Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Tīms taibreikos apspēlē Nadalu un tuvojas pusfinālam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tīms taibreikos apspēlē Nadalu un tuvojas pusfinālam
Dominiks Tīms. Foto: AFP/Scanpix

Pasaules trešais numurs Dominiks Tīms "ATP Finals" otrās kārtas mačā Londonā ar 7:6(7), 7:6(4) apspēlēja ranga vicelīderi Rafaelu Nadalu, gūstot otro uzvaru divos mačos. Nadals abos setos neizmantoja iespējas – pirmajā divas setbumbas, bet otrajā zaudēts breika pārsvars.

1. setā breikbumbu nebija, bet katrs tenisists servi vienreiz nosargāja no 0:30. Rafaelam Nadalam taibreikā bija 5:2 pārsvars ar diviem minibreikiem un arī divas setbumbas, ieskaitot vienu ar savu servi, taču Spānijas tenisists nespēja nodrošināt uzvaru 72 minūtes ilgajā setā, kas tika spēlēts augstā kvalitātē.

Dominiks Tīms taibreikā pēc atspēlēšanās no 2:5 ieservēja dubultkļūdu, pasniedzot Nadalam setbumbu. Rafa to neizmantoja savas serves izspēlē, iesitot tīklā ar diagonālo "backhand" – 6:6. Tīms otro setbumbu atspēlēja pie 6:7 ar diagonālo "forehand" un identiskā veidā realizēja arī savu vienīgo setbumbu īsā izspēlē pēc tam, kad atsita labu spāņa pirmo servi.

2. seta pirmajā geimā tika sagaidīta cīņas pirmā breikbumba. Tīms no 30:0 pieļāva trīs kļūdas pēc kārtas, taču uzreiz laboja savas kļūdas, breikbumbu atspēlējot ar diagonālo "forehand" raidījumu labajā stūrī. Nadals bumbiņai netika klāt.

Austrietim problemātisks bija arī septītais geims, un šoreiz breiku novērst neizdevās. Viņš no 0:30 ar "smešu" un diviem eisiem tika līdz geimpunktam, pēc tam divreiz pēc kārtas trāpīja autā un taktiski kļūdījās breikbumbas izspēlē. Tīms pēc diagonālā sitiena atstāja brīvu laukuma labo pusi, un Nadals to izmantoja ar pretuzbrukumu – 4:3.

Nadals pārsvaru uzreiz zaudēja. Viņš astotajā geimā pēc diviem Tīma diagonālajiem uzbrukumiem un savas kļūdas ar tādu sitienu nokļuva iedzinējos ar 15:40. Nadalam pirmoreiz turnīrā vajadzēja atspēlēt breikbumbas. Viņš atvairīja tikai pirmo, uzvarot 21 sitienu garā izspēlē, bet otro breika iespēju Tīms realizēja ar pretuzbrukumā veiktu sekmīgu izgājienu pie tīkla.

Nadals astotajā geimā neprata atspēlēties no 15:40, bet 10. geimā izglābās no 0:40. Tīms pēc Nadala "smeša" autā ieguva trīskāršo mačbumbu, kad spānis servēja pie 4:5. Rafa pirmo atspēlēja ar diagonālās serves un sitiena pa sānu līniju kombināciju. Spānim pēc tam veiksmīga "serve & volley" epizode otrās serves izspēlē, kad bumbiņa skāra tīklu. Tīms trešās mačbumbas izspēlē bumbiņu atsita autā.

Nadals taibreika ievadā ar apvedošo sitienu ieguva minibreiku, kuru uzreiz zaudēja nesekmīga "dropšota" dēļ. Tīms viegli tika klāt bumbiņai un uzsita sāncensim neaizsniedzamu saīsināto bumbiņu. Tīms pie 3:3 ar apvedošo sitienu ieguva minibreika pārsvaru. Divi viegli punkti ar servi otro reizi deva trīskāršo mačbumbu – 6:3. Nadals šoreiz atspēlēja tikai vienu (ar pirmo servi), 2:25 stundas ilgo maču pabeidzot ar "backhand" autu.

Tīmam dominējis taibreikos pret Nadalu, sakrājot iespaidīgu 7-2 bilanci ar perfektu 5-0 šogad. Austrietis bija pārāks arī visos trīs taibreikos "Australian Open" ceturtdaļfinālā gūtajā uzvarā ar rezultātu 7:6(3), 7:6(4), 4:6, 7:6(6).

Šodien bija abu 15. duelis, tikai trešo reizi sacenšoties uz cietā seguma un pirmoreiz tiekoties telpu apstākļos. Nadalam 8-4 pārsvars māla mačos, bet Tīmam 2-1 uz "hard" seguma. Pagājušā gada finālists jau šovakar iekļūs pusfinālā, ja čempions Stefanoss Cicipass plkst. 22:00 gaidāmajā mačā uzvarēs debitantu Andreju Rubļovu.

Statistika

KategorijaTīmsNadals
Eisi62
Dubultkļūdas21
1. serves precizitāte59%60%
1. serves punkti39/5133/48
2. serves punkti19/3619/32
Breikbumbas1/51/2
Spēle pie tīkla11/1521/32
Tīri uzvarētās izspēles3725
Nepiespiestās kļūdas2216
Visi punkti8681