Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Abos Deivisa kausa pusfinālos pēc pirmās dienas neizšķirts

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Abos Deivisa kausa pusfinālos pēc pirmās dienas neizšķirts
Niks Kirjoss un Leitons Hjuits
Foto: AP/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē Briselē un Lillē notiek Deivisa kausa pusfināli, un pēc piektdienas pirmajām divām vienspēlēm abos mačos ir neizšķirts 1-1, tādu rezultātu fiksējot gan Beļģijas un Austrālijas duelī, gan Francijas un Serbijas pārī. Abi pusfināli notiek uz māla seguma.

Beļģijas un Austrālijas duelī abām komandām ir izteikti spēcīgs pirmais numurs, bet ne tik draudīgs otrais spēlētājs. Piektdien abu komandu līderi savai komandai nodrošināja vienu punktu. Davids Gofāns vispirms četru setu mačā apspēlēja Džonu Milmanu, bet Niks Kirjoss piecu setu cīņā pieveica Stīvu Darsī.

Ja Beļģijai Gofāns un Darsī ir ierasti pirmie divi numuri, tad Austrālijai šoreiz bija dilemma. Sliktā formā esošais un uz māla vāji spēlējošais Bernards Tomiks, kurš izkritis no Top 100, jau vairākkārt distancējis sevi no Deivisa kausa mačiem, neesot pieejams arī šoreiz.

Tāpēc komandas kapteinim Leitonam Hjuitam nācās izvēlēties starp talantīgo Tanasi Kokinaki un debitantu Milmanu. Pirmajā spēļu dienā tika dota priekšroka Milmanam, kuram pēdējā laikā bijusi lielāka spēļu prakse un arī labāki rezultāti. Lai vai kā, Gofāns uz māla reti spēlējošajam Milmanam bija pārāk ciets rieksts.

Francija tiekas ar Serbijas otro komandu, jo serbiem Lillē nav ne tikai sezonu beigušā Novaka Džokoviča, bet arī Viktora Troicka un arī Janko Tipsareviča. Neskatoties uz to, viesi pirmajā dienā spēja gūt vienu punktu, kad Dušans Lajovičs, realizējot sesto mačbumbu, četru setu cīņā salauza Luku Puiji. Žo-Vilfrīds Tsonga pēc tam viegli izrēķinājās ar debitantu Laslo Džeri.

Deivisa kauss. Pasaules grupas pusfināli

Beļģija – Austrālija 1-1

SpēleRezultāts
Davids Gofāns – Džons Milmans6:7(4) 6:4 6:3 7:5
Stīvs Darsī – Niks Kirjoss3:6 6:3 7:6(5) 1:6 2:6

Francija – Serbija 1-1

SpēleRezultāts
Luka Puije – Dušans Lajovičs1:6 6:3 6:7(7) 6:7(5)
Žo-Vilfrīds Tsonga – Laslo Džere7:6(2) 6:3 6:3