Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Indianvelsā šovakar pusfinālā Federera un Nadala duelis

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Indianvelsā šovakar pusfinālā Federera un Nadala duelis
Foto: AFP/Scanpix

Ja ceturtdaļfināla mačā labā ceļgala savainojumu guvušais Rafaels Nadals neizstāsies no Indianvelsas "Masters 1000" turnīra, šodien notiks grandu duelis – Nadals pret Rodžeru Federeru. Tas būs otrais pusfināls pēc Dominika Tīma un Miloša Raoniča cīņas, kas sāksies plkst. 20:00.

Hačanovs neizmanto iespējas pret savainoto Nadalu

Trīskārtējais Indianvelsas čempions Rafaels Nadals (ATP 2.) ar 7:6(2), 7:6(2) apspēlēja Karenu Hačanovu (ATP 13.), perfekto savstarpējo maču bilanci pret Krievijas tenisistu uzlabojot jau līdz 6-0. Hačanovam abos setos bija iespējas – pirmajā breika pārsvars, bet otrajā setbumba, kuras izspēlē viņš kļūdījās vienkāršā situācijā.

Hačanovs 1. setā bija vadībā ar 3:1, bet vēlāk pie 4:5 atspēlēja četras setbumbas. Trīs likvidētas ar spēcīgu pirmo servi, bet viena atspēlēta vairāku sitienu izspēlē pēc pirmās serves, kad Hačanovs sekmīgi uzbruka ar "forehand". Nadalam taibreikā 5-0 izspēlēs ar 2+ sitieniem. Spānis divus punktus ieguva ar pirmo servi, bet Hačanovs savus abus punktus dabūja ar eisiem.

Hačanovs 2. seta trešajā geimā atspēlēja divas breikbumbas. Nadals tobrīd sajuta sāpes labajā ceļgalā, izsaucot turnīra ārstu, kas nosaitēja viņa kāju zem ceļgala. Šis notikums Hačanovu uz dažiem geimiem izsita no sliedēm, un Nadals no 1:2 uzvarēja nākamajos divos geimos, bet sestajā geimā nespēja nostiprināt breiku, un rezultāts kļuva 3:3, nevis 4:2.

Rafa tika sodīts par divām rupjām kļūdām. Pie 30:30 viņam dubultkļūda. Hačanovs pirmo breikbumbu neizmantoja, kļūdoties ar "forehand", kad trīs reizes nesekmīgi mēģināja caursist pretinieka aizsardzību un pēdējā piegājienā izsita autā. Nadals pēc tam trāpīja tīklā "dropšotu" un otrās breikbumbas izspēlē pārāk spēcīgi uzsita ar "forehand", bumbiņu raidot pāri gala līnijai.

Nadals 10. geimā, servējot pie 5:4, ar kļūdām izsēja 40:0 pārsvaru, un Hačanovs ieguva setbumbu, kas viņam bija jāizmanto. Karens dziļumā atsita pretinieka pirmo servi, ar šo gājienu sev izkārtojot spēcīga diagonālā "forehand" sitiena iespēju ar izgājienu pie tīkla. Nadals bumbiņu atsita, bet Hačanovam tūlīt bija jāiegūst punkts ar vienkāršu "volley" sitienu. Hačanovs bumiņu raidīja autā. Otrais taibreiks bija līdzīgs pirmajam – Hačanovs vienu no diviem punktiem dabūja ar eisu, bet otro ar jaudīgu diagonālo "forehand" īsā izspēlē pēc pirmās serves.

Federers un Raoničs uzvar "Masters 1000" ceturtdaļfinālu debitantus

Pieckārtējais čempions Rodžers Federers (ATP 4.) trešajā ceturtdaļfinālā ar 6:4, 6:4 pieveica Hubertu Hurkaču (ATP 67.). Federers katrā setā izcēlās ar vienu breiku, to iegūstot attiecīgi piektajā un trešajā geimā. 22 gadus veco poli regulāri iegāza spēle ar otro servi (11/24) un "forehand" (15 nepiespiestās kļūdas).

