Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Tīms "ATP Finals" otrajā pusfinālā uzvar pagājušā gada čempionu Zverevu

Tīms "ATP Finals" otrajā pusfinālā uzvar pagājušā gada čempionu Zverevu
Dominiks Tīms. Foto: Reuters/Scanpix

Austrijas tenisa līderis Dominiks Tīms (ATP 5.) sestdienas vakarā "O2" arēnā Londonā ar 7:5, 6:3 uzvarēja Vācijas pirmo numuru Aleksandru Zverevu (ATP 7.), kurš ar šo neveiksmi pabeidza "ATP Finals" titula aizstāvēšanas kampaņu. Svētdien ceturto gadu pēc kārtas tiks kronēts jauns ATP finālturnīra čempions.

Abiem tenisistiem 1. setā vajadzēja atspēlēt divas breikbumbas. Tīms atvairīja abas, bet Zverevs tikai vienu. Tīms pa vienai breikbumbai atspēlēja trešajā un piektajā geimā. Viņš pirmajā gadījumā trāpīja neatsistu pirmo servi, bet otrajā reizē pēc pirmās serves atsišanas bumbiņu pa diagonāli raidīja čempionam neaizsniedzamā teritorijā.

Tīms abas breikbumbas ieguva seta pēdējā geimā, kad Zverevam, cenšoties nodrošināt taibreiku, pazuda "forehand" sitiens. Austrietis dabūja divkāršo setbumbu. Viņš pirmo neizmantoja, labā pozīcijā iesitot tīklā, bet otrās setbumbas izspēlē Tīmam nekas nebija jādara, jo Zverevam visnepiemērotākajā brīdī gadījās dubultkļūda!

Zverevam nākamā neveiksme bija 2. seta sestajā geimā, kur viņš bija šķietami komfortablā vadībā ar 40:15, taču uzvarēt geimā neprata. Saša raibā geima turpinājumā divreiz raidīja autā "smešus", atspēlēja divas breikbumbas, bet ar trešo galā netika, kad Tīms pie tīkla ar atkārtotu mēģinājumu sekmīgi izpildīja apvedošo sitienu.

Vācijas tenisistam radās cerības uz tūlītēju atspēlēšanos, kad Tīmam pamatīgas problēmas ar breika nostiprināšanu. Septītajā geimā bija divas breikbumbas. Zverevs pirmo izniekoja ar neprecīzu "forehand" uzbrukumu, bumbiņu raidot pāri gala līnijai, bet otro breikbumbu Tīms atspēlēja pats, jaudīgi un precīzi sitot pa diagonāli ar labo sitienu. Tīms ar lielām pūlēm panāca 5:2 pārsvaru un vairāk iespēju Zverevam šovakar nedeva, savstarpējo maču bilanci uzlabojot līdz 6-2.

Statistika

KategorijaTīmsZverevs
Eisi68
Dubultkļūdas24
1. serves precizitāte59%76%
1. serves punkti34/4234/50
2. serves punkti17/298/16
Breikbumbas2/50/4
Spēle pie tīkla9/138/14
Tīri uzvarētās izspēles2220
Nepiespiestās kļūdas2427
Visi punkti7562

No 2012. līdz 2015. gadam Londonā četrus gadus pēc kārtas uzvarēja Novaks Džokovičs. Kopš tā laika allaž kronēts jauns "ATP Finals" čempions – Endijs Marejs, Grigors Dimitrovs un pērn Zverevs. Svētdien plkst. 20:00 gaidāmajā finālā karjeras vērtīgāko trofeju iegūs Tīms vai Stefanoss Cicipass.

Tīms Londonā startē jau ceturto gadu pēc kārtas, iepriekš allaž gūstot tikai vienu uzvaru, bet šoreiz sakrājis jau trīs, turklāt visas gūtas pret "ATP Finals" čempioniem. Viņš līdz mačam pret Zverevu tika ar uzvarām pār seškārtējo čempionu Rodžeru Federeru (7:5, 7:5) un pieckārtējo čempionu Džokoviču (6:7(5) 6:3 7:6(5)).

Savukārt Cicipasam, kurš pērn uzvarēja "ATP Next Gen Finals" turnīrā Milānā, šogad ir debija lielajā finālturnīrā, tur nokļūstot 21 gada vecumā. Grieķim svētdien būs ne vien cīņa par karjeras lielāko titulu, bet arī nozīmīgākais fināls. Viņš pagaidām nav uzvarējis augstāka līmeņa turnīros par ATP 250, tiesa, ir vairākas reizes zaudējis gan ATP 500, gan "Masters 1000" finālos. Viņam pret Tīmu ir negatīva 2-4 bilance.


, 2019-11-17 04:14, pirms 4 gadiem
Gada noslēgumā notiek interesantas lietas kamēr Grandslamos viss pārsvarā pa vecam!
, 2019-11-17 10:39, pirms 4 gadiem
Alpaville rakstīja: Gada noslēgumā notiek interesantas lietas kamēr Grandslamos viss pārsvarā pa vecam!
Veči uzskata GS par svarīgāku, turklāt baterijas sēžas sezonas beigās. Vēl var pieminēt neveiksmīgu izlozi lielajam trio.
Pārsteigumi bija arī pirmajā GS (AO) pirms nebija izteikta lielā 3 dominance. Ja būs kāds jauns GS čempions, tad tas būs tieši AO.
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.
Roberts Štrombahs. Foto: SCMP

Štrombaham minimāls kāpums ATP rangā

Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas vīriešu tenisa līderis Roberts Štrombahs zaudējis vienu punktu, taču pakāpies no 389. uz 388. vietu.