Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Del Potro nakts spēlē ar divām mačbumbām zaudē Džokovičam

Del Potro nakts spēlē ar divām mačbumbām zaudē Džokovičam
Huans Martins Del Potro. Foto: Reuters/Scanpix

Huans Martins Del Potro (ATP 9.) naktī uz sestdienu bija tuvu pirmajai uzvarai pret Novaku Džokoviču uz māla seguma, taču nerealizēja divas mačbumbas un pasaules pirmajam numuram ar rezultātu 6:4, 6:7(6), 4:6 zaudēja Romas "Masters 1000" turnīra ceturtdaļfinālā.

Huans Martins Del Potro pēdējo uzvaru pret Novaku Džokoviču guva 2016. gadā Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Serbijas tenisists kopš tā laika uzvarējis piecos mačos pēc kārtas, savstarpējo cīņu bilancē iegūstot 16-4 pārsvaru, ieskaitot perfektu 4-0 uz māla seguma. Trīs no četriem māla mačiem notikuši Romas ceturtdaļfinālos, kur Džokovičs uzvarēja arī 2009. gadā ar 6:3, 6:4 un 2017. gadā ar 6:1, 6:4.

Del Potro šoreiz bija ļoti tuvu uzvarai, taču zaudējumā var vainot pats sevi, jo iespēju viņam netrūka. Argentīnas tenisistam 2. seta taibreikā bija divas mačbumbas – 6:4. Pirmā neizmantota ar savu servi, kad Džokovičs spēja atsist labu pretinieka pirmo servi, bet Del Potro kļūdījās ar pirmo sitienu, kad viņu pievīla lielākais ierocis "forehand", bumbiņu raidot autā. Džokovičs otro mačbumbu atspēlēja ar "dropšotu" un vēlāk pie 7:6 sagaidīja Del Potro "backhand" sitienu pāri gala līnijai.

Sitiens no labās puses Del Potro iegāza arī 3. seta ceturtajā geimā, kad viņam pie 2:1 bija trīs breikbumbas un otrā ar izcilu iespēju, taču viņš no neliela attāluma bumbiņu ietrieca tīklā. Del Potro zaudēja nākamajā geimā ar savu servi, un tas arī bija viss. Trīs stundas un vienu minūti ilgušais duelis beidzās plkst. 1:05 pēc Romas laika.

Astoņkārtējais čempions Rafaels Nadals (ATP 2.) ar 6:4, 6:0 apspēlēja savu tautieti Fernando Verdasko (ATP 38.), viņu pieveicot jau 17. reizi (17-3). Abi Spānijas tenisisti iepriekšējā dienā uzvarēja divos mačos, tiesa, to paveica ļoti atšķirīga ilguma cīņās. Nadals divos mačos zaudēja tikai divos geimos, iztērējot tikai 2:09 stundas, kamēr Verdasko sešu setu izspēlēšanai vajadzēja gandrīz piecas stundas (4:54).

Neskatoties uz tik milzīgu atšķirību, tieši Verdasko piektdienas dueli sāka labāk, jau pirmajā geimā izceļoties ar breiku. Nadalam vajadzēja septiņas minūtes un atspēlēt vienu breikbumbu, lai trešajā geimā nepieļautu jau 0:3 deficītu. Verdasko breiku nenosargāja, no 3:1, zaudējot četros geimos pēc kārtas.

Mača lūzums notika devītajā geimā, kad Verdasko pie 4:4 ar trīs uzbrukumiem Nadala "forehand" pusei ieguva trīskāršo breikbumbu, taču nevienu iespēju nespēja izmantot, neveiksmīgi atsitot serves. Rafa kopš brīža, kad viņš nokļuva iedzinējos ar 4:4, 0:40, uzvarēja astoņos geimos pēc kārtas! Verdasko 2. setā labākā iespēja iegūt kādu geimu bija pie 0:2, kad viņš 9:14 minūtes ilgā geimā dabūja trīs breikbumbas ar lielisku iespēju pirmajā breikbumbā, kad Nadalu izglāba varena spēle aizsardzībā.

Nadals cīņu par sezonas pirmo māla titulu turpinās ar maču pret Stefanu Cicipu, kuram pagājušajā nedēļā ar 4:6, 6:2, 3:6 zaudēja Madrides pusfinālā. Grieķis toreiz guva pirmo uzvaru pret Nadalu (1-3). Cicips ceturtdaļfinālu dienā dabūja brīvdienu, jo ceturtdien divus mačus nospēlējušais Rodžers Federers (ATP 3.) neliela labās kājas savainojuma dēļ nebija gatavs riskēt spēlēt trešo maču divās dienās. Četrkārtējais Romas turnīra finālists Federers Itālijā spēlēja pirmoreiz kopš 2016. gada.

Kei Nišikori (ATP 6.) pirmoreiz zaudēja Djēgo Švarcmanam (ATP 24.), kuru bija uzvarējis visos trīs mačos, bet Romā argentīnietim piekāpās ar rezultātu 4:6, 2:6. Nišikori pēc ļoti lēna sākuma gandrīz izdevās no 0:5 panākt izlīdzinājumu 5:5, taču viņš 10. geimā servi zaudēja, kad bija vadībā ar 4:5, 30:0. Nišikori pieļāva divreiz vairāk nepiespiesto kļūdu nekā Švarcmans (28-14), kurš guva piekto Top 10 uzvaru (5-21), kas viņam pret sesto numuru ir arī karjeras lielākā uzvara. Švarcmans pirmoreiz sasniedza "Masters 1000" pusfinālu.

"Internazionali BNL d'Italia", ATP "Masters 1000" turnīrs Romā uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (7) Juan Martin Del Potro4:6 7:6(6) 6:4
(2) Rafael Nadal – Fernando Verdasco6:4 6:0
(8) Stefanos Tsitsipas – (3) Roger FedererUzvara bez cīņas
Diego Schwartzman – (6) Kei Nishikori6:4 6:2

Koko Gofa. Foto: WTA

Gofa pirmoreiz triumfē ar 6:0 un 6:0, Karla kļūst par Ostapenko oponenti

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Otrajā kārtā amerikāniete Koko Gofa nīderlandieti Arantksu Risu atstāja uz nulles.
Aļona Ostapenko. Foto: Scanpix/Reuters
8

Ostapenko Madridē sāk ar pārliecinošu uzvaru un iesoļo trešajā kārtā

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. No pirmās kārtas atbrīvotā Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā pārspēja spānieti Džesiku Bousasu - 6:3, 6:1.
Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix
6

Nadals nav pārliecināts par savu dalību "French Open"

LETA--AP. Bijušais pasaules ranga līderis Rafaels Nadals sacentīsies Francijas atklātajā čempionātā, ja spēs turnīram pienācīgi sagatavoties un būt konkurētspējīgs tajā, teica tenisists.