Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Šarapovai melnā diena – Romā izstāšanās savainojuma dēļ

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Šarapovai melnā diena – Romā izstāšanās savainojuma dēļ
Marijai Šarapovai dažas ļoti neveiksmīgas stundas
Foto: Reuters/Scanpix

Otrdiena ļoti neveiksmīga bija Krievijas tenisistei Marijai Šarapovai, kura nedabūja "French Open" turnīra "wild card" un divas stundas vēlāk kājas savainojuma dēļ bija spiesta izstāties Romas "Premier 5" turnīra 2. kārtas mačā pret Mirjanu Lučiču-Baroni – 4:6, 6:3, 2:1.

Neilgi pirms Šarapovas došanās kortā kļuva zināms, ka viņa šogad nevarēs spēlēt "French Open", jo gada otrā "Grand Slam" turnīra organizatori viņai nepiešķīra "wild card". Divas stundas vēlāk viņa ar pamatīgu vilšanos pameta Romas turnīra galveno arēnu, jo kreisās kājas savainojums liedza pabeigt spēli, kurā viņa bija pārņēmusi iniciatīvu.

Šarapova ar Lučiču-Baroni sacentās otro nedēļu pēc kārtas. Maša Madridē uzvarēja ar 4:6, 6:4, 6:0. Šodienas mačs noritēja pēc identiska scenārija. Horvātijas tenisiste ļoti izteikti dominēja 1. setā, Šarapovai nedodot iespējas būt situācijas noteicējai, bet ilgi tādu līmeni noturēt nespēja. Kad Lučiča-Baroni 2. seta ceturto geimu pabeidza ar divām dubultkļūdām pēc kārtas, un Šarapova izvirzījās vadībā ar 3:1, Krievijas tenisiste diktēja spēli.

Šarapova pēdējo setu sāka ar breiku, kad Lučičai-Baroni atkal breikbumbas izspēlē dubultkļūda. Otrajā geimā, servējot pie "vienādi", Šarapova uz vairākām minūtēm pameta kortu medicīnas pārtraukuma dēļ. Trīskārtējā čempione atgriezās ar nosaitētu kreiso kāju. Spēlējot stāvošu tenisu (bez skriešanas), viņa noturēja servi un izvirzījās vadībā ar 2:0. Nākamajā geimā neizdevās realizēt dažas breikbumbas, drīz izstājoties.

Šarapova ar vienas kārtas pārvarēšanu Romā nodrošināja tikšanu Vimbldonas kvalifikācijā. Lai tiktu pamatturnīrā, viņai Romā bija nepieciešams sasniegt pusfinālu. Vēl pastāv iespēja saņemt "wild card"...

Jau savā pirmajā mačā Romā zaudēja pagājušā gada fināliste Medisona Kīsa, kura ar 6:2, 5:7, 5:7 piekāpās Darjai Gavrilovai. Kīsai starpsezonā tika veikta plaukstas locītavas operācija, pēc kuras viņa joprojām nespēj pietuvoties iepriekšējai formai. Medisona šogad uzvarējusi tikai trīs spēlēs (3-5), turklāt pēdējā uzvara gūta pirms diviem mēnešiem Indianvelsā. Kopš tā laika amerikānietei ir četru zaudējumu sērija.