Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Montekarlo pusfinālā Džokoviča un Nadala duelis

Montekarlo pusfinālā Džokoviča un Nadala duelis
Novaks Džokovičs
Foto: AP/Scanpix

Montekarlo "Masters 1000" turnīra faniem piektdien bija milzīga vilšanās, jo tikai vienā no trim ceturtdaļfināla cīņām bija sīva spēkošanās. Labā ziņa mierinājumam – rīt būs Novaka Džokoviča un Rafaela Nadala pusfināls.

Sagrāves sākās jau pirmajā mačā, kurā Milošs Raoničs 1. setā izstājās mačā pret Tomāšu Berdihu (2:5). Kanādas labākajam tenisistam ir pēdas savainojums, kas apdraudēja jau viņa iepriekšējo maču, taču Tomiju Robredo vakar izdevās pieveikt.

Abu Šveices labāko tenisistu pieveikušo spēlētāju mačā Grigors Dimitrovs spēja uzvarēt tikai četrus geimus pret Gaelu Monfīsu – 1:6, 3:6. Francūzis pirmo reizi spēlēs Montekarlo pusfinālā, bet "Masters 1000" līmenī viņš tik tālu nebija ticis kopš 2010. gada novembra, kad otro gadu pēc kārtas sasniedza Parīzes finālu. Vēl viens "māsteru" pusfināls viņam arī Romā (2006).

Pēdējo divu "Grand Slam" čempionu mačā Novaks Džokovičs nedeva nekādas atlaides vāji spēlējušajam Marinam Čiličam – 6:0, 6:3. Ranga līderis uzvarēja mača pirmajos astoņos geimos!

Tikai tad Čiličs ar milzu pūlēm beidzot noturēja servi, iegūstot pirmo geimu. Mača turpinājumā Čiličs nospēlēja mazliet sakarīgāk un 2. seta astotajā geimā (3:4) pēc Džokoviča "backhand" kļūdas pat ieguva breikbumbu, taču Nole to atspēlēja. Čiličs nākamajā geimā atspēlēja divas mačbumbas, bet trešo novērst nespēja, tādējādi neliekot Džokovičam servēt par uzvaru mačā.

Labs nāk ar gaidīšanu – tikai pēdējais ceturtdaļfināls nebija pamatīga vilšanās. Davids Ferers pirms gada Rafaelu Nadalu Montekarlo ceturtdaļfinālā uzveica divos setos ar rezultātu 7:6(1) 6:4, toreiz savu tautieti uz māla pieveicot pirmo reizi 10 gados un vispār tikai otro reizi uz šī seguma (2-19)! Davidam tas izdevās ar ļoti agresīvu taktiku. Šodien Ferers spēlēja tieši tāpat, taču ar vienu ļoti būtisku atšķirību – rupju kļūdu, it īpaši svarīgāko punktu izspēlēs, bija vairāk. Ferers zaudēja trīs setos (4:6, 7:5, 2:6), lai gan visam bija jābeidzas daudz ātrāk un ar pārliecinošu Nadala uzvaru.

Nadals 1. setā bija vadībā ar 5:2, bet setu spēja izservēt ar otro mēģinājumu un servi zaudēja, breikbumbas izspēlē iesitot tīklā ar "forehand". Savukārt 2. setā Nadals sāka ar 3:0 starta izrāvienu (dubultbreiks). Ferers tūlīt vienu breiku atguva, bet otro atspēlēja, kad Nadals servēja par uzvaru mačā. Arī 2. setu Spānijas vadošais tenisists nespēja izservēt ar pirmo mēģinājumu, bet otrās iespējas šoreiz nebija. Ferers teicami nospēlēja uzbrukumā, bet Nadals visus triecienus atvairīt neprata. Ar to Nadala neveiksmes nebeidzās, jo viņš divus geimus vēlāk netika līdz taibreikam jeb no 5:3 zaudēja četrus geimus pēc kārtas!

Ferers pēc Nadala diagonālā "backhand" kļūdas ieguva setbumbu. Rafa to atspēlēja ar teicamu "forehand" sitienu. Davids ar agresīvu spēli tūlīt nopelnīja otro setbumbu, kuru spēja realizēt – precīzs apvedošais sitiens pa līniju. Nadals bumbiņai tika klāt, bet pāri tīklam to raidīt nespēja – 7:5 Ferera labā. Nadals pēdējā setā spēja nosargāt divu breiku pārsvaru un uzvarēja ar 6:2, taču arī šajā setā viņam neklājās viegli. Rafa servi divreiz (ieskaitot pēdējā geimā) noturēja no 0:30, bet vēl vienā geimā Fereram nedaudz pietrūka, lai izmantotu breikbumbu.

