Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Viljamsa arī šosezon nepiedalīsies "WTA Finals"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsa arī šosezon nepiedalīsies "WTA Finals"
Serēna Viljamsa
Foto: AFP/Scanpix

Sezonas finālturnīrs sieviešu tenisā otro gadu pēc kārtas notiks bez pasaules labākās tenisistes Serēnas Viljamsas, kura prestižo turnīru izlaidīs pleca savainojuma dēļ.

"WTA Finals" uz Singapūru pārcēlās 2014. gadā, kad pirmajā turnīrā šajā pilsētā triumfēja tieši Viljamsa. Pērn viņa titulu neaizstāvēja, sezonu beidzot jau pēc "US Open", kur ar sensacionālo zaudējumu pusfinālā Robertai Vinči izdzisa sapnis izcīnīt kalendāro "Grand Slam".

Arī šosezon Serēnai par pēdējo turnīru kļuva "US Open", kur viņa zaudēja pusfinālā, piekāpjoties Karolīnai Pliškovai. Amerikāniete kopš tā laika nav spēlējusi, iepriekš paužot apņemšanos doties uz Singapūru, lai gan drošas pārliecības par to nebija. Nedēļu pirms turnīra sākuma sekoja paziņojums par atteikumu.

Pasaules labākā tenisiste (šobrīd gan vairs ne ranga 1. vietā esoša) 2016. gadā savainojumu dēļ vairs nebija pilna laika tenisiste, piedaloties tikai astoņos turnīros, uzvarot divos no tiem – Romā un Vimbldonā. Viljamsas nespēlēšana Singapūrā nozīmē to, ka sezonu ranga augšgalā pabeigs Andželike Kerbere.

Pateicoties Viljamsas problēmām, "WTA Finals" debiju, visticamāk, piedzīvos Johanna Konta. Tas nenotiks tikai gadījumā, ja Maskavas turnīrā uzvarēs Karla Svaresa Navarro vai Svetlana Kuzņecova. Jāatzīmē, ka veselības problēmas ir vēl vienai kvalifikācijas normatīvu izpildījušai tenisistei – "French Open" čempionei Garbinjei Mugurusai, kura nedēļas nogalē Lincā guva potītes savainojumu.

"Road to Singapore" 17. oktobrī

VTenisisteValstsPunkti
1.Andželike KerbereVācija8000
2.Agņeška RadvaņskaPolija4975
3.Simona HalepaRumānija4728
4.Karolīna PliškovaČehija4100
5.Garbinje MugurusaSpānija3736
6.Medisona KīsaASV3637
7.Dominika CibulkovaSlovākija3625
8.Johanna KontaLielbritānija3455
9.Karla Svaresa NavarroSpānija3170
10.Svetlana KuzņecovaKrievija3080

Saraksts bez Serēnas Viljamsas, kurai ar 7050 punktiem bija 2. vieta.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-10-17 09:32, pirms 8 gadiem
Dažas būtu jāsoda par tīšu nevēlēšanos spēlēt, piemēram, Kerbera(joprojām pohas no GSiem), Mugurusa arī ar tādu dziļu vienaldzību kortā kustās. Viljamsu vismaz daļēji var saprast, ja cilvēks visu ir sasniedzis, tad ir ar to motivācija grūti. Vienīgā te stabilā vērtība ir Radvanska ar retiem izņēmumiem.

     [+] [-]

, 2016-10-17 10:08, pirms 8 gadiem
Ja mazulītei Sī pat ārsts aizliedz spēlēt, tad jau labāk uz Jaunzēlandes un AUSOpen turnīriem gatavoties, nav jau vairs meitene, papildus kautko sabojāt un noņeties jēga maza.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-17 13:44, pirms 8 gadiem
Turies, Serēna Lieliskā !
Gaidām nàkošo sezonu!

  -2 [+] [-]

, 2016-10-17 16:18, pirms 8 gadiem
Varbūt ka tas kalendārs ir pa biezu un turnīru vienkārši ir par daudz? No tā rodas biežās traumas un dažām pat parādās nevēlēšanās spēlēt, apātija. Bet Kerberes gadījumā - ja tu rangā esi Nr.1 tas tomēr uzliek zināmu atbildību par to ko tu kortā dari vai nedari - paša tenisa un tā līdzjutēju priekšā. Jo tu jau pati tad esi staigājoša tenisa izkārtne un vizītkarte.

P.|S. - Par Serēnas traumu, protams, prieks. Cerams ka spēlēs un arī uzvarēs aizvien retāk. Līdz pazudīs pavisam un noies no skatuves.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-17 16:30, pirms 8 gadiem
Nemiroff rakstīja: Dažas būtu jāsoda par tīšu nevēlēšanos spēlēt, piemēram, Kerbera(joprojām pohas no GSiem), Mugurusa arī ar tādu dziļu vienaldzību kortā kustās. Viljamsu vismaz daļēji var saprast, ja cilvēks visu ir sasniedzis, tad ir ar to motivācija grūti. Vienīgā te stabilā vērtība ir Radvanska ar retiem izņēmumiem.
kapēc tad jāsoda,vai tad tev patik redzēt vienas un tās pašas sejas

  +1 [+] [-]

, 2016-10-17 16:32, pirms 8 gadiem
Priecāties par cita cilvēka traumu..cik zemiski un nelietīgi...

     [+] [-]

, 2016-10-17 19:18, pirms 8 gadiem
Atkal jums visiem (ekspertu ieskaitot) slideni izteicieni. Garbīne slima, kas tur vēl pārgurusi, tik Kerbere redz tīšām nespēlē. Paskatieties Race punktu tabulu un tad vienkārši paklusējiet.
Labi, drusku nenopietnāk. Mūsu jaunā zvaigzne, piemēram, svinās kopš februāra. Labākā tenisiste tāpat nevar atiet kopš USOpen. Pilnīgs čau, nekāda atbildība līdzjutēju priekšā. Atlaist LTF!

     [+] [-]

, 2016-10-18 00:22, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: Priecāties par cita cilvēka traumu..cik zemiski un nelietīgi...
Es māku priecāties par dzīvi, atšķirībā no dažiem labiem. Un es esmu māsu Viljamsu antifans, kopš viņas parādījās kortā. Jebkurš viņu zaudējums vai trauma ir patiesi svētki manā dzīvē.