Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Tīms Londonā uzvar Cicipasu, kuram pirms gada zaudēja finālā

Tīms Londonā uzvar Cicipasu, kuram pirms gada zaudēja finālā
Dominiks Tīms. Foto: AFP/Scanpix

"ATP Finals" turnīrs Londonā sākās ar pagājušā gada fināla atkārtojumu, tiesa, ar citādāku rezultātu – Dominiks Tīms (ATP 3.) ar 7:6(5), 4:6, 6:3 uzvarēja Stefanosu Cicipasu (ATP 6.).

Stefanoss Cicipass pagājušā gada finālā uzvarēja ar rezultātu 6:7(6), 6:2, 7:6(4), izcīnot karjeras lielāko titulu. Abiem šodien bija pirmā tikšanās kopš tā dueļa, un Dominiks Tīms pēc revanša gūšanas palielināja pārsvaru savstarpējo maču rēķinos (5-3).

1. setā bija trīs breikbumbas, un visas ieguva Tīms. Viņš trešajā geimā breikbumbas izspēlē iesita tīklā no kreisās puses ar apvedošā sitiena mēģinājumu. Cicipass pie tīkla kontrolēja situāciju. Grieķis septītajā geimā atspēlējās no 15:40, abas breikbumbas atvairot ar "forehand" uzbrukumiem īsās pirmās serves izspēlēs.

Taibreikā atspēlēties vajadzēja Tīmam, kurš trešā punkta izspēlē netika galā ar pretinieka aizsardzību, bumiņu raidot pāri gala līnijai. Cicipasam tūlīt divi ātri eisi pēc kārtas deva 4:1 pārsvaru. Čempions drīz bija vadībā ar 5:3, taču seta turpinājumā punktus vairs neieguva.

Tīms minibreiku devītā punkta izspēlē atguva ar "forehand" uzbrukumu sēriju Cicipasa otrās serves izspēlē. Austrietim tūlīt divas jaudīgas pirmās serves pēc kārtas deva setbumbu – 6:5. Viņš ar grūtībām spēja atsist labu Cicipasa pirmo servi, Stefanoss nepabeidza izspēli pie tīkla un beigās kļūdījās, bumbiņu raidot autā pēc Tīma "sveces".

2. sets sākās ar paviršu Tīma tenisu. Viņš pirmajā geimā servi nosargāja no 0:30, bet nākamajā servēšanas reizē neatrisināja lielākas problēmas. Tīms no 15:40 atspēlēja tikai pirmo breikbumbu (ar eisu), bet ar otro galā netika, nesekmīgi izejot pie tīkla. Cicipass viegli trāpīja apvedošo sitienu. Grieķis komfortabli nosargāja pārsvaru, setā ar servi zaudējot tika sešās izspēlēs.

Izšķirošajā setā pirmais breikbumbu ieguva Tīms (otrajā geimā) un to realizēja – spēcīgs sitiens dziļumā izveidoja viegli uzbrukuma noslēgumu ar "dropšotu", kuram Cicipass klāt netika. Tīmam pēc tam ātrais "sausais" serves geims, esot priekšā ar 3:0. Savu mača agresīvāko tenisu spēlējušajam Tīmam šajā posmā bija 9:0 pārsvars tīri uzvarētajās izspēlēs.

Cicipass iespēju atspēlēties ieguva piektajā geimā, kur pēc trim Tīma kļūdām dabūja savu vienīgo breikbumbu setā. Abiem vairākas reizes sitot pa diagonāli, Cicipass mainīja virzienu un sita no kreisās puses pa sānu līniju, taču trāpīja tīklā, kad Tīms bumbiņai netiktu klāt. 11 minūtes ilgā geima turpinājumā vairākas reizes bija "vienādi", bet vēl vienu breikbumbu dabūt Cicipasam nebija lemts.

Šogad ir "ATP Finals" 12. un pēdējais gads "O2" arēnā Londonā. Nākamie pieci gadi plānoti Turīnā. Grupas nosauktas pirmā un pēdējā turnīra vārdos – attiecīgi Tokija 1970 (sāks pirmdien) un Londona 2020. Šodienas otrajā mačā plkst. 22:00 finālturnīrā neuzvarējušā Rafaela Nadala (#2) tikšanās ar debitantu Andreju Rubļovu (#7).

Statistika

KategorijaTīmsCicipass
Eisi98
Dubultkļūdas21
1. serves precizitāte73%71%
1. serves punkti59/7651/66
2. serves punkti16/2816/27
Breikbumbas1/41/3
Spēle pie tīkla19/2322/31
Tīri uzvarētās izspēles3730
Nepiespiestās kļūdas3026
Visi punkti10196

Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.
Roberts Štrombahs. Foto: SCMP

Štrombaham minimāls kāpums ATP rangā

Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas vīriešu tenisa līderis Roberts Štrombahs zaudējis vienu punktu, taču pakāpies no 389. uz 388. vietu.