawrinka6:7(2) 7:6(6) 6:2
(11) David Goffin – (4) Juan Martin Del Potro7:6(5) 7:6(4)
(7) Marin Cilic – (13) Pablo Carreno Busta7:6(7) 6:4
(10) Novak Djokovic – Milos Raonic7:5 4:6 6:3