Hurkačam bija divas neizmantotas breikbumbas, abas iegūstot 2. setā. Pirmā ar labu iespēju palaista garām 2. seta sestajā geimā, pēc kura Federers izvirzījās vadībā ar setu un 4:2. Hurkačs sekmīgi pārmeta bumbiņu pāri Federeram, šveicietis spēja tika atpakaļ izspēlē un pēc Hurkača pavirši pie tīkla izpildīta "volley" sitiena poli sodīja ar "forehand" diagonālo apvedošo sitienu. Servējot par uzvaru mačā, Federers no 5:4, 30:0 ar dubultkļūdu un diviem sitieniem pēc kārtas tīklā pasniedza polim otro breikbumbu, to tūlīt atspēlējot ar spēcīgo pirmo servi.

Ceturtdaļfinālu programma bija sadalīta divās dienās, ceturtdien izspēlēja tikai vienu no plānotajām divām spēlēm. 2016. gada finālists Milošs Raoničs (ATP 16.) ar 6:3, 6:4 uzvarēja 19 gadus veco serbu Miomiru Kecmanoviču (ATP 130.), kurš pirmoreiz spēlēja ATP līmeņa ceturtdaļfinālā, turklāt tik tālu tika "Masters 1000" līmenī, Kalifornijā iespējas izmantojot kā laimīgais zaudētājs. Raoničs atspēlēja visas trīs breikbumbas un Kecmanoviču šogad uzvarēja otro reizi, pirmā bija sezonas pirmajā nedēļā Brisbenā, kur Kanādas tenisists bija pārāks ar 6:3, 7:6(2).

Otrais ceturtdaļfināls nenotika Gaela Monfīsa (ATP 19.) atteikšanās dēļ, kad traumatiskais francūzis nolēma neriskēt pret sev neparocīgo Dominiku Tīmu (ATP 8.). Austrietim šajā sāncensībā ir perfekta 4-0 bilance, vienu no uzvarām gūstot Indianvelsā, kur Monfīss 2017. gadā tika sagrauts 4. kārtā ar 6:3, 6:2. Interesanti, ka ceturtdien bija jau trešais gadījums, kad kāds no tenisistiem pretiniekam devis "walkover". Monfīss atteicies no diviem mačiem, bet Tīms kortā neizgāja vienreiz.

Viens vai divi pusfināli?

Pirmajā pusfinālā plkst. 20:00 būs Tīma un Raoniča mačs. Kanādas tenisistam ir 2-0 pārsvars savstarpējo maču bilancē. Abas uzvaras gūtas 2016. gadā, kad Milošs bija ranga pirmajā desmitniekā.

Uzreiz pēc šī mača plānota Federera un Nadala 39. tikšanās. Nadalam 23-15 pārsvars, tiesa, Federers uzvarējis pēdējos piecos mačos. Nadals pēdējo uzvaru guva 2014. gadā "Australian Open" finālā. Federers uzvarēja 2015. gadā Bāzeles finālā un visos četros mačos 2017. gadā, ieskaitot trīs finālus – "Australian Open", Maiami un Šanhaju. Zīmīgi, ka viņu ceļi 2018. gadā nekrustojās, jo abiem bija tikai trīs kopīgi turnīri, visiem notiekot "Grand Slam" sacensībās.

Indianvelsā abi sacentušies trīs reizes. Federers uzvarēja 2012. gadā pusfinālā (6:3, 6:4) un līdz šim pēdējā duelī Kalifornijā 2017. gadā 4. kārtā (6:2, 6:3), bet Nadals savu vienīgo uzvaru guva 2013. gadā ceturtdaļfinālā (6:4, 6:2).

"BNP Paribas Open", ATP "Masters 1000" turnīrs Indianvelsā uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Rafael Nadal – (12) Karen Khachanov7:6(2) 7:6(2)
(4) Roger Federer – Hubert Hurkacz6:4 6:4
(7) Dominic Thiem – (18) Gael MonfilsUzvara bez cīņas
(13) Milos Raonic – Miomir Kecmanovic6:3 6:4