Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Soks un Zverevs savstarpējā duelī noskaidros pusfinālistu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Soks un Zverevs savstarpējā duelī noskaidros pusfinālistu
Džeks Soks
Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdien notiks pēdējās kārtas mači "ATP Finals" Borisa Bekara grupā. 1. vietu jau nodrošinājušais Rodžers Federers pirmajā mačā plkst. 16:00 sacentīsies ar cerības zaudējušo Marinu Čiliču, bet vakara mačā 22:00, kura uzvarētājs iekļūs pusfinālā, sacentīsies Aleksandrs Zverevs un Džeks Soks.

Rodžers Federers – Marins Čiličs

Ja Čiličs pirmajos divos mačos nenodarbotos ar labdarību, šodienas mačā tiktos spēlētāji, kuri savstarpējā cīņā noskaidrotu 1. vietas ieguvēju. Federers uzvarēja pirmajās divās spēlēs un to pašu vajadzēja izdarīt arī Čiličam, taču viņš vienādi – 3. setā izsējot breika pārsvaru – zaudēja gan Zverevam, gan Sokam. Finālturnīros nesekmīgi spēlējošajam Čiličam (Londonā 1-7 bilance) līdz ar to pirms pēdējās spēles grupā jau zudušas iespējas tikt pusfinālā.

Abiem tenisistiem šodien it kā nav nepieciešamības par katru cenu censties uzvarēt, taču astoņu miljonu vērtais finālturnīrs spēlētājus spēj motivēt arī tādos gadījumos. Ja abi multimiljonāri var iztikt bez papildus 191 000 dolāru, Federera gadījumā runa ir arī par svarīgiem reitinga punktiem. Ja Federers par čempionu kļūs, uzvarot visos piecos mačos, viņš iegūs maksimālos 1500 punktus un deficītu līdz ranga 1. vietā esošajam Rafaelam Nadalam samazinās līdz 140 punktiem.

Aleksandrs Zverevs – Džeks Soks

Vakara mača dalībniekiem par motivācijas trūkumu nav jāsūdzas. Uzvarētājs tiks pusfinālā, kur viņu jau gaida Grigors Dimitrovs. Zverevs un Soks tikušies divreiz, abus mačus izspēlējot pagājušā gada oktobrī. Zverevs ar 6:4, 6:2 uzvarēja Pekinā, bet Soks ar 6:7(4), 7:6(4), 6:4 bija pārāks Stokholmā. Spēles ziņā lielu atšķirību starp abiem nav, proti, abiem ir laba serve, kas ļauj dominēt savas serves geimos. Sokam ir jaudīgāks uzbrukums un pārsvarā arī aktīvāka spēle, kamēr Zverevs nereti mēdz izvēlēties aizsardzības tenisu. Pieredzes pārsvara šodienas cīņā nevienam nebūs, jo abiem "ATP Finals" debijas turnīrs, kurā viens sasniegs pusfinālu.