Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Isneram pirmais ATP tituls

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Isneram pirmais ATP tituls
Džons Isners
Foto: AFP/Scanpix

Par Oklendas ATP turnīra uzvarētāju kļuvis amerikānis Džons Isners, tādējādi tiekot pie pirmā šāda līmeņa turnīra titula karjerā. Fināla spēlē pret francūzi Arno Klemānu Isners atspēlēja vienu mačbumbu un uzvarēja ar 6:3, 5:7, 7:6(2).

Jaunzēlandes pilsētas Oklendas ATP turnīrā līdz finālam bija aizkļuvuši divi sacensībās neizliktie sportisti – amerikānis Džons Isners (ATP 33.) un francūzis Arno Klemāns (ATP 67.). Abi turnīra gaitā bija spēlējuši itin pāriecinoši, godam iegūstot iespēju cīnīties par sacensību galveno balvu. Neliela favorīta statuss tika atdots lieliski servējošajam Isneram, kurš arī bija uzvarējis vienīgajā savstarpējā cīņā pirms diviem gadiem.

Fināls izvērtās pietiekami spraigs un interesants skatītājiem. Pirmajā setā amerikānis uzvarēja ar 6:3, otrajā francūzis revanšējās ar 7:5. Īsi pirms izšķirošā seta taibreika Klemānam bija viena mačbumba pie pretinieka serves, taču Isners tās izspēlē nekļūdījās, panāca taibreiku un tajā uzvarēja bez grūtībām. „Šis ir viens no maniem mīļākajiem turnīriem”, pēc uzvaras ar komplimentiem turnīra organizatoriem neskopojās Isners. „Pēc starta pērn (sasniegts ceturtdaļfināls-aut.) biju pārliecināts, ka varēšu cīnīties par titulu un to arī ieguvu”. 24 gadus vecajam Isneram šis ir pirmais ATP tituls karjerā un viņš kļuvis par pirmo amerikāni 20 gadu laikā, kurš triumfē Oklendā (1990. gadā to iespēja Skots Deiviss). Visa turnīra laikā 2.06 m garais Isners ieservēja 78 eisus (finālā 22), pierādot, ka šosezon viņš var kļūt par nopietnu konkurentu servju mašīnai Ivo Karlovičam.

Pārāk sadrūmis pēc fināla nebija arī Francijas veterāns Arno Klemāns, kurš 32 gadu vecumā neizmantoja iespēju tikt pie karjeras piektā ATP titula. „Uzskatu, ka labi nospēlēju visu nedēļu. Esmu priecīgs, ka spēju konkurēt ar šī brīža labākajiem un šajā gadā mēģināšu atgriezties ranga divdesmitniekā”, sacīja Klemāns. Par uzvaru turnīrā Isners saņēma 250 reitinga punktus un 64 250 ASV dolāru prēmiju, bet Klemānam tika 150 reitinga punkti un 33 780 ASV dolāru prēmija.

„Australian Open” turnīrā Isners pirmajā kārtā tiksies ar itālieti Andreasu Seppi, bet Klemānu gaida duelis ar amerikāni Džeimsu Bleiku.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com