Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nadals soli no sestā Montekarlo titula

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Nadals soli no sestā Montekarlo titula
Rafaels Nadals
Foto: reuters/Scanpix

Kā pirmais Montekarlo „Masters Series” tenisa turnīra finālā iekļuvis šo sacensību pēdējo piecu gadu čempions Rafaels Nadals, kurš stundas un 15 minūšu laikā tika galā ar savu tautieti Davidu Fereru - 6:2, 6:3. Turnīra četrās spēlēs māla karalis pagaidām zaudējis tikai 13 geimus.

Montekarlo ATP „Masters Series” pusfināli šoreiz bija īpaši – pirmo reizi turnīra pastāvēšanas vēsturē labāko četriniekā bija trīs spāņi. Taisnības labad jāsaka, ka pārsteigums drīzāk ir tas, ka šāda situācija ir tikai šogad, jo spāņi uz māla seguma spēlē ļoti labi. Pirmajā pusfinālā savā starpā tikās tieši divi šīs valsts pārstāvji – pēdējo piecu gadu Montekarlo turnīra čempions Rafaels Nadals un Davids Ferers, kura labākais sasniegums šajā turnīrā ir tieši šogad. Līdz šim abi tenisisti bija aizvadījuši 12 savstarpējās spēles, no kurām Nadals bija uzvarējis deviņās (tostarp pēdējās piecās un sešās no septiņām uz māla seguma). Bukmeikeru skatījumā Fereram nebija daudz cerību uz uzvaru un tas pierādījās arī spēlē.

Pats spēles sākums Ferera faniem gan varēja šķist cerīgs – uzvarēta sava serve uz nulles, kā arī breikbumba servējot Nadalam. Tomēr to izmantot Ferers nespēja un spēle aizvirzījās Nadalam vēlamajās sliedēs. No 0:1 māla karalis panāca 5:1 un vēlāk bez problēmām noslēdza setu savā labā – 6:2. Otrajā setā Nadals arī tika pie breika trešajā geimā, taču uzreiz pēc tam zaudēja savu servi. Saasināt mača gaitu Ferers gan īsti nespēja – Nadals panāca 5:2 vadību, neizservēja maču, taču uzreiz pēc tam kārtējo reizi uzvarēja Ferera servi. 6:2, 6:3 un vieta finālā.

Otrajā pusfinālā tiksies trešais spānis Fernando Verdasko un serbs Novaks Džokovičs. Džokovičs pret Nadalu pērn spēlēja šī turnīra finālā, redzēsim, vai tā notiks arī šogad. Bukmeikeru prognozēs serbs ir favorīts, bet savstarpējās cīņās uzvarējis piecās no astoņām spēlēm (2-1 uz māla).

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  +1 [+] [-]

, 2010-04-17 16:41, pirms 14 gadiem
Montekarlo Nadals pagaidām ir vienkārši neapturams .
Es domāju , ka vinš arī uzvarēs finālā.