Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federers arī Indianvelsā uzvar Nadalu, Kirjoss vēlreiz sakauj Džokoviču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers arī Indianvelsā uzvar Nadalu, Kirjoss vēlreiz sakauj Džokoviču
Rodžers Federers
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Rodžers Federers ar fantastisku sniegumu trešdien Indianvelsas "Masters 1000" turnīra 4. kārtas mačā izrēķinājās ar Rafaelu Nadalu – 6:2, 6:3. Šveicietis ceturtdaļfinālā tiksies ar Niku Kirjosu, kurš otrajā turnīrā pēc kārtas "noservēja" Novaku Džokoviču, viņu pieveicot ar rezultātu 6:4, 7:6(3).

Federers 68 minūtēs sagrauj bezspēcīgo Nadalu

Leģendas janvāra beigās izspēlēja grandiozu "Australian Open" finālu, kurā Federers uzvarēja ar 6:4, 3:6, 6:1, 3:6, 6:3. Rodžeram tā bija karjeras labākā spēle pret Nadalu "backhand" izpildījuma ziņā. Šis sitiens, spēlējot pret spāņa "forehand", viņu iepriekš regulāri pievīla, bet Melburnā bija fantastiskā līmenī. Trešdien Indianvelsā Federers atkal uguņoja ar sitienu no neērtās puses, un Nadals tā arī nespēja atrast problēmas risinājumu.

Federers katrā setā izcēlās ar diviem breikiem, kamēr pats servi nezaudēja ne reizi, turklāt Rafam deva tikai vienu breikbumbu. Nadals pirmoreiz servi zaudēja jau pirmajā geimā, kas beidzās ar spāņa norāvušos "forehand" sitienu. Otrais breiks sekoja piektajā geimā, kad Federers izmantoja otro breikbumbu, bumbiņu pa līniju atsitot ar "backhand" pēc Nadala pirmās serves!

Četrkārtējais čempions 2. setā pirmo breiku noorganizēja trešajā geimā, kad viņam izdevās trīs rezultatīvi "forehand" uzbrukumi. Nadals vēlreiz tika nobreikots, kad servēja pie rezultāta 3:5. Nadals iesita tīklā, dodot Federeram divas mačbumbas. Federers izmantoja jau pirmo, otro reizi šajā cīņā breikbumbas izspēlē izceļoties ar precīzu "backhand" uzbrukumu pretinieka servei.

Federeram bija astoņas tīri uzvarētas izspēles ar "backhand", kamēr Nadalam tikai viena. Federeram kopējā tīri uzvarēto izspēļu statiskā graujošs 26-10 pārsvars. Ļoti agresīvi spēlējušajam Federeram nedaudz vairāk nepiespiesto kļūdu (17-15).

Federers savstarpējo maču statistikā arvien ir tālu aiz Nadala (13-23), tiesa, šobrīd iespējis ko tādu, kas viņam līdz šim vēl nebija izdevies. Federers Nadalu uzvarējis trīs mačos pēc kārtas, sērija sākās 2015. gada novembrī Bāzeles finālā.

Visvairāk savstarpējo maču

PārisMačiBilance
Novaks Džokovičs – Rafaels Nadals4926-23
Novaks Džokovičs – Rodžers Federers4523-22
Rafaels Nadals – Rodžers Federers3623-13
Ivans Lendls – Džons Makinrojs3621-15
Boriss Bekers – Stefans Edbergs3525-10
Ivans Lendls – Džimijs Konorss3522-13
Pīts Samprass – Andrē Agasi3420-14
Džons Makinrojs – Džimijs Konorss3420-14

Kirjoss pārtrauc Džokoviča 19 uzvaru sēriju Indianvelsā

Abi tenisisti līdz 2017. gada martam nebija tikušies. Kirjoss šomēnes uzvarēja abos dueļos. Pirms 13 dienām Akapulko ceturtdaļfinālā notikušajā mačā Kirjoss izcēlās ar fenomenālu servēšanu un Džokoviču pieveica ar rezultātu 7:6(7), 7:5. Kirjoss toreiz sakrāja 25 eisus un Serbijas tenisistam deva tikai vienu breikbumbu, kuru viegli atspēlēja. Šoreiz Austrālijas pirmajam numuram tikai 14 eisi, toties breikbumbas pretiniekam netika pasniegtas.

Džokovičs jau pirmajā geimā zaudēja servi. Maču sācis ar "forehand" sitienu tīklā, Novaks drīz no 0:30 uzvarēja nākamās divas izspēles, bet Kirjoss pēc tam izcēlās ar apvedošo sitienu, iegūstot breikbumbu. Tās izspēlē bija 30 sitieni, abiem tenisistiem darbojoties pasīvi un gaidot pretinieka kļūdu. Neizturēja Džokovičs, kurš nolēma saasināt spēli un iesita tīklā ar "backhand".

