Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Jeļenu trillera mačā uzvar Jankoviča

Jeļenu trillera mačā uzvar Jankoviča
Jeļena Jankoviča
Foto: AFP

Par Sinsinati WTA „Premier” turnīra titulu šovakar cīnīsies krieviete Dinara Safina un serbiete Jeļena Jankoviča. Serbiete vietu finālā nodrošināja dramatiskā spēlē uzvarot Jeļenu Dementjevu – 7:6(2), 0:6, 7:6(6).

Jau ziņojām, ka par pirmo Sinsinati WTA turnīra finālisti kļuva ranga līdere Dinara Safina, kura sagrāva itālieti Flaviju Pennetu – 6:2, 6:0. Otru finālisti noskaidroja vēlāk un šī spēle nelika vilties tenisa faniem. Spēlē tikās divas Jeļenas – krieviete Dementjeva un serbiete Jankoviča. Lai gan bukmeikeru vērtējumā neliela favorīte bija krieviete, tomēr savstarpējos mačos līdz šim labāk bija klājies Serbijas sportistei.

Pirmajā setā viss izšķīrās taibreikā, kurā visai droši uzvarēja Jankoviča, bet nākamajā setā viņa neuzvarēja ne geima – 0:6. Īstais dramatisms gan bija trešā seta beigās. Vispirms Jankoviča izsēja vējā trīs mačbumbas pie 5:4 un 40:0 (turklāt pie savas serves), bet tad jau pavisam tuvu uzvarai bija Dementjeva, kurai taibreikā bija 6:2 vadība. Taču arī ar to bija par maz, lai uzvarētu – serbiete bija labāka nākamās sešās izspēlēs, iekļūstot finālā.

„Godīgi sakot, nezinu kā man tas izdevās. Tas ir patiešām neticami”, savu izglābšanos komentēja Jankoviča. „Spēlē bija tik daudz kāpumu un kritumu. Es jau biju sevi kronējusi par uzvarētāju pie 5:4, bet tad zaudēju no tik izdevīgas situācijas. Pie 2:6 taibreikā pateicu sev, ka jāuzvar viens punkts, un tā ikreiz, līdz uzvarēju sešus pēc kārtas. Ir pagājis labs laiciņš, kopš es spēlēšu liela turnīra finālā – esmu priecīga, ka beidzot tas atkal izdevies”.

Līdz šim Jankovičas bilance finālos ir 10 uzvaras un 10 zaudējumi, bet pret Safinu serbietei izdevies uzvarēt divas no piecām spēlēm. Spēles favorīte, protams, būs ranga līdere, bet viņai vajadzēs būt pārliecinošai visas spēles garumā, zinot Jankovičas spējas izglābties. Mača sākums šodien 23:00 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
wtatour.com


, 2009-08-16 11:10, pirms 15 gadiem
Atceros, ka pēc Wimbldonas viena no māsām Wiljamsām teica, ka Safina nav pelnījusi būt 1. vietā rangā.
Tagad varētu prasīt, kur ir pašas Wiljamsas?
, 2009-08-16 12:00, pirms 15 gadiem
Mjaa...Dementjevai bija vesels lerums matchballs, bet nevienu neizmantoja. Nervi - nervi...Jankovich normali uz nerviem vinneja.
, 2009-08-16 16:30, pirms 15 gadiem
Nekorekts virsraksts - viņas abas ir Jeļenas...
Marta Kostjuka. Foto: Jimmie48 / WTA

Švjonteka, Ribakina, Vondroušova un Kostjuka tiek Štutgartes pusfinālā

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Piektdien pusfinālu sasniedza poliete Iga Švjonteka, kazahiete Jeļena Ribakina, čehiete Marketa Vondroušova un ukrainiete Marta Kostjuka.
Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.