Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Džokovičs un Marejs nespēlēs Maiami

Džokovičs un Marejs nespēlēs Maiami
Endijs Marejs
Foto: AFP/Scanpix

Jaunnedēļ Maiami gaidāmais sezonas otrais "Masters 1000" turnīrs notiks bez pasaules pirmo divu numuru piedalīšanās. Gan Endijam Marejam, gan Novakam Džokovičam ir elkoņa savainojums.

Marejs šonedēļ cieta negaidītu fiasko Indianvelsā, kur jau pirmajā mačā zaudēja Kanādas tenisistam Vasekam Pospišilam. Endijs jau bija devies uz Maiami, kur viņam ir otrās mājas, taču šajā turnīrā nevarēs piedalīties. Britu un arī pasaules tenisa līderis regulāri starpsezonā trenējas tieši šajā Floridas pilsētā.

Sev zināma un patīkama vide ir viens no iemesliem, kāpēc Marejs Maiami turnīrā var lepoties ar diviem tituliem (2009, 2013) un vēl vienu finālu (2015). Tiesa, pērn viņam šeit bija agra izstāšanās, 3. kārtā zaudējot Grigoram Dimitrovam.

"Atvainojos faniem, Maiami ir viens no maniem mīļākajiem turnīriem," izstāšanos komentēja ranga līderis, norādot nepieciešamību gatavoties māla sezonai, kuras laikā viņam sāksies 2017. gada pirmā lielā punktu aizstāvēšanas misija.

Kamēr Marejam pērn Kībiskeinā bija agra izstāšanās, Džokovičs trešo gadu pēc kārtas kļuva par čempionu. Novaks Maiami sakrājis sešus titulus, uzvarot piecos no pēdējiem sešiem turnīriem. Tā kā Džokovičs pēc Maiami turnīra zaudēs 1000 punktus, Mareja atrāviens rangā pārsniegs 4000 punktus.


Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
4

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.