Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Vavrinka apspēlē Tīmu, Karenjo Busta pirmoreiz iekļūst "Masters" pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vavrinka apspēlē Tīmu, Karenjo Busta pirmoreiz iekļūst "Masters" pusfinālā
Pablo Karenjo Busta
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Ceturtdien Indianvelsas vīriešu turnīrā tika noskaidrots pirmais pusfināla pāris. "US Open" čempions Stens Vavrinka ar 6:4, 4:6, 7:6(2) pieveica Dominiku Tīmu, nopelnot maču ar dažas stundas agrāk karjeras lielāko panākumu sasniegušo spāni Pablo Karenjo Bustu. Viņš atspēlēja divas mačbumbas un trīs setu duelī uzvarēja Pablo Kuevasu – 6:1, 3:6, 7:6(4).

Vavrinka Indianvelsā pirmoreiz ticis tālāk par ceturtdaļfinālu, iepriekš šajā posmā zaudējot Novakam Džokovičam (2008) un Rodžeram Federeram (2011). Tradicionāli pieticīgus rezultātus devušajā turnīrā viņam problēmas arī šogad – Stens bija ļoti tuvu tam, lai zaudētu jau 4. kārtā, taču roka notrīcēja Jošihito Nišiokam, kurš divreiz nespēja izservēt maču.

Smagi gāja arī pret Tīmu, tiesa, šoreiz Šveices tenisistam nebija zaudējuma briesmu, lai gan kortā nācās pavadīt divarpus stundas itin sarežģītā duelī. Vavrinka savstarpējos mačos tagad ir vadībā ar 3-1, visām četrām cīņām notiekot "Masters 1000" sērijas turnīros.

Vavrinka pusfinālā tiksies ar spēlētāju, kurš pirmoreiz sasniedzis "Masters 1000" pusfinālu – Pablo Karenjo Bustu. Spānis divu Pablo mačā apspēlēja urugvajieti Kuevasu (abiem bija pirmais ceturtdaļfināls šajā līmenī), kuram pirms divām nedēļām zaudēja uz Sanpaulu māla. Arī šoreiz Kuevasam bija lieliskas iespējas uzvarēt, taču viņš tās neizmantoja.

Vispirms viņam bija 3. setā bija breika pārsvars (3:1), bet vēlāk divas mačbumbas, tiesa, abas uzņemšanā. Pirmo spānis atspēlēja ļoti garā izspēlē pie rezultāta 4:5, kad viņš pilnībā dominēja ar "forehand" uzbrukumiem, bet Kuevass izmisīgi aizsargājās, tomēr esot spiests atzīt sakāvi. Otrā mačbumba Kuevasam bija pie rezultāta 6:5 un šoreiz ar labu iespēju, taču viņam nepiespiestā kļūda, iesitot tīklā. Drīzumā spēlētajā taibreikā Kuevasu iegāza spēle ar "forehand". Karenjo Busta pirmdien debitēs ATP ranga Top 20.