Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Nadals izglābjas pret Berloku, iekļūst pusfinālā

Nadals izglābjas pret Berloku, iekļūst pusfinālā
Rafaels Nadals priecīgs
Foto: AFP/Scanpix

Rafaels Nadals ar milzu grūtībām sasniedzis "Brasil Open" pusfinālu. Spānis piektdienas vakarā Sanpaulu notiekošā turnīra ceturtdaļfinālā ar 3:6, 6:4, 6:4 pārspēja Karlosu Berloku. Argentīnas tenisists trešajā setā bija vadībā ar 3:1, taču pārsvaru nemācēja nosargāt.

Nadals savā pirmajā spēlē pret Žoau Souzu (6:3, 6:4) nepārliecināja, tāpēc otrajā mačā pret māla speciālistu Karlosu Berloku (ATP 78.) varēja sagaidīt ļoti nopietnu pārbaudījumu. Tā arī notika.

Mača pirmais geims, kurā servēja Berloks, ilga 11 minūtes. Argentīnietis atspēlēja piecas breikbumbas. Sestajā geimā Berlokam pašam bija pirmās breika iespējas. Nadals pirmo breikbumbu atspēlēja ar "serve&volley", bet otrās breikbumbas izspēlē pārāks bija Berloks, izmantojot gudru "slaisu" – 4:2.

Iegūto pārsvaru Karloss tūlīt zaudēja, aizvadot ļoti nekvalitatīvu geimu. Tā vietā, lai lauztu spēles gaitu, Nadals otro reizi pēc kārtas nenoturēja savu servi. Breikbumbas izspēlē Berloks titulēto spāni izdzenāja pa kortu un beigās apspēlēja pie tīkla. Nadals uz nekvalitatīvā seguma tik tikko spēja izvairīties no potītes savainojuma gūšanas.

Momentā laukumā bija vairāki strādnieki, kuri steidza "piekārtot" segumu. Bet nedaudz vēlāk Berloks ne bez stresa izservēja pirmo setu, to pabeidzot vien ar trešo setbumbu. Pirmās izspēlē "forehand" sitiens autā, otrajā gadījumā pievīla vāji izpildīts "dropšots". Visbeidzot ar trešo piegājienu Berlokam viss izdevās – laba serve, kuru Rafa atsita tīklā. Tādējādi dienas noslēdzošais ceturtdaļfināls sākās ar mazliet negaidītu Berloka uzvaru 1. setā – 6:3.

Otrajā setā pirmais pie breikbumbas tika Berloks, taču trešajā geimā savu iespēju neizmantoja. Astotajā geimā argentīnietis pie savas serves atspēlējās no 0:40, izceļoties ar piecām lieliskām servēm pēc kārtas – 4:4. Divus geimus vēlāk Nadalam bija vēl divas breikbumbas, kas nozīmēja setbumbas. Pirmo spānis izniekoja ar sitienu autā, bet otrās setbumbas izspēlē Nadalam padevās labs diagonālais sitiens. Berlokam gan vajadzēja uzvarēt izspēli, taču viņš kļūdījās pie tīkla – sets Nadalam ar 6:4.

Nadals trešo setu sāka ar "sauso" serves geimu un ar emociju izrādīšanu centās iebiedēt pretinieku. Berloks pēc Nadala sitiena autā trešajā geimā ieguva breika pārsvaru, kuru zaudēja sestajā geimā, nospēlējot diezgan vāji. Tajā pašā laikā Nadals bija "atdzīvojies" un panāca izlīdzinājumu – 3:3. Tāpat kā otrajā setā, arī trešajā partijā Berloks pie 4:5 nespēja noturēt savu servi, un Nadals spēja izvairīties no vēl viena negaidīta zaudējuma – 3:6, 6:4, 6:4.

Nadala pretinieks finālā būs turnīra lielākā pārsteiguma autors Martins Alunds. Ranga 111. vietā esošajam Alundam pirms šīs nedēļas nebija nevienas uzvaras ATP mačos (un tikai viena spēle), bet Brazīlijā Martins uzvarējis jau trīs mačus pamatturnīrā pēc tam, kad nospēlēja tikpat arī kvalifikācijā. Tur viņš 3. kārtā zaudēja, bet pamatturnīrā tika kā "laimīgais zaudētājs".

Piektdien ceturtdaļfinālā Alunds ar 7:5, 7:6(5) uzveica pagājušā gada finālistu Filipo Volandri, iekļūstot karjeras pirmajā ATP pusfinālā. Nopelnītie punkti ļaus pirmdien debitēt ranga pirmajā simtniekā.

"Brasil Open" pēdējo divu gadu čempions Nikolass Almagro ceturtdaļfinālā zaudēja Davidam Nalbandjanam – 6:7(5), 6:3, 6:7(3). Almagro no zaudējuma neglāba 28 "eisi" (uz māla!), spānis trešajā setā neizmantoja četras breikbumbas, kamēr pretiniekam nebija nevienas breika iespējas.

Nalbandjana pretinieks sestdienas mačā par vietu pusfinālā būs itālietis Simone Bolelli, kurš trešo reizi tikpat mačos uzveica Albertu Montanjesu – 6:4, 6:4. Bolelli ATP turnīros tālāk par ceturtdaļfinālu nebija ticis kopš 2008. gada, kad viņš Minhenē spēlēja finālā (zaudēts Fernando Gonsalesam).

"Brasil Open 2013". "ATP World Tour 250" turnīrs Sanpaulu

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Rafael Nadal – Carlos Berlocq3:6 6:4 6:4
David Nalbandian – (2) Nicolas Almagro7:6(5) 3:6 7:6(3)
Martin Alund – Filippo Volandri7:5 7:6(5)
Simone Bolelli – Albert Montanes6:4 6:4

, 2013-02-16 11:02, pirms 11 gadiem
Malacis.. pamazām sāk atgūt formu..
Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix
4

Nadals nav pārliecināts par savu dalību "French Open"

LETA--AP. Bijušais pasaules ranga līderis Rafaels Nadals sacentīsies Francijas atklātajā čempionātā, ja spēs turnīram pienācīgi sagatavoties un būt konkurētspējīgs tajā, teica tenisists.
Paula Badosa un Džesika Bousasa. Foto: Mutua Madrid Open
1

Bousasa uzvar Badosu un kļūst par Ostapenko oponenti Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Spānijas spēlētāju cīņā Džesika Bousasa šodien apspēlēja Paulu Badosu (2:6, 6:3, 6:3) un kļuva par Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko pretinieci otrajā kārtā.
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.