Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Vozņacki divreiz neizservē maču, Kvitova gūst 12. uzvaru pēc kārtas

Vozņacki divreiz neizservē maču, Kvitova gūst 12. uzvaru pēc kārtas
Petra Kvitova
Foto: EPA/Scanpix

Par Garbinjes Mugurusas pretinieci Dohas finālā kļuva Petra Kvitova, kura vienīgajā no izspēlētajiem pusfināliem aizbēga no zaudējuma mačā pret pasaules pirmo raketi Karolīnu Vozņacki – 3:6, 7:6(3), 7:5.

Čehijas tenisiste bija iedzinējos ar setu un 1:3, kā arī vēlāk Vozņacki divreiz bija iespēja uzvarēt mačā, taču viņa 2. setā pie rezultāta 5:4 un 6:5 divreiz nespēja izservēt maču. Kvitovai pēdējā setā vajadzēja divus mēģinājumus, lai nodrošinātu uzvaru, kas viņai ir jau ceturtā pēc kārtas pret Vozņacki, kopējo bilanci uzlabojot līdz 8:5.

Kvitova šodienas uzvarā sakrāja 50 tīri uzvarētas izspēles, kamēr Vozņacki izdevās tikai 14 neatvairāmi uzbrukumi. Kvitovai agresīvā tenisā arī krietni vairāk nepiespiesto kļūdu – 59 (ieskaitot 11 ar servi), kamēr Vozņacki sakrāja 30.

Kvitova šodien svinēja piekto uzvaru pret ranga līderi. Pret Vozņacki viņai ir divas tādas uzvaras (pirmā bija 2011. gada finālturnīrā), bet pa vienai gūts pret Dinaru Safinu, Serēnu Viljamsu un Andželiki Kerberi.

Šobrīd sakārtas 12 uzvaras, šai sērijai sākoties Sanktpēterburgas turnīrā, ir Kvitovas otra garākā sērija karjerā. Viņas rekords ir 14 uzvaras pēc kārtas, ar tādu sēriju izceļoties 2011. gada beigās un 2012. gada sākumā. Petrai kopumā ir četras sērijas ar 10+ uzvarām pēc kārtas.

Kvitovai pret fināla pretinieci Mugurusu ir 3-1 pārsvars savstarpējos mačos, taču Spānijas tenisistei šoreiz būtiska priekšrocība ir enerģijas pietaupīšana, jo viņa pusfinālā nespēlēja, pateicoties Simonas Halepas atteikumam, kamēr Petra trīs setu mačā kortā pavadīja 2:35 stundas.

Kvitovas šodienas uzvara garantējusi būtiskas izmaiņas nākamo divu nedēļu WTA rangos. Šonedēļ 21. vietā esošā Petra ar iekļūšanu finālā nopelnīja atgriešanos Top 15, no kura pirmdien jāatvadās Anastasijai Sevastovai, bet titula izcīnīšanas gadījumā čehiete pirmoreiz kopš 2016. gada septembra tiktu atpakaļ desmitniekā.

Otrkārt, Vozņacki 26. janvārī būs spiesta pamest ranga 1. vietu. Viņa jaunnedēļ vēl atradīsies augstākajā pozīcijā, jo šonedēļ Dohā atkārtoja Halepas rezultātu, bet aiznākamajā rangā gaidāms kritiens. Vozņacki nākamajā nedēļā nespēlēs Dubaijā, kur viņa zaudēs pērn ar finālu nopelnītos 585 punktus. To neaizstāvēšana nozīmēs palaist garām Halepu.


, 2018-02-18 14:52, pirms 6 gadiem
Sevastova atkāpjas rangā, gaidām Ostapenko kritienu!😂
, 2018-02-18 15:49, pirms 6 gadiem
Kvïtovas baurośana vienkãrśi pretîga!
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.
Roberts Štrombahs. Foto: SCMP

Štrombaham minimāls kāpums ATP rangā

Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas vīriešu tenisa līderis Roberts Štrombahs zaudējis vienu punktu, taču pakāpies no 389. uz 388. vietu.