Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Deivisa kausa pusfināli sākas ar Mareja un Del Potro dueli

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Deivisa kausa pusfināli sākas ar Mareja un Del Potro dueli
Endijs Marejs un Huans Martins Del Potro
Foto: AP/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē daudzviet pasaulē notiks Deivisa kausa cīņas. Pasaules grupā jeb elites līmenī jau pienākuši pusfināli – Lielbritānija uzņems Argentīnu, bet Francija viesosies Horvātijā.

Pašreizējie čempioni briti argentīniešus uzņems Glāzgovā, kur izvēlējušies sev ērtāko segumu, kas ir "hard". Cīņas Skotijā notiks slēgtajos kortos. Ceturtdaļfinālu atpūtas nolūkā izlaidušais Marejs pusfinālā piedalīsies, turklāt šī iemesla dēļ viņam nāksies izlaist šodien gaidāmās vectēva bēres.

Skotijas maču piektdien plkst. 15:00 ievadīs Mareja un Del Potro vienspēle, kas būs pavisam nesen notikušā Riodežaneiro olimpiskā fināla atkārtojums. Endijs toreiz pārgurušo Del Potro apspēlēja četros setos, izcīnot otro olimpisko zelta medaļu.

Del Potro Deivisa kausā vienspēlēs nav piedalījies kopš 2012. gada, jo daudz laika izlaida trīs plaukstas locītavas operāciju dēļ. Huans Martins izlasē atgriezās šovasar, kad ceturtdaļfinālā pret Itāliju palīdzēja gūt vienu punktu dubultspēlē.

Marejam izlasē vienspēlēs ir iespaidīga 29-2 bilance, abus zaudējumus piedzīvojot uz māla seguma – 2005. gadā Stenam Vavrinkam un 2014. gadā Fabio Foņīni. Savukārt Del Potro 12-4 bilance, bet pret Mareju sekmes bijušas pieticīgas, uzvarot tikai divas no astoņām spēlēm.

Argentīnai pret Lielbritāniju ir 3-1 bilance, uzvarot pēdējos trīs mačus, tiesa, tikai viens no tiem bija šajā gadsimtā – 2008. gadā Buenosairesā uz māla gūtā 4-1 uzvara. Briti tagad ir savās mājās un Argentīnai nav iespējas paļauties uz sev ērto māla segumu. Mājiniekiem vēl viens pluss ir tas, ka Marejam tagad ir palīdzība, jo ievērojami progresējis Kails Edmunds, kurš būs britu otrais numurs. Lai vai kā, Marejs plāno spēlēt visas trīs dienas, arī sestdien kopā ar brāli Džeimiju dubultspēli. Argentīnai vienspēlēm pieteikts arī Gvido Pelja.

Vēl viens pusfināls notiks Zadarā (arī "hard" segums telpās), kur mājiniekiem ir priekšrocības labāka sastāva ziņā. Horvātiem spēlēt gatavi pirmie divi numuri Marins Čiličs un Borna Čoričs, bet Francijai savainojumu dēļ nepalīdzēs traumatiski Žo-Vilfrīds Tsonga un Gaels Monfīss (abiem problēmas ar ceļgaliem), tādējādi viesu kapteinim Janikam Noā piespiedu kārtā vienspēlēm nācās pieteikt Rišāru Gaskē un Luku Puiji. Abu komandu vienīgajā iepriekšējā mačā 2004. gadā Mecā ar 4-1 uzvarēja Francija.