Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs garajās izspēlēs sagrauj Andersonu, sasniedz septīto finālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs garajās izspēlēs sagrauj Andersonu, sasniedz septīto finālu
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix

Pieckārtējais "ATP Finals" čempions Novaks Džokovičs (ATP 1.) sestdienas vakarā Londonā ar 6:2, 6:2 sagrāva finālturnīra debijā līdz pusfinālam tikušo Kevinu Andersonu (#6), tiekot līdz finālmačam pret Aleksandru Zverevu (#5).

Tāpat kā visi Džokoviča šīs nedēļas pretinieki, arī Andersons nespēja nobreikot Džokoviču, tāpēc viņam vienīgā cerība uz cienīgu rezultātu bija savas spēcīgās serves efektīva izmantošana, cenšoties iegūt kādu taibreiku. Tas viņam neizdevās, jo Džokovičs lieliski darbojās uzņemšanā un regulāri spēja atsist abas Kevina serves. Andersonam bija mazāk eisu nekā Džokovičam (4:6). Tas noticis tikai otro reizi deviņos mačos, pirmais gadījums bija 2011. gadā Maiami (arī 4:6).

Tiklīdz Džokovičam izdevās pretiniekam uzspiest izspēles ar vairāk par dažiem sitieniem, Andersons nokļuva bezcerīgā situācijā, jo ar rangā augstāk esošiem spēlētājiem nevar produktīvi sacensties tādā tenisā. Andersons uzvarēja tikai vienā izspēlē, kurā bija vairāk par deviņiem sitieniem (1:10). Džokovičam vairāk punktu arī izspēlēs ar 5-9 sitieniem (13:9).

Andersons pirmoreiz tika nobreikots jau pirmajā geimā, kad viņam 8/10 punktiem bija jāspēlē ar otro servi, uzvarot tikai trijās no astoņām izspēlēm bez pirmās serves. Viena no tām beidzās ar Džokoviča "backhand" kļūdu, iesitot tīklā pirmo breikbumbu. Serbijas tenisists vēlāk dabūja otro iespēju, un šoreiz kļūdījās Andersons, izsitot autā ar "forehand".

Āfrikas spēcīgākais tenisists karjeras labākās sezonas pēdējā mačā spēja iegūt tikai četrus geimus, turklāt varēja būt vēl mazāk, jo vienā no uzvarētajiem serves geimiem viņam nācās atspēlēt divas breikbumbas. Viņš mača otrajā servēšanas reizē vienu breikbumbu atspēlēja ar labu pirmo servi, bet otrās breikbumbas izspēlē Džokovičs pārāk spēcīgi uzsita ar diagonālo "forehand", trāpot autā. Džokovičs arī 2. setu sāka ar breiku, turpinot Andersona ciešanas, kas sestdienas vakarā "O2" arēnā Londonā ilga stundu un 15 minūtes.

Džokovičs kopš zaudējuma abu pirmajā duelī 2008. gadā Maiami Andersonu uzvarējis astoņos mačos pēc kārtas. Šogad viņam trešā uzvara, pirmās divas bija Vimbldonas finālā (6:2, 6:2, 7:6(3)) un Šanhajas "Masters 1000" ceturtdaļfinālā (7:6(1), 6:3).

Finālturnīros piecas reizes uzvarējušais Džokovičs rīt savā septītajā finālā plkst. 20:00 tiksies ar pirmoreiz "ATP Finals" pēdējo maču sasniegušo Zverevu. Abi šonedēļ bija vienā grupā, un Džokovičs trešdien svinēja uzvaru ar 6:4, 6:1. Zverevs ir vienīgais tenisists, kurš šonedēļ ieguvis breikbumbas pret Džokoviču. Viņam abas bija grupu turnīra 2. kārtas mača 1. setā pie 4:4. Saša breiku nedabūja un salūza, zaudējot septiņos no nākamajiem astoņiem geimiem.

Statistika

KategorijaDžokovičsAndersons
Eisi64
Dubultkļūdas13
1. serves precizitāte69%55%
1. serves punkti23/2723/33
2. serves punkti9/127/27
Tīri uzvarētās izspēles1812
Nepiespiestās kļūdas1427
Spēle pie tīkla2/34/6
Breikbumbas4/9-
Visi iegūtie punkti6237