Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Ivanoviča atspēlē divas mačbumbas pret Šarapovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ivanoviča atspēlē divas mačbumbas pret Šarapovu
Ana Ivanoviča
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Marijai Šarapovai šodien nebūs jādomā, kā pirmo reizi 10 gados uzvarēt Serēnu Viljamsu, jo Krievijas pirmā rakete nespēja tikt līdz Sinsinati WTA "Premier 5" turnīra finālam. Šarapova dramatiskā pusfinālā ar 2:6, 7:5, 5:7 zaudēja Anai Ivanovičai. Serbijas tenisiste atspēlēja divas mačbumbas, nodrošinot finālu ar ranga līderi. Arī viņai uzvara trīs setos – 2:6, 6:2, 6:4 pret Karolīnu Vozņacki.

Ana Ivanoviča pirms sestdienas tikšanās Sinsinati, Mariju Šarapovu bija uzveikusi tikai trīs reizes 11 spēlēs, tiesa, abos šogad notikušajos iepriekšējos mačos guva vienu uzvaru (Romā 6:1, 6:4), bet vēl vienā mačā izlaida seta un breika pārsvau (Štutgartes finālā 6:3, 4:6, 1:6). Vakar Serbijas otrā rakete dramatiskā cīņā, atspēlējot divas mačbumbas, guva otro uzvaru pēc kārtas pret Šarapovu – 6:2, 5:7, 7:5.

Visam bija jābeidzās divos setos, taču Ivanoviča pamanījās izlaist seta un 4:0 pārsvaru! Savukārt 3. setā viss bija Šarapovas rokās. Maša vispirms nenoturēja 4:2 handikapu, bet pēcāk nespēja izservēt maču. Pie rezultāta 5:4 viņai bija divas mačbumbas. Pirmo Ivanoviča atspēlēja ar savu iespaidīgo "forehand" sitienu, bet otrās mačbumbas izspēlē Šarapovai neprecīzs sitiens. Pēc tam sekoja divas Šarapova dubultkļūdas, ļaujot Ivanovičai panākt izlīdzinājumu. Šarapova vairs neuzvarēja nevienā geimā.

Šarapovai sestdien bija deviņas dubultkļūdas, šonedēļ viņai ļoti raksturīgā haotiskā mačā kopumā 51 nepiespiestā kļūda. Ivanovičai tikai par sešām mazāk. Domājams, abu tenisistu nākamā cīņa būs īpaši asa, jo Šarapova nelāgi reaģēja uz Ivanovičai spēles laikā esošajām veselības problēmām – serbiete pēdējā seta otrajā geimā apstājās, viņai tika mērīts asinsspiediens. Ana atzina, ka viņai bija slikta dūša. Iespējams, tāpēc, ka pirms spēles apēsts kaut kas nekvalitatīvs. Vēlāk cīņas gaitā, kad Šarapova astotajā geimā zaudēja savu servi, no Mašas lūpām varēja nolasīt "Check her blood pressure" (pārbaudiet viņas asinsspiedienu)...

Šosezon visvairāk uzvaru (47) guvusī Ivanoviča finālā tiksies ar Serēnu Viljamsu. Ranga līdere otro nedēļu pēc kārtas zaudēja 1. setu Karolīnai Vozņacki, tomēr spēja saņemties un uzvarēt – 2:6, 6:2, 6:4. Ļoti zemas kvalitātes mačā Serēna savu servi zaudēja septiņas reizes! Serēna pēdējo reizi vienā mačā septiņas reizes tika nobreikota 2010. gada pavasarī Romā, kur viņa pusfinālā ar 6:4, 3:6, 6:7(5) piekāpās Jeļenai Jankovičai.

Maču Viljamsai izdevās izservēt ar otro mēģinājumu, kopumā pieļauta 41 nepiespiestā kļūda, no tām 15 bija izcili neveiksmīgā 1. setā. Vozņacki pēc mača ievadā iegūtā pārsvara cīņas otrajā pusē uzbrukumā nespēja nospēlēt ar nepieciešamu agresivitāti (pēdējos divos setos tikai trīs tīri uzvarētas izspēles) un cieta astoto zaudējumu deviņos mačos pret Viljamsu. Serēnai ir 61 tituls 24 dažādos turnīros, bet Sinsinati viņai vēl nav izdevies uzvarēt. Pērn viņa bija divu punktu attālumā no triumfa, taču nespēja izservēt maču pret Viktoriju Azarenku.

Viljamsai pret Ivanoviču ir 6-1 bilance, tiesa, vienīgo zaudējumu serbietei viņa piedzīvoja šogad, trīs setos ar 6:4, 3:6, 3:6 zaudējot "Australian Open" 4. kārtā. Ranga līdere Ivanoviču pēc tam spējusi uzveikt divas reizes, taču abos gadījumos – Romas pusfinālā un pirms dažām nedēļām Stenfordas ceturtdaļfinālā – uzvaras gūšanai bija nepieciešami trīs seti. Šodienas fināla sākums plkst. 21:00.

     [+] [-]

, 2014-08-17 12:53, pirms 10 gadiem
Ļoti jauki,ka atkal tā nesimpātiskā un augstprātīgā krievu "princese" ir nolikta pie vietas! Veiksmi finālā pret Serenu!