Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Halepa nespēj tikt līdz Romas finālam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Halepa nespēj tikt līdz Romas finālam
Karla Svaresa Navarro
Foto: LaPresse/Scanpix

Romas WTA "Premier 5" turnīrā nebūs gaidītā Marijas Šarapovas un Simonas Halepas fināla, jo Rumānijas tenisiste līdz titula mačam netika, pusfinālā izlaižot seta un breika pārsvaru un ar rezultātu 6:2, 3:6, 5:7 zaudējot Karlai Svaresai Navarro.

Halepa nenotur pārsvaru pret Svaresu Navarro

Simona Halepa pirmajos trīs mačos šķēršļiem gāja pāri kā tanks, zaudējot tikai septiņus geimus. Pusfināla pirmais sets liecināja, ka fināla sasniegšana kļūs par formalitāti, taču Rumānijas pirmā rakete nespēja nosargāt seta un breika pārsvaru.

Halepa nekvalitatīvi sāka arī 1. setu, taču no 0:2 spēja uzvarēt sešos geimos pēc kārtas. 2. seta ievadā atspēlēts breiks, taču tūlīt atkal zaudēta serve un šoreiz atgūties neizdevās. Karlai Svaresai Navarro vajadzēja septiņas setbumbas, lai spēli ievestu trešajā setā!

Pēdējais sets izvērtās par tenisa parodiju, kurā servēšana nebija priekšrocība. Setā bija astoņi breiki pēc kārtas! Pirmā servi spēja noturēt Halepa. Viņa nākamajā geimā bija divu punktu attālumā no uzvaras – 5:4, 0:30 (uzņemšanā), taču Svaresa Navarro nosargāja servi, bet pēc tam pat ieguva breiku un ne bez pūlēm izservēja maču.

Svaresa Navarro pēdējā geimā ar sitieniem tīklā neizmantoja divas mačbumbas, bet ar trešo mēģinājumu pielika punktu, kad Halepas sistā bumbiņa netika tālāk par tīklu. Simona pēdējā geimā nerealizēja breikbumbu, svarīgā brīdī izceļoties ar "forehand" sitienu autā.

Halepa pēc iespaidīgā 1. seta un breika pārsvara iegūšanas 2. seta ievadā nespēja reaģēt uz Svaresas Navarro pārslēgšanos uz ievērojami agresīvāku tenisu. Spāniete jaudīgi uzbruka gan ar savu slaveno "backhand", gan arī veiksmīgi sita ar "forehand". Halepa finišēja ar 60(!) nepiespiestajām kļūdām. Lielākā daļa bija cīņas otrajā pusē. Proti, 1. setā viņai bija tikai 13, bet nākamajos divos attiecīgi 24 un 23.

Halepa šogad pirmoreiz (23-1) zaudēja mačā, kurā viņa bija pārāka 1. setā. Simona Spānijas vadošo tenisisti tā arī vēl ne reizi nav spējusi uzveikt uz māla seguma (0-4). Uz pārējiem segumiem viņai pret Svaresu Navarro 5-1 bilance.

Uzvara pār Halepu Svaresai Navarro ir karjeras lielākais panākums, pirmo reizi (1-9) pieveicot Top 2 spēlētāju. Spāniete iepriekš bija divreiz izdevies apspēlēt 3. vietā esošu tenisisti, 2010. gadā Indianvelsā uzvarot Svetlanu Kuzņecovu un šogad Dubaijā Petru Kvitovu. Tāpat Karla kļuva par sezonas uzvaru līderi, gūstot 31. panākumu 2015. gadā. Halepa uzvaras gadījumā būtu noķērusi savu šodienas pretinieci.

Šarapova revanšējas Gavrilovai, sasniedz trešo Romas finālu

Marija Šarapova otrajā pusfinālā revanšējās Darjai Gavrilovai par martā piedzīvoto zaudējumu Maiami (6:7(4), 3:6), pirmo reizi līdz WTA pusfinālam tikušo tautieti (Daša "Grand Slam" turnīros jau pārstāv Austrāliju, bet pārējās sacensībās vēl spēlē zem Krievijas karoga), uzveicot ar rezultātu 7:5, 6:3.

Šarapovai 1. setā četros dažādos geimos bija divas breikbumbas, izdevās realizēt tikai vienu, kas bija seta pēdējā geimā. Maša vairākas breikbumbas izniekoja ar haotiskiem uzbrukumiem, bet savu beidzot panāca pie rezultāta 6:5. Gavrilovai pirms tam bija medicīnas pārtraukums (problēmas ar vēderu), pēc kura viņa nenosargāja servi, netiekot līdz taibreikam. Šarapova astoto breikbumbu setā, kas bija otrā setbumba, realizēja ar "dropšotu".

Šķita, ka Gavrilova, kura turnīru Romā sāka no kvalifikācijas un pirms šodienas mača kortā pavadīja par 10 stundām vairāk nekā Šarapova, varētu izstāties, taču Daša nolēma turpināt. Šarapova 2. seta trešajā geimā kļūdījās ar saīsināto sitienu, Gavrilova tika klāt bumbiņai un ieguva breikbumbu, kuras izspēlē Šarapovai "forehand" sitiens tīklā. Šarapova ātri atguvās un no 1:3 uzvarēja piecos geimos pēc kārtas.

Šarapova Romas finālā spēlēs trešo reizi. Abas iepriekšējās viņai beidzās veiksmīgi, par čempioni kļūstot 2011. un 2012. gadā. Uzvaras gadījumā Roma kļūs par otro turnīru, kur Šarapova uzvarējusi vairāk par divām reizēm. Trīs tituli viņai ir Štutgartē (arī māls, tikai telpās). Jāpiebilst, ka šodien gūtā uzvara jeb fināla sasniegšana Mašai ļaus rangā pakāpties uz 2. vietu. Tas ir būtiski pirms "French Open", jo gada otrā "Grand Slam" turnīra izsēšana notiks pēc pirmdienas reitinga.

Tikmēr Svaresai Navarro svētdien būs karjeras otrs lielākais fināls. Visnozīmīgāko finālu viņa sasniedza martā Maiami, kur "Premier Mandatory" līmeņa sacensību finālā kapitulēja Serēnai Viljamsai. Spānijas labākā tenisiste uzvarējusi tikai vienā no karjeras astoņiem fināliem. Jāpiebilst, ka vienā – februārī Antverpenē – viņa nespēlēja pleca savainojuma dēļ.

Šarapovai ir 3-1 bilance pret Svaresu Navarro. Visi mači notikuši uz "hard" seguma, pēdējā cīņa bija janvārī Sidnejā, kur Krievijas pirmā rakete uzvarēja ar 6:1, 6:3. Rītdienas mačs plkst. 14:30.

     [+] [-]

, 2015-05-16 20:54, pirms 9 gadiem
Es jau domāju, ka atkal Gavrilova uzvarēs, bet viņas laiks vēl priekšā, lai tikai izdomā- zem kura karoga, citādi tāda drepstelēšanās vien sanāk