Nadals savstarpējos mačos pret Džokoviču ir vadībā ar 23-19. Abi nav tikušies kopš "French Open" fināla, kurā spānis bija pārāks četros setos, pārtraucot četru zaudējumu sēriju pret ranga pirmo numuru. Uz māla seguma Nadals pār Džokoviču dominējis ļoti izteikti: 14-4. Montekarlo abi tikušies trīs reizes, visas finālos. 2009. un 2012. gadā uzvarēja Rafa, bet 2013. gadā Džokovičs.

"Monte-Carlo Rolex Masters". "ATP Masters 1000" turnīrs uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (8) Marin Cilic6:0 6:3
(3) Rafael Nadal – (5) David Ferrer6:4 5:7 6:2
(6) Tomas Berdych – (4) Milos Raonic5:2 izst. (pēda)
(14) Gael Monfils – (9) Grigor Dimitrov6:1 6:3

Pusfinālu pāri

Spēle
(1) Novak Djokovic – (3) Rafael Nadal
(6) Tomas Berdych – (14) Gael Monfils

, 2015-04-17 21:02, pirms 9 gadiem
Pēc rītdienas spēles 23 - 20 cerams!
, 2015-04-18 00:24, pirms 9 gadiem
Ļoti patika Nadala un Ferera mačs.Pārejie trīs - bez variantiem, bez cīņas.Vispār jau Džoko - Nadals - gribējās , lai tas būtu fināls, bet neko darīt, ka tā izloze "lēmusi" šādi.
, 2015-04-18 01:11, pirms 9 gadiem
Nedaudz izbrīna koefs. Tas tomēr ir Nadals uz māla.
, 2015-04-18 01:33, pirms 9 gadiem
Interesants fakts, ka 4 no pēdējām piecām Monfīsa un Berdiha savstarpējām cīņām ir beigušās ar francūža izstāšanos un Berdiha uzvaru 1:0!
, 2015-04-18 11:40, pirms 9 gadiem
Simply the Best rakstīja: Pēc rītdienas spēles 23 - 20 cerams!
Vienos vārtos kiborga labā.
, 2015-04-18 12:01, pirms 9 gadiem
K-Rab rakstīja: Interesants fakts, ka 4 no pēdējām piecām Monfīsa un Berdiha savstarpējām cīņām ir beigušās ar francūža izstāšanos un Berdiha uzvaru 1:0!
Neko nejauc? Tikai pēdējā - nesen Maiami beidzās ar Moņas izstāšanos, pārējās tika pabeigtas. Vienīgā francūža uzvara bija piecos setos.
, 2015-04-18 12:02, pirms 9 gadiem
budamank rakstīja: Nedaudz izbrīna koefs. Tas tomēr ir Nadals uz māla.
Kurš knapi uzvarēja Ferreru, kas daudz kļūdījās. Nole ir sasniedzis jaunu līmeni un kā clay spēlētājs jau ir pavisam tuvu Nadalam. Varbūt jau pat priekšā...
, 2015-04-18 18:30, pirms 9 gadiem
Dmitry rakstīja: Neko nejauc? Tikai pēdējā - nesen Maiami beidzās ar Moņas izstāšanos, pārējās tika pabeigtas. Vienīgā francūža uzvara bija piecos setos.
Nejaucu gan!
Janniks Sinners. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Melburnas finālisti Sinners un Medvedevs tiksies Maiami "Masters" pusfinālā

Maiami "Masters" vīriešu vienspēļu tenisa turnīrā noskaidrots pirmais pusfināla pāris – tajā tiksies pagājušā gada finālisti Janniks Sinners (3. vieta ATP rangā) un Daņiils Medvedevs (#4), kuri pirms diviem mēnešiem cīkstējās arī Melburnas "Australian Open" finālā.
Daniela Kolinsa. Foto: Jimmie48 / WTA

Karjeras pēdējā mājas turnīrā Kolinsa sasniedz Maiami pusfinālu

Floridas metropolē Maiami tuvojas noslēgumam "WTA 1000" turnīrs uz cietā seguma. Šonakt noslēdzās 1/4 fināli, tostarp amerikāniete Daniela Kolinsa pārspēja francūzieti Karolīnu Garsiju, bet kazahiete Jeļena Ribakina apspēlēja grieķieti Mariju Sakari.
Diāna Marcinkēviča. Foto: Diego Runggaldier / tennis-valgardena.com

Marcinkēvičai zaudējums ITF W75 turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā

LETA. Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča trešdien pārī ar lietuvieti Justinu Mikulskīti Francijā cieta zaudējumu Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) Kruasi Bobūras W-75 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.