Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Pliškova sesto reizi pēc kārtas pārspēj Mugurusu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pliškova sesto reizi pēc kārtas pārspēj Mugurusu
Karolīna Pliškova
Foto: AFP/Scanpix

Čehijas pirmā rakete Karolīna Pliškova Indianvelsā turpināja dominanci pār Spānijas vadošo spēlētāju Garbinji Mugurusu, viņu prestižā turnīra ceturtdaļfinālā uzveicot divos taibreikos – 7:2 un 7:5.

Mugurusa bija pārāka abu pirmajā tikšanās reizē 2013. gadā, kad abas sacentās "French Open" – uz māla seguma, kas Mugurusai ir daudz ērtāks. Visos pārējos mačos, sešas reizes spēkojoties uz "hard", prasmīgāka bijusi čehiete. Šoreiz viņai izdevās uzvarēt, neskatoties uz pārsvara izsēšanu un atrašanos iedzinējos abos setos.

Mugurusa 1. setā divreiz atspēlēja breiku, bet pie rezultāta 6:5 nespēja izservēt setu, 12. geimā nospēlējot pārāk pasīvi. Abas tenisistes uzņemšanā kopumā spēlēja agresīvāk un bīstami uzbruka abām servēm, bieži ar labiem panākumiem apdraudot arī pretinieces pirmo servi.

Pliškova arī 2. setā uzvarēja taibreikā, tiesa, no tā spēlēšanas varēja izvairīties. Karolīnai bija divu breiku pārsvars, bet maču neizdevās izservēt nevienā no diviem mēģinājumiem, turklāt otrajā viņai pat bija divas mačbumbas (5:4, 40:15). Pliškova četras reizes pēc kārtas kļūdījās ar "forehand".

Ja pirmajā taibreikā Mugurusai minibreika pārsvars bija vienreiz, tad otrajā taibreikā divas reizes, taču arī tagad uzvarēt nebija pa spēkam, maču pabeidzot ar dubultkļūdu pie rezultātu 5:6, kad čehietei bija trešā mačbumba. Pliškova Indianvelsā līdz pusfinālam tika otro gadu pēc kārtas. Pērn viņa zaudēja nākamajai čempionei Viktorijai Azarenkai.

Svetlana Kuzņecova graujoši ar 6:3, 6:2 revanšējās Anastasijai Pavļučenkovai, kurai šogad divos setos bija zaudējusi gan Sidnejā, gan "Australian Open". Divkārtējā Indianvelsas fināliste Kuzņecova pusfinālu Kalifornijā sasniegusi pirmoreiz kopš 2008. gada.

Pārējie divi ceturtdaļfināli notiks šodien. Plkst. 20:00 pēc mūsu laika gaidāms Karolīnas Vozņacki un Kristinas Mladenovičas mačs, bet 2:00 piektdienas naktī Venusa Viljamsa sacentīsies ar Jeļenu Vesņinu.