Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Federācijas nobalso par Deivisa kausa formāta maiņu

Federācijas nobalso par Deivisa kausa formāta maiņu
Pašreizējā Deivisa kausa čempione Francija
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās vīriešu tenisa komandu sacensības Deivisa kauss šogad pēdējo reizi notiek pašreizējā formātā, jo Orlando notikušajā ikgadējā Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) tikšanās laikā tika nobalsots par būtiskām pārmaiņām 118 gadus senā turnīra formātā.

Deivisa kausā šobrīd Pasaules grupā startē 16 komandas, turnīrs gada laikā notiek četros posmos ar mačiem nedēļas nogalēs – 1. kārta februārī, ceturtdaļfināls aprīlī, pusfināls septembrī un fināls novembrī. Pārējās izlases, ieskaitot Latviju, ir sadalītas reģionālajās grupās.

Sākot ar nākamo gadu, elites divīzijā būs finālturnīrs, kas notiks vienas nedēļas laikā novembrī, un tur startēs 18 komandas. Pirms tam – februārī – plānoti kvalifikācijas mači mājās un izbraukumā ar 24 komandu piedalīšanos, sadalot 12 ceļazīmes uz novembra mačiem. Pārējās sešas ceļazīmes iegūs iepriekšējā gada četras pusfinālistes, kā arī tiks piešķirtas divas "wild card".

Fināla nedēļā vispirms būs grupu turnīrs ar sešām grupām pa trim izlasēm. Sešas grupu uzvarētājas un divas otro vietu ieguvējas cīņu par titulu turpinās izslēgšanas maču veidā.

Pirmais fināls jaunajā izskatā 2019. gadā no 18. līdz 24. novembrim notiks Madridē vai Lillē. Izmaiņas būs arī maču formātā, šķiroties no pašreiz spēlētajiem piecu setu mačiem, turklāt kopumā notiks tikai trīs spēles – divas vienspēles un viena dubultspēle.

Būtiskās izmaiņas tika apstiprinātas šodien Orlando, kur balsojumā tika savākts 71% balsu. Bija nepieciešamas divas trešdaļas.

No lielajām federācijām, kas rīko četrus "Grand Slam" turnīrus, par bija ASV un Francija, bet pret nobalsoja Lielbritānija un Austrālija. Visskaļāk pret Deivisa kausa pašreizējā formāta iznīcināšanu iebilda Austrālija.

ITF ir noslēgta vienošanās ar investīciju grupu "Kosmos", kas apsolījusi jauno projektu atbalstīt ar trīs miljardiem ASV dolāru nākamajos 25 gados.

Izmantotie resursi:
https://www.daviscup.com/en/news/29...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.
Roberts Štrombahs. Foto: SCMP

Štrombaham minimāls kāpums ATP rangā

Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas vīriešu tenisa līderis Roberts Štrombahs zaudējis vienu punktu, taču pakāpies no 389. uz 388. vietu.