Pieckārtējam čempionam iespēju atspēlēties nebija, tikmēr Kirjosam 1. seta turpinājumā divos geimos bija pa vienai breikbumbai, bet Džokovičs savas kļūdas laboja ar precīzu spēli kritiskos brīžos un trešajā geimā breikbumbu atspēlēja ar "forehand" uzbrukumu, bet septītajā geimā viņam svarīgā brīdī talkā nāca pirmā serve.

Džokovičam bija lielas problēmas ar Kirjosa serves lasīšanu, punktus uzņemšanā pārsvarā gūstot, pateicoties Austrālijas tenisista kļūdām. Kad Kirjoss pie rezultāta 5:4 servēja par uzvaru 1. setā, viņš vispirms kļūdījās ar "backhand", bet pēc tam 33 sitienu garu izspēli pabeidza ar "dropšotu" tīklā – 15:30. Džokovičam bija jāiegūst breikbumba(s).

Serbijas tenisists ceturtā punkta izspēlē bumbiņu izsita autā pēc pretinieka otrās serves, bet pēc tam divreiz pavirši nospēlēja pie tīkla, un Kirjoss ne vien aizsniedzās līdz bumbiņai, bet arī to raidīja pa diagonāli garām titulētajām sāncensim. Tā tika iegūta setbumba, kuru Niks realizēja ar eisu. Džokovičs uz to reaģēja ar raketes sadauzīšanu.

2. setā, kur breiku nebija, interesantākie notikumi norisinājās galotnē. Kirjoss pēdējos divos serves geimos bija divu punktu attālumā no seta zaudēšanas – 4:5 un "vienādi", kā arī 5:6, 15:30. Niks svarīgos brīžos spēcīgi un precīzi saservēja. Tikmēr Džokovičs, seta lielākajā daļā spēlējot kvalitatīvi, pēkšņi ļoti pavirši aizvadīja 11. geimu, kur no 30:0 ar kļūdām uzdāvināja Kirjosam divas breikbumbas, bet pats arī abas atspēlēja.

Taibreikā bija kārtējā Kirjosa servēšanas paraugstunda. Niks ar servi nospēlēja piecus punktus, Džokovičs četras reizes bumbiņu nespēja atsist laukumā pēc Kirjosa serves. Vienīgajā reizē, kad viņam tas izdevās, Nole izspēli tik un tā zaudēja, kļūdoties ar "backhand". Kamēr uzņemšanā nekas nesanāca, ar savu servi Džokovičs zaudēja divus punktus, taibreika ievadā kļūdoties ar "slaisu" un pie 2:5 izsitot autā no labās puses.

Džokovičs Indianvelsas kortos nebija zaudējis kopš 2013. gada pusfināla, kad piekāpās Huanam Martinam Del Potro. Kopš tā laika viņam bija 19 uzvaras pēc kārtas, uzstādot jaunu turnīra rekordu. Interesanti, ka Džokovičam pēdējie divi turnīri beigušies ar identisku secību. Pēc Del Potro uzveikšanas trīs setos nācās samierināties ar zaudējumu divos setos Kirjosam. Tieši tas pats notika arī "ATP World Tour 500" sacensībās Akapulko.

"BNP Paribas Open". ATP "Masters 1000" turnīrs Indianvelsā uz "hard" seguma

4. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(15) Nick Kyrgios – (2) Novak Djokovic6:4 7:6(3)
(3) Stan Wawrinka – Yoshihito Nishioka3:6 6:3 7:6(4)
(4) Kei Nishikori – Donald Young6:2 6:4
(9) Roger Federer – (5) Rafael Nadal6:2 6:3
(8) Dominic Thiem – (10) Gael Monfils6:3 6:2
(27) Pablo Cuevas – (11) David Goffin6:3 3:6 6:3
(17) Jack Sock – Malek Jaziri4:6 7:6(1) 7:5
(21) Pablo Carreno Busta – Dusan Lajovic6:4 7:6(5)

  +2 [+] [-]

, 2017-03-16 07:38, pirms 7 gadiem
Fedex ir top formā

  +1 [+] [-]

, 2017-03-16 11:32, pirms 7 gadiem
Federers atdzimst .

     [+] [-]

, 2017-03-16 13:00, pirms 7 gadiem
Ļoti labi, Rodžeram vajag ielīst Nadalam prātā, ka viņš Federeru vairs nevar uzvarēt, un tad vinnēt arī Parīzē (pie nosacījuma, ka kāds cits izslēdz Džokoviču).

  +2 [+] [-]

, 2017-03-16 13:13, pirms 7 gadiem
Kas var būt labāks par šo? Federers parāda ko nozīmē profesionāla attieksme. Spēle pret Kyrgios būs interesanta.

     [+] [-]

, 2017-03-16 14:16, pirms 7 gadiem
Andree rakstīja: Ļoti labi, Rodžeram vajag ielīst Nadalam prātā, ka viņš Federeru vairs nevar uzvarēt, un tad vinnēt arī Parīzē (pie nosacījuma, ka kāds cits izslēdz Džokoviču).
Te vēl jāsakrīt izlozei, bet labprāt paskatītos skaistu maču. Cerams, Rafa būs formā. Pēdējais laiks izcelt ko lielu.